Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ρουβίκωνας: Τι συμβαίνει το βράδυ στο Πεδίον του Άρεως

«Παρέμβαση - περιπολία στο Πεδίο του Άρεως ενάντια στην μητροπολιτική αθλιότητα κράτους, δημοτικής αρχής, κοινωνικού κανιβαλισμού» όπως αναφέρουν, έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο κείμενο που ανάρτησαν στο Ιndymedia καταγγέλλουν διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία. Τα πρόσωπα και οι φωνές στο βίντεο το οποίο επίσης έχουν αναρτήσει είναι αλλοιωμένες.

Ακολουθεί το κείμενο του Ρουβίκωνα:

«Το τι θεωρείται μέρος των Εξαρχείων είναι ένα ερώτημα. Ένα όμως είναι βέβαιο: το πεδίο του Άρεως συνορεύει αλλά δεν ανήκει στα Εξάρχεια. Και κατά συνέπεια δεν υπόκειται στο περίφημο "Άβατο". Το πεδίο του Άρεως είναι ελεύθερο για την αστυνομική παρουσία, το κράτος μπορεί να είναι παρόν χωρίς διαμαρτυρίες, ο κάθε Καμίνης μπορεί εκεί, χαλαρά, να κάνει πράξη τα σχέδια του για μια "πολιτισμένη Αθήνα", με δυο λόγια είναι μια εικόνα του κέντρου όπως το κράτος και οι κολαούζοι του θα την ήθελαν. Γιαυτό και αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως και την μόνη ανοιχτή, ημιεπίσημη πιάτσα παιδικής πορνείας στην Δυτική Ευρώπη.

Όλοι θυμόμαστε τους αγώνες κατοίκων και αλληλέγγυων να εξασφαλιστεί η ανοιχτή πρόσβαση όλων σε αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην άθλια μητρόπολη. Τον αγώνα να μην καταλήξει στα χέρια της "ανάπτυξης", να μην κοπεί φιλέτα όπως διεκδικούσε για παράδειγμα ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακου μέσω του Πανελλήνιου ΓΣ του οποίου προεδρεύει. Τον αγώνα να μην περικλειστεί το πάρκο με κάγκελα και λουκέτα.

Συγκλονιστικό - Η σπαρακτική στιγμή μιας μητέρας πιθήκου που βλέπει το παιδί της να καταρρέει!


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Τζαμπαλπούρ της Ινδίας

Μία σπαρακτική στιγμή από την οδύνη μιας μητέρας που βλέπει το παιδί της να καταρρέει. Ναι, πρόκειται για πιθηκίνα. Αλλά πόση σημασία έχει αυτό μπροστά σε ένα συναίσθημα που θεωρούμε ακόμη αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο;

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Τζαμπαλπούρ της Ινδίας, από την 31χρονη φωτογράφο Avinash Lodhi η οποία δήλωσε: «Αυτή η φωτογραφία είναι μέσα στην καρδιά μου γιατί σε όλη μου την φωτογραφική καριέρα δεν συνάντησα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν τόσο γρήγορο που ούτε κατάλαβα τι συνέβη όταν τράβηξα την φωτογραφία, αλλά μόλις την είδα δεν μπορούσα να μιλήσω επί μια ώρα».

Πάντως, για την ιστορία να πούμε ότι το πιθηκάκι επανήλθε και είναι τώρα μια χαρά στην υγεία του, με την μαμά του σίγουρα να είναι η πιο ευτυχισμένη του κόσμου. Των πιθήκων και των ανθρώπων.