Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δέκα λόγοι για να παραμείνει στη φυλακή η Ηριάννα

Η αίτηση αναστολής της Ηριάν​ν​ας ​Β.Λ. ​ απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ​ενώ​ ο Εισαγγελέας της Έδρας έκρινε ότι είναι «ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων» ​και ότι ​η συνέχιση της φυλάκισης «δεν συνιστά υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη».

Αντί σχολίου, και με βάση το σκεπτικό της απόφασης, σταχυολογούμε 10 υποθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις της Δικαιοσύνης, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και​, φυσικά, ​ δικαιολογούν αυτή την απόφαση:


​​​1) Ο ίδιος Εισαγγελέας που έκανε αρνητική πρόταση για την Ηριάνα – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- είχε κρίνει ότι ό αρχηγός της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος «δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» και αφέθηκε ελεύθερος. Όλοι οι κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., όλη τη ηγετική ομάδα ακόμη και ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι σήμερα ελεύθεροι ενώ η δίκη, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχει ολοκληρωθεί. Κανένα μέλος της Χ.Α. για καμία από τις εκατοντάδες υποθέσεις δολοφονιών, βαρέων σωματικών βλαβών και επιθέσεων σε βάρος μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων, δεν βρίσκεται στη φυλακή και ελάχιστοι έχουν καταδικαστεί ή έστω κατηγορηθεί. Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και δόθηκαν αναστολές.

2) Στην υπόθεση του NOOR 1, ελάχιστοι από τους καταδικασθέντες βρίσκονται στη φυλακή ενώ λόγω διαφόρων «γεγονότων», ο εγκέφαλος και βασικοί πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης υπόθεσης ναρκωτικών στην Ευρώπη, δεν έχουν λογοδοτήσει, καν, στη δικαιοσύνη.

3) Στην υπόθεση της Energa-Ηellas Power, που ζημίωσε το δημόσιο με το μυθικό ποσό των 256 εκατ.ευρώ (περίπου το μισό βοήθημα των συνταξιούχων το 2016), από τους 11 καταδικασθέντες, επί συνόλου 19 κατηγορουμένων, μόλις 2 -πλέον- βρίσκονται στη φυλακή.

4) Όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, διακίνησης χρημάτων μέσω off shore, ενεργητικής δωροδοκίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι σε όλα τα μεγάλα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών και σε υπέρογκες «μίζες», που έβλαψαν με δισεκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο δεν πέρασαν ποτέ την πόρτα της φυλακής και παραβιάζουν προκλητικά τους τυχόν περιοριστικούς όρου​ς. Οι ​ελάχιστοι που βρέθηκαν σε κελιά, αποφυλακίστηκαν σε λίγους μήνες.

5) Ολοι οι πολιτικοί που κρίθηκαν ένοχοι για μίζες εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια, δεν έμειναν παρά ελάχιστα χρόνια στη φυλακή και βρίσκονται όλοι ελεύθεροι με διάφορες αιτιολογίες, κυριότερη όλων, η διαταραγμένη υγεία τους.

6) Βιαστές ανηλίκων στην Κρήτη και άλλα μέρη, όπως ο περιβόητος χρυσαυγίτης γυμναστής, παρότι καταδικάστηκαν είναι σήμερα όλοι ελεύθεροι.

7) Αθώοι κρίθηκαν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Μανωλάδας, που πυροβολούσαν σύγχρονους δούλους σε μια υπόθεση που νομιμοποίησε την καταναγκαστική εργασία στο δυτικό κόσμο και εξέθεσε διεθνώς τη χώρα. Ελάχιστοι καταδικάστηκαν για πλημμελήματα, κανείς δεν οδηγήθηκε στις φυλακές. 

8) Κανείς από τους εμπλεκόμενους σε όλα τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου, τους στημένους αγώνες και την «εγκληματική οργάνωση», δεν βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, ελάχιστοι καταδικάστηκαν, 1-2 βρέθηκαν για λίγο στη φυλακή και ακόμη λιγότεροι δικάστηκαν, παρότι επί χρόνια οι συνομιλίες τους όπου ομολογούν τα αδικήματα κάνουν το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ.

9) Σε όλες οι μεγάλες υποθέσεις σωματεμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών των τελευταίων ετών, ακόμη και εμπλεκόμενοι του κοινού ποινικού δικαίου, σπάνια οδηγήθηκαν στις φυλακές και ακόμη λιγότεροι παραμένουν σήμερα. Παρά τη σωρεία αδικημάτων ιδιαίτερης βαρύτητας, σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και δόθηκαν αναστολές.

10) Υποθέσεις υπέρβασης καθήκοντος, αστυνομικής βίας, βασανιστηρίων, διαφθοράς για διάφορους κρατικούς λειτουργούς δεν οδήγησαν κανέναν στη φυλακή, ελάχιστες έφτασαν σε καταδίκη, διακοσμητικές κρίνονται οι πειθαρχικές διώξεις ή ΕΔΕ και κανείς δεν έχει αποταχτεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας παρόμοιων υποθέσεων.

Η Ηριάν​να βέβαια παραμένει στη φυλακή αφού έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη λόγω των σχέσεων της με «ύποπτο» για εμπλοκή στους «Πυρήνες της φωτιάς» που στη συνέχεια αθωώθηκε ομόφωνα. Μοναδικό στοιχείο για την καταδίκη της ένα μερικό και αμφισβητούμενο δείγμα DNA.

Όμως αυτά τα 10 παραδείγματα αποδεικνύουν, πέρα πάσης αμφισβήτησης, ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Εντάξει... κάποιοι ίσως να είναι πιο ίσοι από κάποιους άλλους...
http://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/deka-logoi-gia-na-parameinei-sti-fylaki-i-irianna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου