Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Είναι θύμα trafficking, αποκάλυψε την εγκληματική οργάνωση αλλά ο Άρειος Πάγος την εκδίδει

Ο 'Αρειος Πάγος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης 28χρονης Μολδαβής στη χώρα της, παρότι έχει χαρακτηριστεί επίσημα από τις εισαγγελικές αρχές ως θύμα trafficking και με τις αποκαλύψεις της συνέβαλε στην εξάρθρωση «διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών».

Κατόπιν αυτής της απόφασης των αρεοπαγιτών, η τύχη της 28χρονης κοπέλας βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να μπλοκάρει την απόφαση του Αρείου Πάγου

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους νομικούς της, ο 'Αρειος Πάγος με την εν λόγω απόφασή του (υπ΄ αριθμ. 395/2018), παρέβλεψε ότι εφόσον η νεαρή έχει χαρακτηριστεί ως θύμα trafficking δεν επιτρέπεται -υπό την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των θυμάτων αυτών-να ασκηθεί ποινική δίωξη εάν τυχόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση την οποία έχει καταγγείλει και έχουν καταδικαστεί οι καταγγελθέντες .

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης και τις καταθέσεις των αστυνομικών στις 12.9.2013, η υπήκοος Μολδαβίας S. I. προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και κατέθεσε ενόρκως ότι το 2012 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση και δεινή της οικονομική της κατάσταση, με τη χρήση απατηλών μέσων απέσπασαν τη συναίνεσή της προκειμένου να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να εργαστεί για λογαριασμό τους ως εκδιδόμενη.

Τον Απρίλιο του 2013, η 28χρονη καθ' υπόδειξη των μελών της οργάνωσης εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα και φθάνοντας στην Αθήνα, την εγκατέστησαν σε οικεία που οι ίδιοι διατηρούσαν, όπου της γνωστοποίησαν ότι από την εργασία της θα τους καταβάλλει τμηματικά το ποσό των 4.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν ξοδέψει για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Στη συνέχεια της παρέδωσαν πλαστό Ρουμανικό δελτίο ταυτότητας και τη μετέφεραν διαδοχικά στο Αργος και στην Καβάλα προκειμένου να εκδίδεται έναντι αμοιβής σε οίκους ανοχής που διατηρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και εν συνεχεία της αποσπούσαν το σύνολο των εσόδων.

Περίπου 5 μήνες μετά κατάφερε να δραπετεύσει και να ξεφύγει από τον έλεγχο των μελών της εγκληματικός οργάνωσης.

Τέλος, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και 'Αργος συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος ενός εκ των οποίων εκκρεμούσε μάλιστα και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ρουμανίας, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, εκμετάλλευσης ανηλίκου, πορνογραφίας ανηλίκου και για νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου