Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Διάγγελμα της Πόλας Ρούπα: «Αν με άφηναν δεν θα είχαμε μνημόνια»!

Στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

- Αμετανόητη και σκληρή η Πόλα Ρούπα κάθισε στο εδώλιο στην δίκη του Επαναστατικού Αγώνα δίπλα στο Νίκο Μαζιώτη
- «Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει. Γι΄αυτό ζω και αναπνέω. Γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι το θάνατο»
- «Τους είπα ότι ήταν τυχεροί που ήταν εκεί το παιδί και προσπαθούσα να εξομαλύνω την κατάσταση. Αν ήμουν μόνη μου θα τους εξηγούσα το όνειρο»
- «Αν δεν με είχαν συλλάβει το 2010 και αν δεν είχε σκοτωθεί ο Λάμπρος Φούντας θα είχαμε αποτρέψει τα μνημόνια!»

Αμετανόητη, σκληρή και εκτοξεύοντας απειλές σε βάρος αστυνομικών και δικαστών η Πόλα Ρούπα, καθισμένη δίπλα στον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη εμφανίστηκε στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνας προκειμένου να παραστούν στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό για αδικήματα σχετικά με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Η δίκη διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένη αιθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 50 ετών. Πρόκειιται για τη δίκη, στη διάρκεια της οποίας αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μηνου και στην συνέχεια φυγοδίκησαν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους.

Η Πόλα Ρούπα έλαβε το λόγο και εξηγήσε τους λόγους για τους οποίους παραβρέθηκε στη δίκη εξηγώντας πως ποτέ δεν θα άφηνε διαδικασία για τον Επαναστατικό Αγώνα και δήλωσε χωρίς περιστροφές πως "Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει .. Εγώ γι' αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα τα παρατήσουμε για κανένα λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή...γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι το Θάνατο".