Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Μήνυμα Μπούλμαν σε Βέμπερ: Να σταματήσει να φαντασιώνεται οικονομικό πραξικόπημα στην Ελλάδα

Ηχηρό μήνυμα στον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ούντο Μπούλμανμέσω συνέντευξής του στο EURACTIV.com.

«Θα πρέπει να σταματήσει να φαντασιώνεται ένα οικονομικό πραξικόπημα» στην Ελλάδα και σενάρια για την ανατροπή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ο κ. Μπούλμαν σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βέμπερ, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει ανάγκη μιας κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα και αν αυτό συμβεί τότε ο ίδιος, εάν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, θα επιχειρούσε να μετριάσει τα οικονομικά βάρη της χώρας.

«Από πότε οι επικεφαλής υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη; Καλώ τον κύριο Βέμπερ να φρεσκάρει τη μνήμη του σχετικά με την πρόσφατη ιστορία στην Ελλάδα» επισήμανε ο Ούντο Μπούλμαν στο EURACTIV και πρόσθεσε:

«Την ώρα που η νυν κυβέρνηση την οποία ο κ. Βέμπερ θα ήθελε να ανατρέψει, κατάφερε με επιτυχία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό τη Νέα Δημοκρατία απέτυχαν παταγωδώς υπό αυτό το πρίσμα. Η συμβουλή μου στον κ. Βέμπερ ξεκάθαρα είναι να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο να ενημερώνεται καλύτερα παρά να φαντασιώνεται οικονομικά πραξικοπήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου