Κυριακή 7 Απριλίου 2019

«Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη». Στέφανος Τζουμάκας

Στέφανος Τζουμάκας

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να συμμετάσχω στην «Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Αυτή τη συμμαχία που μπορούμε να την αναπτύξουμε σε όλη τη χώρα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, σε κάθε χωριό, σε κάθε δήμο και σε κάθε πόλη.
Το 2019 και έως έναν βαθμό και το 2020 είναι χρονιές πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να αποτελέσουν χρονιές ορόσημα για την αλλαγή πορείας σε προοδευτική κατεύθυνση της Ένωσης.
Ποια είναι η βάση, η κυρίαρχη πολιτική που κρίνεται στις κάλπες των επερχόμενων Ευρωεκλογών;
Η Δεξιά και οι ηγεσίες του πρώην ΠΑΣΟΚ έβλαψαν τη χώρα. Με την ποδηγέτηση και τη διαπλοκή της ελληνικής παρασιτικής ολιγαρχίας αλλά όχι μόνο.
Η χώρα -εξ αιτίας τους - ζει στο βιοτικό επίπεδο του 1977, έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχασε πάνω από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις, έχασε πάνω από ένα τρις σε εμπορικές αξίες, το 80% των Ελλήνων έχασαν το 60% των εισοδημάτων τους. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έφυγαν στη μετανάστευση. Οι εν λόγω ηγεσίες οδήγησαν την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Και αντί να σιωπήσουν και να ζητήσουν συγγνώμη μαζί με τους ολιγάρχες και τη κανάλια της ντροπής προκαλούν τη νοημοσύνη μας.
Η δημοκρατική απάντηση είναι να ξανά να ηττηθεί αυτό το βλαπτικό σύστημα. Ξανά να τους στείλουμε στην αντιπολίτευση.
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, η χώρα βαδίζει παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, σε σταθερότητα. Πετύχατε την έξοδο από τα μνημόνια και ορισμένες άλλες επιμέρους διορθώσεις.
Πρόεδρε, δικαιούσαι μια νέα τετραετία. Για την έξοδο της χώρας από την κρίση και από το σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη φτωχοποίηση και την υποτίμηση. Το σύστημα αυτό θα πρέπει να πάρει την δημοκρατική απάντηση.