Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ερμαφροδιτισμός: Μια κοινωνική και πολιτική προέκταση (Εξαιρετικό, αν και λίγο φλύαρο…)

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου 
Για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά την ταυτότητα φύλου, έχουν γραφεί και ειπωθεί πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για τον ερμαφροδιτισμό, σαν ένα συνολικότερο κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο, το οποίο δεν το θεωρούμε φυσικό, τυχαίο και αθώο.
Σήμερα βλέπουμε ειδικά τη νέα γενιά, να μπερδεύει στην ομιλία της όχι απλώς ξένες λέξεις όταν μιλάει ελληνικά, αλλά να χρησιμοποιεί τη...συντακτική και μορφολογική δομή άλλων γλωσσών, στη συνομιλία της στην ελληνική γλώσσα. 

Όμως η γλώσσα δείχνει τη συνείδηση. Μια γλώσσα που χάνει συνεχώς τα δομικά της γνωρίσματα, είναι μια γλώσσα ανθρώπων μπερδεμένων, στη σκέψη, την έκφραση και στο περιεχόμενο της επικοινωνίας. Είναι μια γλώσσα που δεν επιτρέπει στο νέο άνθρωπο να καταλάβει τί του συμβαίνει, σε μια ηλικία που αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο για την πορεία της ζωής του. Είναι μια γλώσσα που δεν επιτρέπει στον συναισθηματικό κόσμο του νέου ανθρώπου να εκδηλωθεί και να γνωριστεί με τους κόσμους των γύρων του. 

Η αποδόμηση της γλώσσας, υποστηρίζεται αρχικά από το εκπαιδευτικό σύστημα, κατόπιν από τα Μ.Μ.Ε. και αναπαράγεται στα μέσα "κοινωνικής" δικτύωσης. 

Αλληλεγγύη διανοούμενων από όλο τον κόσμο στην Ηριάννα και τον Περικλή

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή με την έννοια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρ’ όλα αυτά πάντα πρέπει να παραμένει δίκαια. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει και να αποφασίζει βάσει στοιχείων. Όχι να είναι παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και εκδικητικότητα» τονίζουν σε κείμενο-παρέμβασή τους διανοούμενοι απ' όλο τον κόσμο. Με το κείμενο κάνουν έκκληση προς «τους δικαστές να μην αναπαράγουν μια νέα Δίκη του Κάφκα».

Για την Ηριάννα και τον Περικλή...

Σε δύο νέους ανθρώπους προσάπτεται ένα παράλογο κατηγορητήριο. Και οι δυο - ακόμη πιο άδικα και παράλογα – καταδικάζονται πρωτόδικα τον Ιούνιο από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

H 29χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος Περικλής βρέθηκαν κατηγορούμενοι λόγω των σχέσεων τους με τον Κώστα, ο οποίος είχε αρχικά κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Η Ηριάννα είναι η σύντροφός του κι ο Περικλής ο συγκάτοικός του. Ενώ ο Κώστας τελικά αθωώθηκε, η Ηριάννα κι ο Περικλής κρίθηκαν ένοχοι! Οι προσωπικές τους σχέσεις με έναν αθώο ήταν, όπως φαίνεται, αρκετές για να αποφασίσει το Δικαστήριο την ενοχή τους. Ένα ελάχιστο δείγμα DNA της Ηριάννας σ’ έναν γεμιστήρα όπλου που ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε και τα ταξίδια του Περικλή και του Κώστα στη Βαρκελώνη, που κατά τους δικαστές είναι : «μια πόλη γνωστή για την τρομοκρατική της δραστηριότητα», τους καταδίκασαν σε 13 χρόνια φυλάκιση.