Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο «εξευτελισμός» του Ντόναλντ Τραμπ

 Πέρα από όλους τους διπλωματικούς υπολογισμούς, τις στρατηγικές εκτιμήσεις, τις εκτοξεύσεις πυραύλων, στις οποίες δεν θα μπορούσε να υστερήσει και η Νότια Κορέα για να μη δείξει τρομοκρατημένη, υπάρχει μια άγνωστη παράμετρος που κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει: είναι ο «παράγων Τ».
Είναι τα συναισθήματα που πρέπει να νιώθει ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε έναν Κιμ Γιονγκ-ουν ο οποίος πλέον τον προκαλεί ανοιχτά και τον γελοιοποιεί.

Για πόσον καιρό ακόμη ένας άνθρωπος όπως ο «The Donald», που αντιμετωπίζει τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω του με μέτρο τη δική του ματαιοδοξία και αυτοεκτίμηση, θα ανέχεται να τον κοροϊδεύει ένας πάνοπλος δικτατορίσκος του Τρίτου Κόσμου που αγνοεί απειλές, προειδοποιήσεις και κρίσεις στο Twitter;

Ο Τραμπ, το ξέρουμε, τείνει να εισπράττει όλα όσα συμβαίνουν, όλους όσοι δεν υποκλίνονται μπροστά του, ως προσωπική προσβολή. Όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς αποσύρθηκε, ορθώς, από τις έρευνες για τις πιθανές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία καθώς είχε κι εκείνος ένοχη τη συνείδησή του, ο πρόεδρος τον έλουσε με προσβολές. Σε ιδιωτικές συζητήσεις τον αποκάλεσε «ηλίθιο», ενώ δημοσίως τον χαρακτήρισε «αδύναμο», τη χειρότερη προσβολή που μπορεί να απευθύνει ο The Donald.