Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Στο διάολο οι πλούσιοι

Οι νέες αποκαλύψεις για τους φοροφυγάδες αποδεικνύουν
ακόμα μια φορά ότι όποιος είναι πλούσιος και δεν θέλει να μοιραστεί τον πλούτο του δεν χρειάζεται να παρανομήσει, αφού οι νόμοι έχουν φτιαχτεί γι΄ αυτόν. Έτσι, φόρους πληρώνουν τελικά μόνον οι βλάκες και οι φτωχοί.

Γιάκομπ Αουγκστάιν
Τα "Paradise Papers" είναι ένας θησαυρός δεδομένων, τα οποία αξιολόγησε μια διεθνής ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι υπάρχει ενός τέτοιου είδους δημοσιογραφία, που αποκαλύπτει τον κόσμο των πλουσίων, στον οποίο οι άνθρωποι είναι μεν φτωχοί σε ήθος, αίσθημα αλληλεγγύης και συναίσθηση καθήκοντος, αλλά πάρα πολύ πλούσιοι σε χρήμα και εξουσία, ενώ συγκριτικά με τον κόσμο αυτό, η ζωή των άλλων είναι μια πραγματική κόλαση.

Υπάρχει κάτι ακόμα που λείπει από τον παράδεισο των πλουσίων: Oι τύψεις συνειδήσεως. Και τούτο, διότι όποιος είναι πλούσιος και δεν θέλει να μοιραστεί τον πλούτο του δεν χρειάζεται να παρανομήσει, αφού οι νόμοι έχουν φτιαχτεί γι αυτόν. Έτσι φόρους πληρώνουν τελικά μόνον οι βλάκες και οι φτωχοί. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: 13,4 εκατομμύρια ντοκουμέντα έγιναν αντικείμενο επεξεργασίας από 400 δημοσιογράφους επί μήνες έως ότου δημοσιοποιηθούν. Οι πηγές δεν κατονομάζονται, πρόκειται για κλοπή δεδομένων, για ανώνυμες πηγές, ή για κυβερνοεπίθεση;

Ομολογία Σοκ του Ντάισελμπλουμ στον Νίκο Χουντή: «Όλα έγιναν για τις Τράπεζες»


• «Τα μνημόνια ήταν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή ήταν για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ;»
Γ. Ντάισελμπλουμ:
• «Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις Τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις Τράπεζες, έχουν δίκιο»!!!


Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, αιφνιδίασε τους ευρωβουλευτές, όταν μιλώντας στην Επιτροπή Απασχόλησης για ην πορεία της 3ης αξιολόγησης του Προγράμματος της Ελλάδας, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, αναφερόμενος στα μνημόνια, παραδέχθηκε ότι όλα έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές Τράπεζες!!!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, απαντώντας στην ευθεία ερώτηση του Νίκου Χουντή, αν «τώρα που φεύγετε, επιμένετε ότι τα προγράμματα (σ.σ: μνημόνια) αποτελούσαν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή αν θα παραδεχθείτε, όπως έκανε ο κ. Ρεν, ο προηγούμενος Επίτροπος όταν έφευγε, ότι αυτά τα προγράμματα ήταν για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ;», άφησε άφωνους τους ευρωβουλευτές όταν, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι:
«Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο».

Rohingya στη Μυανμάρ: Μια σύγχρονη γενοκτονία;

Η Μυανμάρ (πρώην Βιρμανία) είναι μία χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη διεθνή κοινότητα, για τους πλέον αρνητικούς λόγους.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από τη Βρετανική κυριαρχία, το 1948, η χώρα έχει περάσει πλείστες μελανές περιόδους στην ιστορία της, αφού -από το 1962, έως και μόλις το 2015- βρισκόταν υπό καθεστώς στρατιωτικής δικτατορίας. 

Συγκεκριμένα, η Μυανμάρ είναι ένα κράτος που βιώνει μία δύσκολη μετάβαση – τη μετάβαση από μια δικτατορία που διήρκεσε πάνω από πενήντα χρόνια, σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Σήμερα, το εν λόγω κράτος έχει Σύνταγμα, διάκριση των εξουσιών, ενώ για πρώτη φορά το 2015 έγιναν ελεύθερες εκλογές στη χώρα. Ωστόσο, ακόμη και με αυτή την ευτυχή εξέλιξη, ο ρόλος του στρατού στη διακυβέρνηση της χώρας είναι σημαντικός, αφού το 25% των εδρών και στα δύο κοινοβούλια της χώρας δεν ανήκει σε αιρετούς βουλευτές, αλλά σε αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι έχουν, μάλιστα, και βέτο σε σημαντικά ζητήματα, όπως την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι αξιωματικοί αυτοί φτάνουν τους 220 σε σύνολο 864 εδρών, δημιουργώντας σοβαρές υποψίες για το κατά πόσο πρόκειται για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. 

Ακόμη, όμως, και μετά την επαναφορά αυτής της υποτιθέμενης δημοκρατίας, η χώρα έχει υπάρξει πολλάκις τόπος καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μιάς και αποτελείται από σχεδόν 135 διαφορετικές εθνότητες, οι οποίες βρίσκονται σε διαμάχη μεταξύ τους. Η χώρα βρίσκεται σε ένα συνεχή εμφύλιο πόλεμο, με την κυρίαρχη εθνότητα των Βουδιστών Bamar να προσπαθεί να απορροφήσει ή να εκδιώξει τις λοιπές μειονότητες, οι οποίες συνήθως είναι αλλόθρησκες.

Βγήκε από τη φυλακή με 48ωρη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Εξήλθε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι από τις
φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας με 48ωρη άδεια. 

Τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική του αποκατάσταση, επικαλέστηκε ο Δ. Κουφοντίνας στο συμβούλιο των φυλακών για την 48ωρη άδεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε τη 48ωρη άδεια, την οποία θα χρησιμοποιήσει -στο πλαίσιο του νόμου- για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του και την επανασύσταση της μελισσουργικής του μονάδας. «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου και επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω τη μελισσουργική μονάδα που είχα», ήταν η απάντηση του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, σε ερώτηση του συμβουλίου των φυλακών για τους λόγους που ζητά τη χορήγηση της διήμερης άδειας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κατά την ακρόασή του από τα μέλη του συμβουλίου των φυλακών, δεν ρωτήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της 17Ν, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη χορήγηση των αδειών κρατουμένων.