Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ένας μόνος του, όλοι μαζί;



Άντρας φύτεψε μόνος του δέντρα σε έκταση 1360 στρεμμάτων!
Σχεδόν πριν από 30 χρόνια, ένας έφηβος, που ονομαζόταν Jadav Molai Payeng, άρχισε να φυτεύει σπόρους σε μια εντελώς άγονη περιοχή, κοντά στη γενέτειρά του στη βόρεια Ινδία, με στόχο να αναπτυχθεί έντονη βλάστηση στην περιοχή. Λίγο αργότερα, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το όνειρό του, κι έτσι μετακόμισε στην άγονη περιοχή, ώστε να μπορεί να φυτεύει σπόρους για πολλές ώρες μέσα στη μέρα. Σήμερα, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, το σημείο αυτό φιλοξενεί μια ζούγκλά έκτασης 1.360 στρεμμάτων, την οποία ο Payeng φύτεψε εντελώς μόνος του.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν γύρω στο 1979, όταν έπειτα από πλημμύρες πολλά ερπετά ξεβράστηκαν μέχρι την ακτή της κοντινής θάλασσας. Μερικές μέρες αργότερα, κι αφού τα νερά από τις πλημμύρες είχαν υποχωρήσει, ο Payeng, είδε ότι τα ερπετά πέθαιναν από τη ζέστη, καθώς δεν υπήρχε κάποιο δέντρο ή σκιερό σημείο να προφυλαχθούν. Αυτή η εικόνα τον οδήγησε σε αυτή την κίνησή του, για την οποία σήμερα έγινε γνωστός.
Μπορεί να χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο η αφοσίωση που έδειξε ο Payeng στη φύτευση σπόρων, δεν χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για τη ​​φύση να επωφεληθεί από τη φύτευσή τους. Κατανοώντας τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας, ο Payeng μετέφερε στην περιοχή ακόμη και μυρμήγκια για να ενισχύσει τη φυσική αρμονία. Σύντομα η άγονη περιοχή μετατράπηκε σε ένα λειτουργικό οικοσύστημα που κατάφερε να φιλοξενεί πλήθος φυτών και ζώων.

Μέχρι να κάνουμε πράξη ένα όνειρο

«Οι κομμουνιστές και όλες οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία καταλαβαίνουν ότι ο Κομμουνισμός είναι τόσο κοντά στον Χριστιανισμό όσο η μορφή του καπιταλισμού που υπάρχει στη χώρα μας σήμερα και η οικονομία μας είναι πολύ μακριά από τον Χριστιανισμό».

Ivan Melnikov μέλος του Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επειδή οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Πούτιν είχαν πολλές ερμηνείες από τα ελληνικά ΜΜΕ θα πούμε τι ειπώθηκε και για ποιο λόγο.

"Ίσως θα πω κάτι σε κάποιον να μην αρέσει, αλλά αυτό είναι ο τρόπος που το βλέπω", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ.

«Πρώτα απ 'όλα, η πίστη μας βοηθούσε πάντα, να γίνουμε ισχυρότεροι κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας, είχε περάσει δύσκολες στιγμές… Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια μαχητικού αθεϊσμού, όταν οι ιερείς εξαλείφθηκαν, οι εκκλησίες καταστράφηκαν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία είναι παρόμοια με τον Χριστιανισμό, στην πράξη: Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, Δικαιοσύνη - όλα βρίσκονται στην Αγία Γραφή, είναι όλα εκεί. Κι ο κώδικας της οικοδόμησης του Κομμουνισμού; Αυτό είναι εξύψωση, είναι απλά ένα τόσο πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο, τίποτα καινούργιο δεν εφευρέθηκε…