Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μια παγκόσμια γενοκτονία σε εξέλιξη

Τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η ανθρωπότητα. Στις 10 Μαρτίου, ο Stephen O'Brien, από τη γενική γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις, πληροφόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τρεις αφρικανικές χώρες - Νιγηρία, Σομαλία και Νότιο Σουδάν - καθώς και στην Υεμένη κινδυνεύουν να πεθάνουν αν δεν τους παρασχεθεί άμεσα τροφή και ιατρική βοήθεια. «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «Χωρίς συντονισμένη διεθνή δράση οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν λιμό ή θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από ασθένειες».

Michael T. Klare
Μεγάλους λιμούς έχει αντιμετωπίσει, βέβαια, η ανθρωπότητα αλλά ποτέ στην ιστορία σε τέτοια κλίμακα και σε τέσσερα μέρη ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τον O'Brien, 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο στην Υεμένη, 5,1 εκατομμύρια στην περιοχή της λίμνης Τσαντ της βορειοανατολικής Νιγηρίας, 5 εκατομμύρια στο Νότιο Σουδάν και 2,9 εκατομμύρια στη Σομαλία. Σε καθεμία από αυτές τις χώρες, κάποιοι θανατηφόροι συνδυασμοί πολέμου, επίμονης ξηρασίας και πολιτικής αστάθειας προκαλούν δραστικές περικοπές στα βασικά είδη διατροφής και νερού. Από τα 20 εκατομμύρια άτομα που κινδυνεύουν από θάνατο, περίπου 1,4 εκατομμύρια είναι μικρά παιδιά.


Παρά την σοβαρότητα της κρίσης, οι υπεύθυνοι των Ηνωμένων Εθνών παραμένουν σίγουροι ότι πολλοί από αυτούς που διατρέχουν κίνδυνο μπορούν να σωθούν αν υπάρξει επαρκής τροφή και ιατρική βοήθεια εγκαίρως και τα αντιμαχόμενα μέρη επιτρέψουν στα μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας να προσεγγίσουν εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Eλληνίδα που έζησε για δύο χρόνια στη Βόρεια Κορέα μιλά για την ζωή στην απομονωμένη χώρα: «Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λέγεται»

Όλοι έχουν πάντα μια μεγάλη απορία σχετικά με την ζωή στην Βόρεια Κορέα. Τους τελευταίους μήνες απασχοελί την επικαιρότητα και έτσι το ενδιαφέρον έγινε ακόμα μεγαλύτερο.
Προ μηνών η Φραγκίσκα Μεγαλούδη έδωσε μια συνέντευξη στο newsbeast.gr για τη ζωή στην πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου....Η συνέντευξη φυσικά είναι επίκαιρη καθώς τίποτα δεν άλλαξε από τότε.

«Στο αεροπλάνο επικρατεί απόλυτη ησυχία. “Καλώς ήρθατε στη γη των προγόνων μας”, η φωνή του πιλότου ακούγεται σοβαρή. Περάσαμε το τελευταίο σύνορο, πλέον έχουμε μπει στον εναέριο χώρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».
Με τη φράση αυτή, η Φραγκίσκα Μεγαλούδη ξεκινά την περιγραφή των όσων έζησε και είδε για δύο χρόνια στην πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου. Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ή αλλιώς Βόρεια Κορέα, όπως την ξέρουν οι περισσότεροι. Ένα όνομα σχεδόν μύθος για τον μέσο Δυτικό λόγω των περιορισμένων πηγών πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στη χώρα, αλλά και εξαιτίας των δυσμενών σχέσεων με τον υπόλοιπο κόσμο που χρωματίζει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Πόσα πραγματικά ξέρουμε ή νομίζουμε πώς ξέρουμε για τη Βόρεια Κορέα; Για παράδειγμα πόσο πιστευτό φαντάζει ότι σε σούπερ μάρκετ της χώρας κυκλοφορούν επώνυμα ελληνικά προϊόντα όπως φέτα, λάδι και χυμοί; Ότι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν smartphones και φωτογραφικές μηχανές; Ότι παραπονιούνται δίχως φόβο σε έναν ξένο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Θα γίνει μόνον … της Κορέας;

του Γ. Σιώζου

Μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία, έρχεται η σειρά της Β. Κορέας. 

Όπου η παγκόσμια «Ειρήνη» απειλείται και τα «Ανθρώπινα» και «Δημοκρατικά» δικαιώματα «Παραβιάζονται», ο πυρσός του αγάλματος της «Ελευθερίας», αφήνει πίσω του νεκρούς, πρόσφυγες και αποκαΐδια. 

Η Ερημία ως Βασίλειο, εγκαθίσταται πλέον στις πυρίκαυστες υπό «Δημοκρατικοποίηση» χώρες.
Τα «Άνθη του Κακού», ο Σαντάμ και ο Καντάφι, χωρίς δίκες και με συνοπτικές διαδικασίες, ο πρώτος δια τηλεοπτικού απαγχονισμού και ο δεύτερος δια ανασκολοπισμού (κοινώς παλούκωμα), αναπαύονται στις «αγκάλες» των Ουρί του Παραδείσου. 

Η «Πολιτισμένη» Δύση και ιδιαιτέρως η Αμερική, παραδίδει μαθήματα «ήθους» και «Ανθρωπισμού», στις χώρες που το Ιστορικό τους ρολόι παραμένει «κολλημένο» στον «Μεσαίωνα». 

Μένει ο Ασαντ και η Συρία, εσχάτως δε και ο «Αιμοδιψής» Κιμ Γιονκ Ουν της Β. Κορέας. Ο τελευταίος άκουσον, άκουσον, δεν δίστασε να εκτελέσει δια Βομβαρδισμού!!! πολιτικό του αντίπαλο Στρατηγό, όπως μας πληροφορούν με τη «Σοβαρότητα» και την «Εγκυρότητα» που τα διακρίνουν, τα Ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ.