Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Οι δίδυμες που επαναπροσδιόρισαν την έννοια της φυλής

Η ιστορία έχει δείξει ότι τις περισσότερες φορές οι
Μάρθα Κίσκιλα
άνθρωποι καθορίζουν τις φυλές βασιζόμενοι στο χρώμα του δέρματος. Αλλά η μελέτη της ανθρώπινης γενετικής τον 21ο αιώνα μας έδειξε ότι στην πραγματικότητα όλη η ιδέα της φυλής είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση. Δύο αδερφές από την Αγγλία έρχονται για να το επιβεβαιώσουν με τον δικό τους τρόπο.

Η Marcia και η Millie είναι δίδυμες και παρόλο που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Η πρόσφατη ιστορία του National Geographic κάνει ένα αφιέρωμα στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις μέσα από την ιστορία των διδύμων και φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια της φυλής, που «δεν έχει γενετική ή επιστημονική βάση».

Όταν η Amanda Wanklin και ο Michael Biggs ερωτεύτηκαν, δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τις προκλήσεις και τα ρατσιστικά σχόλια που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ως διαφυλετικό ζευγάρι. «Το πιο σημαντικό ήταν ότι θέλαμε να είμαστε μαζί», αναφέρουν στο National Geographic. Εγκαταστάθηκαν στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, με σκοπό να φτιάξουν τη δικό τους οικογένεια. Στις 3 Ιουλίου 2006, η Amanda έφερε στον κόσμο τις δύο κόρες τους -ετεροζυγωτικά δίδυμα- τις οποίες ονόμασαν Millie Marcia Madge Biggs και Marcia Millie Madge Biggs.