Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δ. Κουφοντίνας: «Μια απόφαση, μνημείο εκδικητικότητας, εμπάθειας και πολιτικής ασχετοσύνης»

Για πολλοστή φορά απορρίφθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής το αίτημά του για χορήγηση άδειας

Από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έστειλε επιστολή στην «Εφ.Συν.», αναφερόμενος στην για πολλοστή φορά απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής στο αίτημά του για χορήγηση άδειας:

Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε η εισαγγελέας μόλις μπήκα στο γραφείο όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο της φυλακής ήταν: «Λοιπόν, κ. Κουφοντίνα, άλλαξε τίποτα από την προηγούμενη φορά;». Ετσι ακριβώς.

Καταλαβαίνετε. Ρωτούσε αν άλλαξα ιδέες, αν άλλαξα πιστεύω, αν αλλαξοπίστησα, δηλαδή. Σαν σύγχρονος ιεροεξεταστής. Και σαν παλιός στρατοδίκης συνέχισε την ανάκριση, ζητώντας να δηλώσω αλλαγή φρονήματος.

Τι για τον Μαρξ με ρώτησε, τι για τη λούμπεν μεγαλοαστική τάξη, τι για το πώς βλέπω την επανάσταση, για το αν έχω αναθεωρήσει το παρελθόν μου. Τέτοια νομικά...

Ενοχλήθηκε πολύ όταν της είπα για τη δικαιοσύνη των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, τη δικαιοσύνη που αποφυλακίζει ισχυρούς του χρήματος επειδή, λέει, η φυλακή θα έκανε... κακό στην υγεία τους, την ώρα που καταδικάζει σε αργό, βασανιστικό θάνατο τον Σάββα Ξηρό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!

Σχόλιο του Νίκου Κλειτσίκα

Το Χαλέπι επέστρεψε στη Συριακή πατρίδα...
Με ανακοίνωση-απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας ένα ηχηρό χαστούκι στην ευρωπαϊκή "δικαιωματική αριστερά" του Σόρος και την αργυρώνητη δημοσιογραφική αλητεία!
Έξι χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του λαού της Συρίας, σήμερα έγινε ο τάφος της "αραβικής άνοιξης"...
Η "αραβική άνοιξη", μια σχεδιασμένη επιχείρηση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε προβλέψει στην εξέλιξή της την αναγκαιότητα εξαγοράς των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων -αναγκαιότητα επιρροής και διαμόρφωσης -της κοινής γνώμης-, αλλά κυρίως την εξαγορά της λεγόμενης "ανανεωτικής" και τα τελευταία χρόνια "δικαιωματικής αριστεράς" (κύριο πρόβλημα των λαών τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, "μειονοτήτων", "προσφύγων" κ.α. κι όχι η απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού), στα πλαίσια του γνωστού, πλέον, εφευρήματος "κοινωνία των πολιτών" και ΜΚΟ.
Αυτά τα έξι χρόνια διαμόρφωναν την κοινή γνώμη για το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", τη Συρία ως το απόλυτο κακό και φυσικά φασίστας, ή στην καλύτερη περίπτωση "ακροδεξιός εθνικιστής" όποιος τολμούσε να διατυπώσει δημόσια μια άλλη άποψη.Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και της λεγόμενης "ανανεωτικής αριστεράς", των "χωρίς σύνορα", διαδραμάτισαν τον πιο βρώμικο ρόλο στην "αραβική άνοιξη made in usa" και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με μια εμμονή υπεράσπισης των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Αυτές οι ηγεσίες βρίσκονται πίσω από τις "διαδηλώσεις" στις ευρωπαϊκές πόλεις (απόψε έγινε μια αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη κι αύριο πραγματοποιεί με αυτό το πλαίσιο κι η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη στην Αθήνα), όπου για "ανθρωπιστικούς" λόγους ζητούν τη στήριξη των τρομοκρατών στο Χαλέπι.