Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αναρχικοί απειλούν με επιθέσεις σε κρεοπωλεία και pet shop

Αναρχικοί, οπαδοί του λεγόμενου αντισπισιστικού κινήματος, ανέλαβαν την ευθύνη για τις φθορές που προκάλεσαν το περασμένο Σάββατο σε κρεοπωλείο των Εξαρχείων.

Πέραν της ανάληψης ευθύνης, οι ομάδες «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) - Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων» με ανάρτηση τους στο athens.indymedia.org προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε άλλα κρεοπωλεία, καθώς και pet shop.

Η ανάρτηση τους είναι η εξής:

«Το τοπίο της μητρόπολης θυμίζει νεκροταφείο ψυχών. Μαζάνθρωποι κινούνται πέρα-δώθε, όλη τους η ζωή κινείται σε fast-forward μπροστά απ’ τα μάτια τους. Κομμάτι αυτής της πόλης είμαστε κι εμείς. Περπάταμε στους δρόμους της αναπνέοντας το μολυσμένο της οξυγόνο, καταναλώνουμε και καταναλωνόμαστε, το μεγαλύτερο μέρος του βίου μας βουτηγμένο κι αυτό -ως ένα βαθμό- στην οικονομική αλλοτρίωση.

Ζώντας λοιπόν σε μια καθημερινότητα στην οποία κάθε έκφανση του εξουσιαστικού πολιτισμού λεηλατεί τον χώρο και τον χρόνο μας, όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε εχθρικά και μισητά υποκείμενα. Μια βόλτα στο κέντρο ή στα προάστια της πόλης είναι αρκετή για να εντοπίσουμε σε κάθε σημείο της κι από έναν στόχο. Ο εχθρός βρίσκεται παντού, αφού παντού λαχταρά να κυριαρχεί και να επιβάλλεται, έχοντας στο πλάϊ του πρόθυμους υπηκόους που κι αυτοί με τη σειρά τους επιλέγουν να άρχονται και να υποτάσσονται. Επομένως, δεν είναι ψέμα το να πούμε ότι βγαίνοντας απ’ τους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων μας, ολούθε αντικρίζουμε και γευόμαστε τη σαπίλα αυτού του καταπιεστικού κόσμου στον οποίο ζούμε, νιώθοντας διαρκώς έντονη την απέχθεια μας γι’ αυτόν.