Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο έξυπνος κ. Τσακαλώτος

Αρκετοί έλληνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, όταν έρχονται πίσω στην Ελλάδα έχουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε άξεστους. Το βλέπεις στα λόγια και στο ύφος τους. Ένας από αυτούς είναι προφανώς και ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος αντί ως υπουργός οικονομικών, στην κρισιμότερη ώρα, να εξηγεί τις συνεχείς μετατοπίσεις του, που μας έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει, επιδίδεται σε ευφυολογήματα και τσιτάτα μεγάλων ανδρών.

Απόστολος Διαμαντής
Το τελευταίο ήταν και το πλέον χαριτωμένο: « Είναι κάποια ανακούφιση για τον υπουργό ότι ενώ στο σύμπαν μπορεί ο άνθρωπος να είναι το μοναδικό νοήμον ον, στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος», δήλωσε προς όλους εμάς τους ανόητους.

Μάλιστα. Έτσι ακριβώς. Ο υπουργός ανακουφίζεται, όταν σκέφτεται πως οι έλληνες δεν είναι όλοι ηλίθιοι και πως υπάρχει και ένας έξυπνος ανάμεσά τους. Ο ίδιος.

Πόσο έξυπνος είναι; Πολύ. Αν σκεφτεί κανείς με πόση ευκολία περνάει από τις 12 χιλιάδες αφορολόγητο στις 8.900, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως θα παραιτηθεί και μετά στις 6000 δηλώνοντας ενδιαμέσως ξανά πως θα παραιτηθεί, τότε ναι, είναι ο εξυπνότερος. Διότι, έτσι όπως πάει, δεν του είναι διόλου δύσκολο να δηλώσει αύριο πρωί πως θα ξαναπαραιτηθεί αν πάει στις 5900 και το βράδυ να το υπογράψει χωρίς να χλωμιάσει καθόλου. Και να παραιτηθεί εκ νέου στο επόμενο χαμηλότερο αφορολόγητο. Είναι ο υπουργός που έχει παραιτηθεί τις περισσότερες φορές, επανερχόμενος. Παραιτείται παραμένοντας.

Βεβαίως, τα ίδια πάνω- κάτω κάνει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος και αυτός αναιρεί καθημερινώς τις δεσμεύσεις της προηγουμένης. Τελευταία του δέσμευση ήταν «όχι νέα μέτρα». Την αναίρεσε. Επόμενη ήταν το «μηδενικό ισοζύγιο». Αυτήν την κράτησε. Αλλά την έκανε υποθετική. Εάν πιάσουμε τους στόχους. Κανένα πρόβλημα. Προφανώς και θα τους πιάσουμε.
Στο ίδιο σπορ επιδίδονται και οι ταλαίπωροι βουλευτές της πλειοψηφίας, οι οποίοι στην κυριολεξία λένε άλλα αντ’ άλλων. Κάποιος βουλευτής Κοζάνης που θα χάσει τη ΔΕΗ δήλωσε πως θα ψηφίσει μεν την πώληση, αλλά μετά θα κλάψει! Και θα σπαράξει και η καρδιά του!

Μ’ αυτά και με κείνα, ο Συριζα, προκειμένου να παραμείνει κυβέρνηση και άλλους μήνες, ετοιμάζεται για την πλήρη πολιτική αποκαθήλωση, υπό τις επευφημίες φυσικά όλων. Όλοι του λένε το ίδιο πράγμα: Κλείσε επειγόντως την αξιολόγηση, διότι η χώρα κινδυνεύει.

Και αν την κλείσει; Θα έρθει η επόμενη. Και μετά η μεθεπόμενη. Εν τω μεταξύ το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο, παρά τις στρεψοδικίες πως δεν πρόκειται για μνημόνια εφόσον δεν έχουμε δανειακή σύμβαση! Ούτε μέτρα έχουμε, ούτε δάνεια, ούτε τίποτα. Όλα πάνε μια χαρά δηλαδή.

Όταν όμως οι δανειστές ζητάνε μέτρα για μετά το πρόγραμμα, αυτό τι είναι; Δεν είναι νέο μνημόνιο; Προφανώς. Μνημόνιο δεν σημαίνει απαραιτήτως λεφτά. Ο Συριζα το κατάφερε και αυτό, να υπογράφουμε μέτρα- μνημόνιο δηλαδή- χωρίς καν να εισπράττουμε!

Ενόψει όλων αυτών, η ΠΓ έχει τρεις προτάσεις. Η μία είναι του Τσακαλώτου προφανώς: είμαστε πιο έξυπνοι, ψηφίζουμε τα μέτρα και λέμε πως δεν είναι μέτρα, χρησιμοποιώντας φράσεις του Μαρκ Τουέην. Η δεύτερη είναι ακόμα χειρότερη, λέει: ψηφίστε αμέσως ό,τι νάναι. Και η τρίτη λέει πάμε σε εκλογές και να ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα.

Η πρώτη είναι η πλειοψηφική. Νομίζουν πως έτσι θα φτάσουμε στο φθινόπωρο και στο μεταξύ θα χαλαρώσει το πρόγραμμα και θα περάσουμε στις αγορές και στην ανάπτυξη.

Μα αυτό ακριβώς επιθυμεί και η ΝΔ. Να υπογράψει, να βγει στις αγορές, να πουλήσει την ενέργεια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα πάρκα, το νερά κτλ, να μειώσει τις συντάξεις και μετά, μόλις γίνει κυβέρνηση- αυτοδύναμη προφανώς, εάν κρίνουμε από τη θερμή υποδοχή που κάνουν οι ψηφοφόροι στα στελέχη του Συριζα ανά την επαρχία-να μειώσει με την ησυχία της τους φόρους, που θα είναι το επόμενο βήμα του συμπαγούς νεοφιλελεύθερου προγράμματος, που ο Συριζα θα το έχει ήδη απογειώσει.

Και έτσι, ο έξυπνος κ. Τσακαλώτος θα περάσει έξω – υπό τις κατάρες των πρώην οπαδών του-και θα έρθει στη θέση του άλλος. Εξυπνότερος.
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-eksypnos-k-tsakalotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου