Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Άρθρο–ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

 
Πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου 

Αναδημοσιεύουμε από το thecaller.gr την πολιτική παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη με αφορμή την 21η επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Η πρωτοβουλία αποτελεί ευθεία απάντηση στην προσπάθεια ορισμένων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τη Ν.Δ., φτάνοντας στο σημείο να αποδεχτούν το δικό της αφήγημα. 


ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«…. Ένας Ηγέτης από το Μέλλον ….»
αρνητικά στερεότυπα και αλήθειες 

Γράφει ο Κώστας Λαλιώτης 

1. Στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και κυρίως την περίοδο που κυοφορήθηκε και εκδηλώθηκε η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, μια κρίση, που έφερε το «Σοκ και Δέος» των αλλεπαλλήλων Μνημονίων τείνουν να επικρατήσουν διάφορα «στερεότυπα» με σχηματικές γενικεύσεις και επικίνδυνες απλουστεύσεις και κυρίως μακριά από τις αλήθειες και τα συγκεκριμένα παραδείγματα. Πολλοί παράγοντες της Δημόσιας Ζωής αλλά και μυριάδες πολίτες περιφέρουν στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης και στα Κοινωνικά Δίκτυα Επικοινωνίας διάφορα αρνητικά «στερεότυπα» με συνονθυλεύματα είτε από ψέματα είτε από μισές αλήθειες, που είναι χειρότερα από τα ψέματα. 

Αναγνώστρια κόρη Πυροσβέστη ξεσπάει και ανατριχιάζει: "Και ξαφνικά ΗΡΩΕΣ!"

Είναι από τις στιγμές που κάποια από τα email που στέλνετε στο tromaktiko, μας καθηλώνουν και μας δείχνουν την πραγματικότητα. Ένα τέτοιο email λάβαμε πριν λίγα λεπτά, από την κόρη ενός Πυροσβέστη που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, αλλά θέλει να μοιραστεί όλα αυτά που βιώνει τόσα χρόνια...

Εκείνοι που ολόκληρο το χειμώνα παίζουν τάβλι, πίνουν τσίπουρα, τρώνε μπριζολες και παίζουν χαρτιά... δουλεύουν 1 μέρα κι αράζουν 2, εκείνοι οι «δημόσιοι υπάλληλοι» που παίρνουν έναν σκασμό επιδόματα για να δουλεύουν 3 μήνες το χρόνο... εκείνοι... εκείνοι...

Ε, λοιπον εκεινοι ναι... ΑΥΤΟΙ που τωρα λαγοκοιμουνται με το κρανος στο χερι ή που εχουν να κοιμηθουν μερονυχτα και δεν ξερουν που θα ξημερωσουν, αν θα ξημερωσουν και ποτε θα γυρισουν σπιτι τους. Αυτοι που αποψε καιγεται η ανασα και τα σωθικα τους αλλά το σωμα τους δεν επιτρεπεται να γονατισει ποτε.

Κολλάει το στομα τους απ΄την καψα, τον καπνο και τη διψα αλλα δεν επιτρεπεται να κουραστουν
Οι μικροι θεοί την ιδια ώρα που δέχονται αφόρητες πιέσεις απο νοικοκυραίους που χάνουν το βιος τους,πολλές φορές γίνονται δέκτες οργής... μα δε μιλάνε, δεν αντιδρούν κλείνουν το κράνος και συνεχίζουν απροσκοπτα το καθήκον.