Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

«Wheelchair man»: Πώς ένα παιδί σε αναπηρικό καροτσάκι έγινε σούπερ ήρωας


Οι δικοί του τον εγκατέλειψαν όταν έμεινε παράλυτος μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στο Αφγανιστάν. Ο Mohammad Sayed έκανε την περιπέτεια του comic και τον εαυτό του σούπερ ήρωα. Το «Wheelchair man» βασίζεται στην προσωπική του ιστορία.

Ο Mohammad ζούσε με την οικογένεια του -την μητέρα, τον πατέρα του, τους δύο αδελφούς, την αδελφή και τη γιαγιά του- στο Panjshir. Ο πατέρας του ήταν διοικητής στον Αφγανικό στρατό.

Η μητέρα του πέθανε όταν ο Mohammad ήταν έξι χρονών. Μόλις έντεκα ημέρες μετά, ο Mohammad τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Ήταν η στιγμή που κατάλαβε ότι πλέον, είναι μόνος και ότι πρέπει να αναλάβει τον εαυτό του.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες το μόνο που έκανε ήταν να κλαίει. Αλλά, όπως λέει μιλώντας στο BBC, οι Αφγανοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, οφείλουν να είναι δυνατοί και να συνεχίζουν. Κι αυτό έκανε.

Η βλάβη στον νωτιαίο μυελό τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Το παιδί δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά καθώς δεν είχε πουθενά να πάει, του παραχωρήθηκε ένα κρεβάτι στην άκρη της πτέρυγας. Μια γωνιά -στην άκρη της πτέρυγας- που έγινε το σπίτι του.