Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΠΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ! 

Το βλέπουμε και αυτό! Ο Κώστας Σημίτης στο νέο βιβλίο του, που περιέχει μια συζήτηση του με τον Γ. Πρετεντέρη, εμφανίζεται πιο Γερμανός από τους Γερμανούς, απορρίπτοντας προκλητικά και ωμά τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανική και μάλιστα με ένα πρωτοφανές σκεπτικό: ''Στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας κυριαρχεί μια αμυντική νοοτροπία. Καλλιεργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα αδικείται, ότι είναι θύμα στυγνής εκμετάλλευσης της Γερμανίας και άλλων κρατών – μελών της ευρωζώνης, ότι η υποχρέωση οφείλεται στους ξένους που, στην πραγματικότητα, μας χρωστούν λεφτά, όπως οι πολεμικές αποζημιώσεις''. 

Καλά, ο Κ. Σημίτης δεν γνωρίζει τίποτα για την τεκμηριωμένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο αναγάγει σε πάνω από 300 δισ τις νόμιμες απαιτήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία για πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, ποσό που ισοδυναμεί, περίπου, με το φερόμενο δημόσιο χρέος της χώρας; 

Δεν καταλαβαίνει, έστω, ο Κ. Σημίτης πως, ως πρώην πρωθυπουργός της χώρας, αν ισχυρίζεται αυτά τα πράγματα, περί ανύπαρκτων υποχρεώσεων της Γερμανίας, τότε ''θάβει'' κάθε προοπτικήδιεκδίκησης από εκείνους που την πιστεύουν, προσφέροντας ένα θείο δώρο στη Γερμανική πλευρά; 

ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ...ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

Τρόικα, τράπεζες και κυβέρνηση έχουν πανικοβληθεί από το γεγονός ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, το οποίο συνεχώς εξαπλώνεται και διευρύνεταιέχει μπλοκάρει απολύτως του πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκήςπεριουσίας. 

Είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα, όπως αυτό των πλειστηριασμών, στο οποίο πρωτοστατούν πολιτικές δυνάμεις όπως η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, κινήματα όπως το ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'', οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες, επιδεικνύει νικηφόρα αποτελεσματικότητα και βρίσκει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, όπου νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένα και έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη (''κόκκινα δάνεια''). 

Τρόικα, τράπεζες και κυβέρνηση έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να προβούν σε δεκάδες χιλιάδες, τουλάχιστον, πλειστηριασμούς σε πρώτη φάση μέσα στο 2016 και στη συνέχεια το 2017 και γι' αυτό κινούνται πυρετωδώς να παρακάμψουν το κίνημα, προχωρώντας στη διαμόρφωση ηλεκτρονικήςπλατφόρμας, ανάλογης με αυτήν του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημοπράτηση ακινήτων ή του Τειρεσία, για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών. 

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η σχετική προετοιμασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει μία νομοθετική ρύθμιση για να μπει αυτός ο σχεδιασμός στην πράξη.