Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Πάπας Φραγκίσκος: Ιερείς μετατρέπουν μοναχές σε σκλάβες του σεξ

Στην παραδοχή ότι καθολικοί ιερείς εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά μοναχέςκαι τις χρησιμοποιούσαν ως σκλάβες του σεξ προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι έχει δεσμευθεί να σταματήσει κάθε είδους κακοποιήσεις.

Ο Πάπας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το Αμπού Ντάμπι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ένα άρθρο στο περιοδικό του Βατικανού που αναφερόταν στην κακομεταχείριση των καλογριών της καθολικής εκκλησίας.

Όλο και περισσότερες καλόγριες, στο πλαίσιο του κινήματος MeeToo, άρχισαν να μιλούν για την κακοποίησή τους στα χέρια ιερέων και επισκόπων.

Πέρυσι, η διεθνής ένωση που εκπροσωπεί πάνω από 500.000 καθολικές καλόγριες ενθάρρυνε τα μέλη της να σπάσουν τη σιωπή τους.

«Είναι αλήθεια. Υπάρχουν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι, οι οποίοι το έχουν κάνει. Θεωρώ ότι συμβαίνει ακόμη, αφού κάτι δεν σταματά επειδή απλά το γνωρίζεις. Εργαζόμαστε για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε θέσει σεδιαθεσιμότητα αρκετούς ιερείς για τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε ο πάπας

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Βατικανό βρίσκεται σε διαδικασίες για το κλείσιμο ενός εκκλησιάσματος γυναικών λόγω σεξουαλικής κακοποίησης και διαφθοράς, αν και δεν την κατονόμασε.