Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Έλεγχος μιας παράνομης κατάληψης από γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, 

ιδιοκτήτριας του κτιρίου του ξενοδοχείου CITY PLAZA HOTEL.

Θέμα: Έλεγχος μιας παράνομης κατάληψης από γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές;

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2016

Συμπληρώνονται σήμερα δύο (2) μήνες από την βίαιη και παράνομη κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο CITY PLAZA HOTEL. Η κατάληψη έγινε για την φιλοξενία προσφύγων. Εδώ και λίγες μέρες όμως έχει εμφανισθεί στο προσκήνιο μια γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές υπό την μορφή «κρατήσεως δωματίων» (σε αλμυρές τιμές) στο CITY PLAZA για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί. Είναι όμως τα πράγματα τόσο «απλά» όσο φαίνονται; Με ποιο τρόπο πέρασε άραγε η διαχείριση της παράνομης κατάληψης στην γερμανική ΜΚΟ; Πόσα χρήματα άραγε συγκεντρώνονται και πού πάνε πραγματικά; Μήπως χρειάζεται ευρύτερη δημοσιογραφική έρευνα; 
Συμπληρώνονται λοιπόν σήμερα δύο (2) μήνες από την βίαιη και παράνομη κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο CITY PLAZA HOTEL, του οποίου κτιρίου είμαι δια της εταιρείας μου η μοναδική ιδιοκτήτρια. Το κτίριο του ξενοδοχείου κτίσθηκε το 1974 και μέχρι το 2009 το νοίκιαζε η οικογένειά μου (παππούς, πατέρας, εγώ) στην εταιρεία της ίδιας οικογενείας επιχειρηματιών για την τουριστική-επιχειρηματική του εκμετάλλευση ως CITY PLAZA HOTEL. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγα από τα ψέματα που κυκλοφορούν ευρέως και παρουσιάζουν την υπόθεση σαν μια δήθεν «ανθρωπιστική κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου που εγκαταλείφθηκε από την ιδιοκτήτρια του, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τους εργαζόμενους και καταλήφθηκε για έναν ιερό σκοπό: την αφιλοκερδή εγκατάσταση προσφύγων»:
1./ Δεν χρωστώ τίποτε σε κανέναν εργαζόμενο, αφού ουδέποτε το ξενοδοχείο λειτούργησε από την οικογένειά μου ως τουριστική επιχείρηση. Αν κάποιος χρωστάει σε εργαζόμενους, αυτός είναι ο επιχειρηματίας που λειτουργούσε τουριστικά-επιχειρηματικά το ξενοδοχείο επί 35 χρόνια. Τον οποίον επιχειρηματία εξανάγκασα σε αποχώρηση, αφού δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις του και μάλιστα ενώ, όπως φημολογείται, είχε εισπράξει κάποιες επιδοτήσεις, χωρίς να πληρώσει εργαζόμενους ή εμένα. Με συμφωνία μας τα κινητά πράγματα και ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου περιήλθαν σε μένα, πράγμα που άλλωστε και χωρίς συμφωνία μας θα συνέβαινε, αφού προβλέπεται ρητώς από τον νόμο για μισθωτές που οφείλουν μισθώματα (ενέχυρο επί των κινητών πραγμάτων).