Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο δημιουργός του διαδικτύου μιλά για το μέλλον του internet και την τεχνητή νοημοσύνη

Ο δημιουργός του διαδικτύου Σερ Τιμ Μπέρνερς Λι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Die Welt, μιλά για το μέλλον του internet, τα περιβόητα fake news αλλά και την αυξανόμενη λογοκρισία σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Ο Μπέρνερς Λι αναφέρεται στο σύστημα διαφημίσεων της Google και το πως αυτό οδήγησε στη διάδοση των «ψεύτικων ειδήσεων» κατά τις εκλογές του 2016 και στην ουδετερότητα του διαδικτύου που είναι ιδιαίτερα σημαντική ειδικά σήμερα. 

Μιλά επίσης για την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικότητας που θεωρεί θεμελιώδη, ενώ συμφωνεί με την άποψη ότι αν αυτά που θέλει κάποιος να μοιραστεί καθορίζονται από άλλους ανθρώπους, πολιτικές αρχές ή εταιρείες αυτό αλλάζει το πρότυπο της ελεύθερης δημοκρατίας. Απαντά επίσης στο αν η τεχνητή νοημοσύνη θα επιβληθεί της ανθρώπινης στο μέλλον αλλά και στο ερώτημα αν πιστεύει στο Θεό. 

Νιώθει ότι το δημιούργημά του - που θεωρήθηκε αρχικά όπλο για τη διαφάνεια -μετατρέπεται σε τέρας; 

Μέσα στις δεκαετίες έχω αλλάξει την απάντησή μου στο ερώτημα αυτό. Τις δυο πρώτες δεκαετίες θα απαντούσα κατ’ αρχήν ότι όταν κοιτάς στο διαδίκτυο, βλέπεις την ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα έχει καλές και κακές πλευρές. Το διαδίκτυο πρέπει να είναι ένας ακριβής καθρέφτης της ανθρωπότητας. Ως εκ τούτου σε αυτό θα βρεις και καλά πράγματα και φρικτά και ένδοξα. Αυτή ήταν η απάντησή μου για πολύ καιρό. 

Ξενοφών Ζολώτας: «Αυτοί οι δύο θα χρεοκοπήσουν τη χώρα»

Περικλής Βασιλόπουλο
Ήταν 3 Ιανουαρίου 1990, αργά το βράδυ και ενώ οι διάδρομοι της Βουλής ήσαν σχεδόν άδειοι, στο γραφείο του πρωθυπουργού της οικουμενικής κυβέρνησης Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα επικρατούσε μια απίστευτη ένταση και υπερκινητικότητα. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Κωνστ. Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης - πρόεδρος Συνασπισμού της Αριστεράς) δεν ενέκρινε το έκτακτο σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο κ. Καθηγητής και η χώρα κινδύνευε με άμεση χρεοκοπία και στάση πληρωμών.

Το ήξεραν ή το υποψιάζονταν ελάχιστοι και η καθημερινότητα στην χειμωνιάτικη Αθήνα ήταν απολύτως ομαλή παρά τις γνωστές και οικείες έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Άλλωστε παντού στον δυτικό κόσμο η πτώση του τείχους του Βερολίνου, η διάλυση του υπαρκτού σοσιαλισμού και το άνοιγμα των βόρειων συνόρων της χώρας είχαν προκαλέσει μια γενικευμένη αίσθηση αισιοδοξίας.

Στην Ελλάδα είχαν προηγηθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις με την πρώτη να οδηγεί στην συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη με συνεργασία ΝΔ-Συνασπισμού και η δεύτερη στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Ήταν μια κυβέρνηση γέφυρα που θα οδηγούσε την χώρα ομαλά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μέσα όμως από ένα σχέδιο συναινετικής Εθνικής Ανασυγκρότησης που θα οδηγούσε τη χώρα σε μια νέα πορεία. Γι’αυτό ο Ζολώτας αποφάσισε ως πρωθυπουργός να συγκροτήσει την περίφημη τότε άγνωστη σήμερα Επιτροπή Αγγελόπουλου (Άγγελος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Οικονομίας, νεανικός φίλος του Ξ. Ζολώτα, υπουργός της «Κυβέρνησης του Βουνού» ΠΕΕΑ και της Κυβέρνησης Εθν. Ενότητας τον Οκτώβριο Δεκέμβριο 1944).

Τέταρτο Μνημόνιο: Από 1η Σεπτέμβρη ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Πως θα γίνονται, πως θα τους σταματήσουμε (μία πρώτη ιδέα)

Προαπαιτούμενο του μνημονίου (του 4ου του πούρου "αριστερού" ντε),με ειδική αναφορά μάλιστα,η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από 1/9/2017!

Όποιος δεν το κατάλαβε,ο πόλεμος κηρύχθηκε και επίσημα!

Μιλάνε για πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!

Υ.Γ. Όπως δεν πέρασαν μέχρι τώρα οι κανονικοί πλειστηριασμοί,έτσι δεν θα περάσουν και οι ηλεκτρονικοί!Θα μας βρίσκεται μπροστά σας και σε κάθε σας βήμα!


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΗΛΕΚΤΟΡΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.......Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ!

Τι προβλέπεται:

Με τα άρθρα 59 και 60 του νομοσχεδίου "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις", επέρχονται τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προκειμένου να ρυθμιστεί δικονομικά η διενέργεια πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα. Παρατίθενται ακολούθως τα άρθρα αυτά και η αιτιολογική τους έκθεση. 
Αιτιολογική Έκθεση