Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Το "Ποτάμι" της ξεφτίλας..Κατά της δωρεάν μετακίνησης ανέργων γιατί δημιουργούνται ελλείματα!

Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η κυβέρνηση μοιράζει «νέα δώρα» που «θα είναι εις βάρος των πολιτών», υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν «οι άνεργοι θα έχουν μια ελεύθερη μετακίνηση από τις αστικές συγκοινωνίες». Δηλαδή αντί η κυβέρνηση να βρει «μια πραγματική λύση, για τις δουλειές, για την ανάπτυξη, για τις εξαγωγές, προσθέτει ένα μικρό δωράκι στους ανέργους το οποίο σημαίνει μικρά καινούρια ελλείμματα στους οργανισμούς».
Το Ποτάμι, είναι οριακά και πιο δεξιό από την Νέα Δημοκράτια ακόμα και αν θα ενωθεί από Σεπτέμβριο με το ΠΑΣΟΚ!
Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά ο άνεργος δεν μπορεί να περιμένει για το στοιχειώδες δικαίωμα της μετακίνησης!
Αηδία και ξεφτίλα προκαλούν οι Ποταμίσιοι!

OHE: 56 εκατ. άνθρωποι σε 17 χώρες παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο βίας και λιμού

Περισσότεροι από 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 17 χώρες υφίστανται τις συνέπειες παρατεταμένων συγκρούσεων και δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα, παγιδευμένοι σε έναν "φαύλο" κύκλο βίας και λιμού, ανέφεραν σήμερα δύο υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών....
Οι συγκρούσεις είναι η κύρια αιτία του λιμού γιατί αναγκάζει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωράφια τους και διαταράσσει τη λειτουργία των αγορών προκαλώντας αύξηση των τιμών των τροφίμων.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και το Παγκόσμιο Διατροφικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ ανέφεραν πως σε 17 χώρες η βία επηρεάζει σημαντικά την πρόσβαση σε τρόφιμα.
Οι χώρες αυτές είναι η Συρία, η Υεμένη, ο Λίβανος, το Ιράκ, το Μπουρούντι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Γουινέα-Μπισάου, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Λιβερία, το Μαλί, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, το Σουδάν, η Αϊτή, η Κολομβία και το Αφγανιστάν.
Ακολουθούν κάποια στοιχεία για τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο και για την επίδραση που έχουν οι συγκρούσεις στη διατροφική ασφάλεια:
- Μια κρίση λιμού επηρεάζει 14 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη∙ περισσότερο από το 50% του πληθυσμού
- Σχεδόν πέντε εκατομμύρια Νοτιοσουδανοί και 8,7 εκατομμύρια Σύροι χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, είδη διατροφής και άλλη βοήθεια
- Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στην Κολομβία, εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι βέβαιοι από πού θα λάβουν το επόμενο γεύμα