Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της β’ αξιολόγησης - Κοινή γραμμή ΕΕ-ΔΝΤ έναντι Ελλάδας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της β’ αξιολόγησης με Ευρωζώνη και ΔΝΤ να τηρούν πλέον κοινή στάση έναντι της Αθήνας και όλα να κρίνονται σε άτυπη συνάντηση Τσακαλώτου – Ευρωπαίων απόψε.

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε την επικείμενη σημερινή πολυμερή συνάντηση των θεσμών Ντάισελμπλουμ – Βίζερ – Τσακαλώτου για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί στο ανώτερο τεχνικό επίπεδο δηλαδή τον Μάρκο Μπούτι γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν και τον Ντέκλαν Κοστέλο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα. 
Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπρόσωποι από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δεν θα παρευρεθεί. Τα διαπραγματευόμενα μέρη θα προσπαθήσουν να καθορίσουν το δημοσιονομικό διάδρομο για τα έτη μετά 2018 και τον τρόπο προληπτικής νομοθέτησης που αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για μια συμφωνία.

Στόχος είναι να καταγραφεί ένα “περίγραμμα μέτρων”, τα οποία θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των πλευρών περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, έτσι ώστε να δώσει τη συγκατάθεση του και να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Νωρίτερα σε επιβεβαίωση των πληροφοριών για σύγκλιση έκτακτης συνάντησης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, είχε προχωρήσει προχώρησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας θα αποτελέσει θέμα συζήτησης, όμως εξήγησε ότι δεν διαβλέπει ατμόσφαιρα κρίσης καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί μήνες μέχρι την επόμενη εξόφληση κάποιας ελληνικής δόσης. 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, “εάν όλοι οι εταίροι κάνουν τώρα ένα βήμα για να συγκλίνουν μεταξύ τους, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και τελικά να γυρίσουμε σελίδα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο. Είμαστε σε μία διχάλα στον δρόμο: Μπορούμε επιλέξουμε να κτίσουμε στην πρόοδο που έχει γίνει ή να θέσουμε αυτή σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών στους Financial Times. Κοινή στάση έναντι Ελλάδας

Οι δανειστές της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καταλήξει μεταξύ τους σε συμφωνία για μια κοινή στάση που θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη.
«Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», δήλωσε. 


mignatiou.com/


ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters Βρυξέλλες ΚΥΠΕ Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 10/02/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου