Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο Κομμουνισμός έπεσε, η Δύση μαράζωσε


Μόλις κατέρρευσε ο εχθρός, η ΕΣΣΔ και ο κομμουνισμός, οι ΗΠΑ άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα, σέρνοντας πίσω τους την Ευρώπη. Οι παλιές ευρωπαϊκές Μεγάλες Δυνάμεις ήταν, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ρετάλια κραταιού παρελθόντος. Κρατιούνται στην επιφάνεια μόνο χάρη στις ΗΠΑ. Μόνες τους, είτε μια-μία είτε ως ΕΕ, είναι ασήμαντες στρατιωτικά, ανυπόληπτες πολιτικά, εξαρτημένες οικονομικά, με βιομηχανία και οικιακή οικονομία που λειτουργούν χάρη στο φτηνό ρωσικό αέριο και πετρέλαιο. 

Για τη Δύση ο εχθρός, η Ρωσία αντί για την ΕΣΣΔ, παραμένει ίδιος. Αλλά χωρίς το σκιάχτρο του κομμουνισμού, χωρίς εσωτερικό εχθρό, η απειλή έχει μετατραπεί σε σκιαμαχία. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως η Δύση ισχυρίζεται ότι νίκησε και ταυτόχρονα τρέμει τον ηττημένο.

Όχι μόνο τον τρέμει αλλά του αποδίδει πλέον υπερφυσικές ιδιότητες. Η Ρωσία είναι ικανή να βγάζει πρόεδρο των ΗΠΑ όποιον θέλει, αν πιστέψουμε τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ, μπορεί να δολοφονεί πράκτορες στη μέση του Λονδίνου (υπόθεση Σκριπάλ) κάτω από τη μύτη των πολύπειρων Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και ναι μεν ήταν παρανόηση ότι ανακατεύεται στις ελληνικές εκλογές αλλά αναμιγνύεται στις υποθέσεις του Πατριαρχείου της Πόλης, λέει ατάραχος ο Πάιατ. 

Για ένα σιωπούν στη Δύση: τη στρατιωτική (και πολιτική) υπεροχή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία. Για το πραγματικό γεγονός ότι η Ρωσία είναι ικανή πλέον να δίνει ισχυρά χτυπήματα, χωρίς να φοβάται στρατιωτικά αντίποινα. Οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε ισορροπία με τη Ρωσία όσο και αν τους πιέζουν οι Αμερικάνοι. Αν σπάσουν την ισορροπία, οι ελίτ θα δουν το χάρο με τα μάτια τους από τους ξεπαγιασμένους, κατά τα άλλα φιλήσυχους, αστούς. Τα κίτρινα γιλέκα θα μοιάζουν με βαρετή σύναξη γονέων και κηδεμόνων. 

Το φάσμα του εμφύλιου πολέμου πλανιέται ήδη πάνω από τις ΗΠΑ!

Του Γιώργου Μητραλιά

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ριζικά θα άλλαζε ο κόσμος μας, και μαζί με αυτόν και η χώρα μας, αν στην παγκόσμια υπερδύναμη που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ξεσπούσε αύριο εμφύλιος πόλεμος; Ας μην σπεύσετε να χαμογελάσετε δηλώνοντας ότι το ερώτημα είναι εκτός τόπου και χρόνου ή ότι μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μην το κάνετε επειδή δεν είναι εκτός ούτε τόπου ούτε χρόνου! Επειδή πρωτοστατούντος του ίδιου του Τραμπ που δεν κρύβει τις εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις του, όλο και περισσότεροι είναι στις ΗΠΑ οι εχθροί και φίλοι του που δεν αποκλείουν πια αυτό το -μέχρι χτες αδιανόητο- κατακλυσμικό ενδεχόμενο….

Πριν από λίγες μέρες και μόλις μερικές βδομάδες μετά τη δήλωση του ανθρώπου που ίσως τον γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο, του πρώην δικηγόρου του Μάϊκλ Κόεν, ότι ο Τραμπ δεν θα δεχτεί ποτέ να μεταβιβάσει ειρηνικά την εξουσία, ο ίδιος ο Τραμπ επιβεβαίωνε την προειδοποίηση του Κόεν με μια νέα πολύ εύγλωττη δήλωσή του. Πράγματι, σε συνέντευξή του στο Breitbart του διαβόητου Στηβ Μπάνον, που φιλοξενεί τη διεθνή αφρόκρεμα της ρατσιστικής και σεξιστικής ακροδεξιάς, δήλωνε με το γνωστό αμίμητο ύφος και λεξιλόγιό του τα εξής αποκαλυπτικά των προθέσεών του: “Έχω την υποστήριξη της αστυνομίας, την υποστήριξη των στρατιωτικών, την υποστήριξη των Μοτοσυκλετιστών για τον Τραμπ -έχω τους σκληρούς ανθρώπους, αλλά δεν το παίζουν σκληρά – μέχρι αυτοί να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, και τότε θα είναι πολύ άσκημα, πολύ άσκημα”!(1)