Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Charlize Theron μίλησε για τον λόγο που το AIDS συνεχίζει να μαστίζει την ανθρωπότητα


Ο λόγος που δεν έχει μπει ένα τέλος στη μάστιγα που ονομάζεται AIDS δεν είναι η έλλειψη των φαρμάκων ή των θεραπειών, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα μικρές ομάδες μειονοτήτων η οποίες δεν λαμβάνουν την φροντίδα που χρειάζονται, ανέφερε η ηθοποιός Charlize Theron, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το AIDS στο Durban.

«Ο πραγματικός λόγος που δεν έχουμε νικήσει αυτή την επιδημία είναι ο εξής: Εκτιμούμε κάποιες ζωές περισσότερο από άλλες», είπε η Theron στο συνέδριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mic. «Εκτιμούμε τους άντρες περισσότερο από τις γυναίκες. Τους straight περισσότερο από τους gay. Όσους έχουν λευκό δέρμα, περισσότερο από όσους έχουν σκούρο δέρμα. Τους πλούσιους πιο πολύ από τους φτωχούς. Και τους ενήλικες περισσότερο από τους εφήβους».

Έχοντας καταγωγή από τη Νότια Αφρική, όπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με HIV, η Theron θέλησε να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες ομάδες που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

«Αυτό το ξέρω γιατί το AIDS δεν κάνει από μόνο του διακρίσεις. Δεν έχει βιολογική προτίμηση για το σώμα αφροαμερικανών, για το γυναικείο σώμα, για το σώμα των ομοφυλόφυλων, για τους νέους ή τους φτωχούς. Δεν απορρίπτει τους ευάλωτους, τους καταπιεσμένους ή όσους έχουν υποστεί κακοποίηση», είπε.

Σήμερα δικάζεται ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών καλείται να εμφανιστεί για να δικαστεί σήμερα Τετάρτη 20 Ιούλη, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων.

Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση συμπαράστασης στον Κ. Πελετίδη στις 9 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμου Πατρέων, ενώ στο πλευρό του δημάρχου στέκονται ακόμα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ν. Αχαΐας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πάτρας σημειώνει:

«Η κατηγορία σαφής. Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: "…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά τον νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…". Δηλαδή, ο Δήμαρχος μπήκε εμπόδιο με αυτή του τη στάση, σε απολύσεις εργαζομένων.

Θυμίζουμε τι ακριβώς είχε καταθέσει μεταξύ άλλων στον Ανακριτή σε υπόμνημά του, τον Οκτώβριο του 2014: