Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Θρίαμβος του BREXIT – Μήνυμα Ανεξαρτησίας για τα Έθνη της Ευρώπης!

Καιρός να πάρουμε κι εμείς την πατρίδα μας πίσω


Το Brexit μια στρατηγική ήττα της Γερμανίας και των ΗΠΑ

Tου Γιώργου Καραμπελιά 

Το Brexit αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας περιόδου αλλεπάλληλων πληγμάτων στην παγκοσμιοποίηση, κατεξοχήν σ’ ό,τι αφορά στην Ευρώπη: Η κρίση στην Ιβηρική χερσόνησο που οδηγεί σε δεύτερες εκλογές στην Ισπανία, η παρ’ ολίγον εκλογή ακροδεξιού προέδρου στην Αυστρία, η άνοδος της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για την Γερμανία», της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία, η εκλογή δημάρχων των «Πέντε αστέρων» στη Ρώμη και το Τορίνο, το μεγάλο κοινωνικό κίνημα που συγκλονίζει τη Γαλλία εδώ και τρεις σχεδόν μήνες, γνώρισαν την κορύφωσή τους με την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Πρόκειται για ένα ράπισμα σ’ αυτό που αποκαλούμε παγκοσμιοποίηση· ένα ράπισμα που προήλθε από τα λαϊκά στρώματα και τους περιθωριοποιημένους πολίτες της Βρετανίας. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και αμάχητα: Στα κέντρα των μητροπόλεων, κατεξοχήν του Λονδίνου, αλλά και στο Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ,υπερψηφίστηκε η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση – μάλιστα στο κέντρο του Λονδίνου το «Παραμένω» συγκέντρωσε το 75% των ψήφων και στο ευρύτερο μητροπολιτικό Λονδίνο το 59%. Αντίθετα, στις υποβαθμισμένες περιοχές που πλήττονται από την αποβιομηχανοποίηση και αντιμετωπίζουν πολύ πιο έντονα τον ανταγωνισμό των μεταναστών, το «Αποχωρώ» ξεπέρασε το 60%, συχνά ακόμα και το 70%. Και τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο σαρωτικά εάν οι Σκωτσέζοι και οι Βορειο-ιρλανδοί δεν ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. εξαιτίας της αντίθεσής τους με την αγγλική κυριαρχία!

Στην πραγματικότητα δηλαδή, το 60% των ψηφοφόρων της Αγγλίας και της Ουαλίας ψήφισε μαζικά υπέρ της εξόδου, όταν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το υψηλό σχετικά ποσοστό της εκλογικής συμμετοχής. Δηλαδή, οι Άγγλοι πολίτες των λαϊκών στρωμάτων απάντησαν με τον τρόπο τους στην παγκοσμιοποίηση που είχε εγκαινιαστεί πάνω στις πλάτες τους από την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ζήτω το Brexit! Εμπρός για Grexit!

Με μονομερή διαγραφή χρέους και διάλυση της ΕΕ!
Λαός περήφανος – Νοικοκύρης στον τόπο του!

“Μπαίνοντας στο ατμόπλοιο, αναρωτήθηκα ανήσυχος: «Με ποια σημαία ταξιδεύει: νορβηγική, γερμανική, αγγλική;» Και τότε είδα να κυματίζει στην πρύμνη η αγγλική σημαία – η σημαία που έδωσε άσυλο σε τόσους Ρώσους, Ιταλούς, Γάλλους, Ούγγρους και άλλους εξόριστους. Από τα βάθη της καρδιάς μου χαιρέτησα τη σημαία.”

Πέτρος Κροπότκιν
[Περιγραφή της δραπέτευσής του 
από την τσαρική Ρωσία του 1876. 
Στο βιβλίο Αναμνήσεις, 1899]
Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, με το Brexit, θα επανέλθει στην κανονικότητά της. Η κανονικότητά της είναι η αστική δημοκρατία η οποία παραμερίζεται από κάθε χώρα της ΕΕ προς όφελος του διευθυντηρίου των Βρυξελών και της ιδεολογίας του νεοφιλελεύθερου φασισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αστική δημοκρατία καθώς και οι εκάστοτε εσωτερικές της θεσπισμένες κατακτήσεις στο επίπεδο των κοινωνικών ελευθεριών και του εργατικού δικαίου δεν παραχωρήθηκαν από το κράτος και τις άρχουσες τάξεις. Κάθε δικαίωμα και ελευθερία που εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα είναι κατακτημένη με αγώνες και θυσίες των ίδιων των λαών. Ο μηχανισμός της ΕΕ αποτελεί ένα κατασκεύασμα ολοκληρωτικής διακυβέρνησης το κουμάντο της οποίας έχει ο γερμανικός ιμπεριαλισμός. Την δεκαετία του 1930 ο ναζισμός υπήρξε μορφή του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενώ σήμερα ο νεοφιλελεύθερος φασισμός στο εσωτερικό της ΕΕ αποτελεί τον γερμανικό ιμπεριαλισμό της εποχής μας.Το διευθυντήριο των Βρυξελών καταλαμβάνει χώρες, καταστρέφει οικονομίες, προκαλεί γενοκτονία σε λαούς για να εξυπηρετήσει κυρίως τον γερμανικό ιμπεριαλισμό. Από τις Βρυξέλες εκπονούνται σχέδια ερήμην των λαών και κατασκευάζονται δήθεν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να τα προωθήσουν τόσο εντός της ΕΕ όσο και εκτός. Μόνη λύση για τους λαούς της Ευρώπης είναι η διάλυση της ΕΕ με κινήματα σε κάθε χώρα ξεχωριστά τα οποία θα απαιτήσουν λαϊκή ανεξαρτησία και κοινωνική ελευθερία. Στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας ένα τμήμα της αστικής της τάξης έσπρωξε την χώρα σε έξοδο από την ΕΕ για τα δικά της συμφέροντα. Αυτό δεν αναιρεί ότι το αποτέλεσμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα φέρει τριγμούς στο δολοφονικό οικοδόμημα της ΕΕ, θα δώσει ένα μεγάλο χαστούκι στον γερμανικό ιμπεριαλισμό και θα αναπτερώσει τα κινήματα στην Ευρώπη σε επαναστατική κατεύθυνση!