Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Τα φοβερά εγκλήματα του Τσαβισμού στη Βενεζουέλα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας  http://nikosklitsikas.gr/

«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό πρέπει να προσδιοριστεί το κεφάλι του: οι ΗΠΑ»
Ernesto Che Guevara

Πριν την καταγραφή των εγκλημάτων του Τσάβες στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, ας...
παρακολουθήσουμε τις καθημερινές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, που δεν συναντάμε σε κανένα συστημικό ΜΜΕ.
Εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν τις εργασίες οι 545 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού στη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση... Τα πορτραίτα του Μπολίβαρ και του Τσάβες επέστρεψαν στο μέγαρο της Βουλής, μαζί με τη Λαϊκή Εξουσία.
Ραγδαία η διάσπαση κι οι αλλαγές θέσεων στην "αντιπολίτευση" μπροστά σ' εκείνη τη μεγαλειώδη συμμετοχή περισσότερων από 8 εκατομμύρια πολιτών στις κάλπες. Η σύγκρουση με τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής δεν αφήνουν περιθώρια για παιχνίδια ενορχηστρωμένα από τις ΗΠΑ.
Με δηλώσεις του ο Ramos Allup, αρχηγός του κόμματος "Accion Democratica" (Δημοκρατική Δράση), δηλώνει την πίστη του στο Σύνταγμα και αποφασίζει τη συμμετοχή του κόμματος και του ίδιου στις Περιφερειακές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018, μιας και η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων λήγει στις 17 Αυγούστου, πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Κι επειδή ο κύριος Henry Lisandro Ramos Allup (δηλώνει "κεντροαριστερός") είναι αντιπρόεδρος της "διεθνούς" του Γιώργου Παπανδρέου, μάλλον δεν ενημέρωσε σωστά, ή υπήρξε κακή συνεννόηση στην ισπανική γλώσσα, αφού ο κύριος Γ. Παπανδρέου εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με δηλώσεις του κόμματός του περί "μη τήρηση του Συντάγματος... η χώρα οδηγείται σε κατάλυση της Δημοκρατίας... αυξανόμενη καταστολή και θανάσιμη βία εναντίον διαδηλωτών..." και το εντελώς γελοίο και προβοκατόρικο "Η συνείδηση της Αριστεράς οφείλει να συγκρουστεί με τον Μαδούρο..." (ΕΔΩ).