Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

«Κρύβονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του Noor One»

Νέα σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου«Noor One» κατατέθηκαν κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο αξιωματικός του Λιμενικού, Γιώργος Κατσούλης, επικεφαλής της ομάδας των λιμενικών, αναφέρθηκε σε ηχογραφημένους διαλόγους από τις νόμιμα υποκλαπείσες συνομιλίες της ΕΥΠ του 2012 από άλλη δικογραφία, οι οποίες δεν είχαν ακουστεί στην πρώτη δίκη, μεταξύ ορισμένων εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων.«Μου κίνησε το ενδιαφέρον η συνομιλία μεταξύ του Φάρου, τότε πλοιοκτήτη του πλοίου, και του Κοτσώνη, στην οποία ο Φάρος ακούγεται να του λέει όταν συζητούσαν για την εταιρεία GFTK: “Ελα να υπογράψουμε. Εγώ δεν πρέπει να φαίνομαι πουθενά. Mόνο ο Βαγγέλης θα φαίνεται (σ.σ. εννοείται ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης)”, όπως και ένας δεύτερος διάλογος μεταξύ του Γιαννουσάκη και του Κοτσώνη, στον οποίο ο πρώτος τού λέει: ‘’Ελα να φτιάξουμε μια εταιρεία residence’’, η οποία εμένα μου κουμπώνει πως ήταν η Arab Waves (σ.σ. εταιρεία του Αιμίλιου Κοτσώνη, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή. Η εταιρεία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ)».

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών αυτό το ηχητικό υλικό έφτασε στα χέρια των λιμενικών προς το τέλος του 2016 και αφού είχε ολοκληρωθεί η πρώτη δίκη.

«Όχι» στον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό λέει ο Βέμπερ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ταύτιση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής υποψήφιου του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ. Οι δύο τους, στενοί σύμμαχοί όπως εξάλλου δηλώνουν, φαίνεται πως αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο ενός νεοθατσερικού μοντέλου σε Ελλάδα και ΕΕ. Ένα μοντέλο σκληρού νεοφιλελευθερισμού, δείγματα του οποίου έδωσε το ΕΛΚ τα προηγούμενα χρόνια, με πρωταγωνιστές στελέχη του όπως ο Βέμπερ, ο Σόιμπλε κ.α., με τα γνωστά αποτελέσματα αποσύνθεσης της Ευρώπης. 

Μετά λοιπόν τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για πλήρη ελαστικοποίηση σε ωράρια και μέρες εργασίας, την προαναγγελία κοψίματος του δώρου Χριστουγέννων και τους «ύμνους» για τις προτάσεις του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, ήταν τώρα η σειρά του Βαυαρού Χριστιανοκοινωνιστή πολιτικού να απορρίψει ρητά το αίτημα για την εισαγωγή ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού και ευρωπαϊκής ασφάλειας ανέργων. Ειδικότερα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ υποστήριξε μιλώντας στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας ότι «Κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας. Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων (αλλά εργασία)».