Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Τι θα κάνουν οι έλληνες κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου;


Η πρόσφατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, έδωσε λαβή σε ακροδεξιούς-φασιστικούς κύκλους να προπαγανδίσουν τις γνωστές εθνικιστικές τους «ονειρώξεις». Αναπόσπαστο κομμάτι της ακροδεξιάς, εθνικιστικής προπαγάνδας αποτελούσε και αποτελεί η στάση του ΚΚΕ σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής Ελλάδας-Τουρκίας.

Ανακυκλώνοντας την ανιστόρητη, εμετικά αντικομμουνιστική τους θεωρία περί «προδοτικού ΚΚΕ», τα διάφορα φασιστοειδή – από το θλιβερό ανυπόληπτο ανθρωπάκι που σκίζει απεργιακές αφίσες και επιτίθεται σε γυναίκες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μέχρι τους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής- βγήκαν «παγανιά» να διατυμπανίσουν ψέματα και χυδαιότητες.

«Σε περίπτωση πολέμου της Ελλάδας με άλλη χώρα, το ΚΚΕ έχει δώσει εντολή στα μέλη του να μην πολεμήσουν» τιτλοφορείται κείμενο που, τις τελευταίες μέρες, αναδημοσιεύουν διάφορες, ακροδεξιές και μη, ιστοσελίδες. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, για τη σπορά του «Μανιαδάκη», να κάνει το άσπρο-μαύρο, επιχειρώντας να πολεμήσει το ΚΚΕ με τόνους λάσπης.

Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα που ξεμπροστιάζει τις αθλιότητες των Τζημεροχρυσαυγιτών; Τι θα κάνουν οι έλληνες κομμουνιστές σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας με άλλη χώρα;

Ο τζίτζικας (της Μιράντας Ξαφά) και ο μέρμηγκας. Η τρίτη εκδοχή…


Σε … εμπνευσμένο της άρθρο της στην Καθημερινή η γνωστή σπόνσορας της νεο-φιλελεύθερης «ηθικής» κυρία Μιράντα Ξαφά χρησιμοποίησε μια δική της παραλλαγή του μύθου του Αισώπου με το εργατικό μυρμήγκι που προνοεί και ευημερεί και το επιπόλαιο τζιτζίκι που τελικά πεθαίνει της πείνας. Στην εκδοχή της κυρίας Ξαφά, τελικά, το επιπόλαιο τζιτζίκι την βγάζει ζάχαρη καθώς παρεμβαίνει το κοινωνικό κράτος και οι μικροπολιτικές /συνδικαλιστικές σκοπιμότητες Κουκουέδων, Συριζομαδούρων, τσακαλώτων και σκουρλέτηδων. Το αποτέλεσμα της εκδοχής του μύθου της κυρίας Ξαφά είναι τελικά η καταστροφή: Το κράτος που τρέφει τζιτζίκια καταρρέει, τα μυρμήγκια μεταναστεύουν και τελικά ακόμη και τα τεμπέλικα τζιτζίκια σαπίζουν ηθικά και βιολογικά στο περιθώριο μιας κατεστραμμένης κοινωνίας. Αυτή είναι η εκδοχή της κυρίας Ξαφά. Ωστόσο, υπάρχει και μια ακόμη εκδοχή η οποία έχουμε την εντύπωση ότι αποτυπώνει καλύτερα και πιο πιστά την πραγματικότητα. Ας δούμε κι αυτήν την εκδοχή του μύθου…

‘Ηταν λοιπόν το εργατικό μυρμήγκι που όλο το καλοκαίρι δούλευε σκληρά επισκευάζοντας την φωλιά και μαζεύοντας τα απαραίτητα για να περάσει ο δύσκολος χειμώνας. Το τζιτζίκι έσκαγε μύτη με το ανοιχτό τζιπάκι, μουσική στο τέρμα, φορτωμένο με τζιτζικήνες, σανίδες του σερφ και φωνάζοντας στο εργατικό μυρμήγκι το καλούσε να πάνε μια βόλτα στη θάλασσα. «τι σκοτώνεσαι ρε, μια ζωή την έχουμε κλπ κλπ». Όλο το καλοκαίρι αυτή η δουλειά, μα το μυρμήγκι ατάραχο συνέχιζε να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον δύσκολο χειμώνα.

ΟΙΕΛΕ: Ρατσιστική πρακτική μεγάλου ιδιωτικού σχολείου στο όνομα της «αριστείας»

Για πρακτική διακρίσεων και «ακραία ρατσιστική, απάνθρωπη και αντιπαιδαγωγική πρακτική» σε βάρος μαθητών με στόχο την έξωθεν «καλή μαρτυρία» περί «αριστείας» καταγγέλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής

Η Ομοσπονδία σημειώνει, ότι το εν λόγω σχολείο «εκδιώκει μαθητές με βαθμούς ακόμη και γύρω στο 16 προκειμένου να δημιουργήσει έναν βαθμολογικά “ομοιογενή” μαθητικό πληθυσμό και να διαφημίζεται ως εκπαιδευτήριο που βγάζει μόνο αριστούχους».

Οι εκπαιδευτικοί επικαλούνται καταγγελίες γονιών «που έχουν φθάσει στα γραφεία μας», μία εκ των οποίων κοινοποιούν με διαγραφή των προσωπικών δεδομένων, από τις οποίες προκύπτει «το θράσος και η σκληρότητα της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου σχολείου» σε σημείο να «αρνείται να εγγράψει μαθητές ακόμη και με 16 και, την ώρα που υποχρεώνει τους γονείς να τους μεταγράψουν σε άλλο σχολείο, ζητά να μείνουν τα αδέρφια τους που έχουν υψηλότερους βαθμούς! Οι καταγγελίες που διαθέτουμε αναφέρουν πως φέτος μόνο το σχολείο επιδιώκει να διώξει περίπου 20 μαθητές!».

«Το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο που λειτουργεί στη Δυτική Αττική έχει εξαιρετικά ισχυρές προσβάσεις σε ΜΜΕ αλλά και στην κρατική μηχανή, κατορθώνοντας να φιλοξενεί συνέδρια και ημερίδες, συχνά υπό την αιγίδα ακόμη και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και συντονιστών εκπαιδευτικού έργου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει: «Τα τελευταία χρόνια, καταστρατηγώντας συστηματικά την εκπαιδευτική νομοθεσία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, έχει μετατραπεί επί της ουσίας σε φροντιστήριο.