Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Οι υποκλίσεις στον «παγκόσμιο χωροφύλακα» και «η μητέρα των βομβών»

Kαι τι δεν έχουμε μάθει για τη «μητέρα των βομβών» στο Αφγανιστάν… Διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ έχουν κάνει εξαντλητικές περιγραφές για το υπερόπλο των ΗΠΑ. 

Χαρακτηριστικό είναι πως πολλές φορές υπήρχε μια αίσθηση ότι δεν μιλάμε για τον δικό μας πλανήτη, αλλά για κάποιο video game…
Οι κινήσεις των ΗΠΑ, μετά και την επίθεση στη Συρία, δεν είναι για να περιφέρονται ως «εντυπωσιακές εικόνες» από τη δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού. 
Πρόκειται για κινήσεις επικίνδυνες που δείχνουν ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι μπροστά. Ο Τραμπ δεν είναι ένας «μουρλός», ακολουθεί την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και είναι φανερό πως προχωρά σε επίδειξη ισχύος. 
Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό Αφγανών αξιωματούχων,όπως δημοσιεύθηκε, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 μέλη του Ισλαμικού Κράτους από τη «μητέρα των βομβών». 
Η ενέργεια των ΗΠΑ και ό,τι έχει ακολουθήσει αποκαλύπτει πως η ένταση που επιδιώκουν δεν αφορά την …ανάγκη τους να προστατέψουν τον πλανήτη (από τα κατασκευάσματα τους…). 
Δεν είναι η πρώτη φορά – και όπως φαίνεται δεν θα είναι η τελευταία – που οι επίσημοι λόγοι δεν είναι παρά προσχήματα για επεμβάσεις κυριαρχίας και εξυπηρέτησης οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων. 
Στις επικίνδυνες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος η χώρα μας εμπλέκεται και λόγω της χρήσης της βάσης της Σούδας – ως πέρασμα για τις αμερικανικές επεμβάσεις – αλλά και από τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία «κατανόησε» τις ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία. 
Tι κάνουν οι ΗΠΑ το περιέγραψε «όμορφα» η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώσει την κατανόηση του στον Τραμπ
Έγραψαν, λοιπόν, σε ψήφισμα τους, οι κύριου του κυβερνητικού κόμματος πως η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία «παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών, ενώ δημιουργεί κινδύνους διεθνούς σύρραξης».
Ο «παγκόσμιος χωροφύλακας» (όπως χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ οι κύριοι του κυβερνώντος κόμματος…) συνεχίζει το ρόλο του και η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να συνεχίσει τις υποκλίσεις. 
Δεν παρατηρήσαμε καμία ιδιαίτερη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τη «μητέρα των βομβών». Μπορεί να έχει βγάλει καμία ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε «όλα καλά»… 
Το κρυφτούλι των «αριστερών» της κυβέρνησης θα μπορούσε να ήταν αστείο εάν δεν ήταν επικίνδυνο και δεν μιλάγαμε για τις επεμβάσεις του «παγκόσμιου χωροφύλακα». 

http://zeidoron.blogspot.gr/2017/04/blog-post_506.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου