Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για να εξουδετερώσω τον Ρουβίκωνα θα τριπλασιάσω την τιμή της μπογιάς

Το σχέδιο του για την καταπολέμηση του φαινομένου της ανομίας από αντεξουσιαστικές οργανώσεις όπως ο Ρουβίκωνας αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.Σχέδιο με το οποίο θα δώσει οριστικό τέλος στην παραβατικότητα του Ρουβίκωνα και άλλων αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι όταν γίνει πρωθυπουργός θα τριπλασιάσει την τιμή της μπογιάς που χρησιμοποιεί η οργάνωση σε πολλές επιθέσεις της.

«Θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις της αγοράς εναντίον τους» είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα. «Τριπλασιάζοντας, τετραπλασιάζοντας ή και πενταπλασιάζοντας την τιμή της κόκκινης μπογιάς θα είναι πλέον ασύμφορο να κάνουν αυτές τις επιθέσεις.»

Όσο για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του μελανιού ίνκτζετ ώστε να δυσκολέψει τον Ρουβίκωνα να τυπώνει τρικάκια, ο Κυριάκος Μητστοτάκης φαίνεται να μην το μελετά προς το παρόν, καθώς η Νέα Δημοκρατία καταναλώνει καθημερινά τεράστιες ποσότητες για να τυπώνει σκίτσα του Αρκά.

Το ΚΙΝΑΛ δίνει «ψήφο ανοχής» σε κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΗΦώφη Γεννηματά επέλεξε το πολιτικό διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλοδιότι, όπως είπε, το προφίλ του και οι θέσεις του δεν βοηθούσαν στον επαναπατρισμό των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ταίριαζε», είπε, «με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς και απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους». Εν ολίγοις, έκρινε πως η ατζέντα Βενιζέλου έκοβε τις γέφυρες με τους αντιδεξιούς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και, μαζί, έκοβε και κάθε προοπτική ανάνηψης του Κινήματος Αλλαγής.

Η ίδια, ωστόσο, λίγες ημέρες – εάν όχι και ώρες – αργότερα επαναβεβαίωνε ως βασική επιδίωξη του ΚΙΝΑΛ το απόλυτο δόγμα Βενιζέλου, δηλαδή την «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά επίσης, μετά την ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διακήρυττε πως «το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και στον λαϊκισμό» - κοινώς, επιχειρούσε να επαναχαράξει την γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ηταν η ίδια όμως που αμέσως μετά δήλωνε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα δεξιά». Και ήταν και πάλι η ίδια που ενώ άκουγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πως η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι «χαμένη ψήφος» αποφάσιζε να δηλωσει εκ προοιμίου ότι το κόμμα της θα συμβάλει στην κατάργηση της απλής αναλογικής και να ανοίξει παράθυρο στήριξης μιας κυβέρνησης ΝΔ. «Θα συναινέσουμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην συνέντευξή της στον Σκάι, για να προσθέσει αμέσως μετά πως το κόμμα της «δεν θα αφήσει την χώρα να μπει σε περιπέτειες».

Όταν ο Καραμανλής έλεγε «ναι» στον Μπους για το όνομα «Μακεδονία»

Επιστολή στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, είχε στείλει ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός, στην οποία φέρεται να είχε ταχθεί υπέρ της λύσης του Μακεδονικού με το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» για το εξωτερικόκαι διατήρηση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το εσωτερικό της χώρας, με την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας, χωρίς μάλιστα να προτείνει συνταγματική αναθεώρηση για τη γείτονα χώρα.

Την απόρρητη επιστολή του τότε Έλληνα πρωθυπουργού δημοσιεύει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Documento. Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Καραμανλής, που μίλησε ύστερα από 10 χρόνια σιωπής, πριν λίγες μέρες σε προεκλογική συγκέντρωση στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, είπε ότι ορθώς η ΝΔ κατέκρινε την Συμφωνία των Πρεσπών και ορθώς την καταψήφισε. Εξέφρασε μάλιστα την «λύπη» του γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008 και τόνισε πως η χώρα θα έπρεπε να απαιτήσει και να πετύχει περισσότερα.

Κύκλοι του Κώστα Καραμανλή επιβεβαίωσαν την επιστολή, υποστηρίζοντας πως «ήταν μια επιβεβλημένη τακτική κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα». Όπως ανέφεραν σε μια πρώτη τοποθέτηση επί του θέματος: «Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση, αλλά σε πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αναφέρεται σε μία εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση».

Η μυστική συμφωνία στο πριγκιπάτο Μητσοτάκη - Καραμανλή. Του Σ. Κούλογλου


Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, για τη χώρα θα υπάρχει μια ακόμη αρνητική συνέπεια: θα απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική δημοκρατία, υιοθετώντας ένα είδος βασιλευόμενης. Γιατί πίσω από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, την πρώτη μετά από 10 χρόνια, κρύβεται μια συμφωνία: ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι ανταλλάσσει την ανοικτή πλέον στήριξη της ηγεσίας Μητσοτάκη, με την υποστήριξη του τελευταίου προς τον Καραμανλή για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν αποκλείεται λοιπόν τον Φεβρουάριο του 2020, να έχουμε πρωθυπουργό από την οικογένεια Μητσοτάκη και πρόεδρο από την οικογένεια Καραμανλή. Πρωτοφανής όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο όλο, αυτή η βορειοκορεατική εικόνα δεν μοιάζει πολύ με κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ευτυχώς που δεν έχουν μεγαλώσει και τα άλλα παιδιά(πλην του δημάρχου Αθηναίων και κάποιων βουλευτών) για να καταλάβουν και την προεδρία της Βουλής..

Για την πολιτικές που θα επικρατήσουν στο βασίλειο, καλύτερα να μην γίνει λόγος. Ο υποψήφιος πρωθυπουργόςεπαγγέλλεται μια πολιτική που θα βοηθήσει τους ευγενείς να πληρώνουν λιγότερους φόρους σε βάρος των πληβείων. Ο προαλειφόμενος ως πρόεδρος έχει υιοθετήσει λιγότερο νεοφιλελεύθερες θέσεις και πιο συναινετικό, κεντροδεξιό προφίλ, αλλά δεν έχει τις εξουσίες για να τις επιβάλλει. Το λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο θα τύχει οριστικής τιμητικής αποστρατείας.

Λαλιώτης: Άθλιο και διατεταγμένο το δημοσίευμα του «Μακελειού»

Λαλιώτης: Άθλιο και διατεταγμένο το δημοσίευμα του «Μακελειού»
Με επιστολή του προς τον Γιώργο Γκασιάμη, εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό», ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης εκφράζει την οργή του για το δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, που έχει ως τίτλο «Δόλιος ο Λαλιώτης» και υπότιτλους «Αυτός έριξε την πόρτα του Πολυτεχνείου» και «Συνήγορος του “ΚΥΠατζή Βούτση”, ετοιμάζει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ»,

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαλιώτης κάνει λόγο για «καταφανέστατα ψευδές», «συκοφαντικό», «άθλιο» και «διατεταγμένο δημοσίευμα με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Τονίζει επίσης ότι «κανένα κατάλοιπο της Χούντας και κανένα φασιστοειδές φερέφωνό της… δεν μπορεί να πλαστογραφήσει και να παραχαράξει τη σύγχρονη ιστορία με αυταπόδεικτα ψέματα, με στημένες και γελοίες πολιτικές προβοκάτσιες».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο ίδιος επιφυλάσσεται να ασκήσω «κάθε δημοκρατικό και νόμιμο» δικαίωμά του, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα. 

Η επιστολή Λαλιώτη

κύριε Γκασιάμη,

«Αν δεν υπήρχε το ΜεΡΑ25, μάλλον ΚΚΕ θα ψήφιζα»…


Το 1986 κυκλοφορεί ο «Χειμωνιάτικος ήλιος» του Μάνου Χατζιδάκι. Στο σημείωμα του συνθέτη που συνοδεύει τον δίσκο, ο Χατζιδάκις προσθέτει και τα παρακάτω λόγια:

«Λυπάμαι μόνο που τον δίσκο αυτόν θα τον ακούσουν κι ακροατές που δεν μ’ αρέσουν. Μα δεν βρήκα μέχρι στιγμής τρόπο να τους το απαγορεύσω. Κι αυτό μου δημιουργεί μελαγχολία».

Ας έρθουμε τώρα στα δικά μας, τα συγκαιρινά, τα προεκλογικά.

Πριν από λίγες μέρες απαντώντας σε έναν συνομιλητή του στο τουίτερ όταν εκείνος τον ρώτησε για το ΚΚΕ, ο κ.Βαρουφάκης έγραψε: «Θρηνώ για τον μαξιμαλισμό τους»… Χτες ο ίδιος άνθρωπος (Βαρουφάκης), δήλωσε στο ραδιόφωνο 247: «Αν δεν υπήρχε το ΜεΡΑ25, μάλλον ΚΚΕ θα ψήφιζα»…

Τι να του συμβαίνει, άραγε, του κ.Βαρουφάκη; Υποψιαζόμαστε πως δεν πρέπει να είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα, από τη μια να «θρηνείς» κι από την άλλη να εμφανίζεσαι (εν δυνάμει) συνοδοιπόρος εκείνου που αποτελεί το αίτιο της θρηνωδίας σου…

Πάσχει, όντως, από τέτοιο οδυνηρό (εσωτερικό) αντιπάλεμα; Η μήπως απλά ψηφοθηρεί ο κ. Βαρουφάκης; 

Καρόλα Ρακέτε, Σύμβολο κοινωνικής ευαισθησίας


Η γερμανίδα καπετάνισσα του SeaWatch 3, που έσπασε τον αποκλεισμό των ιταλικών λιμανιών για σωστικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και μπήκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τις πράξεις της.

Το γερμανικό σκάφος κατασχέθηκε και η Καρόλα Ρακέτε τέθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό.

Η 31χρονη πλοίαρχος αψήφησε τις ιταλικές αρχές και αναδείχθηκε σε σύμβολο κοινωνικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας με τον ξενοφοβικό υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι να χαρακτηρίζει την Ρακέτε «εγκληματία».

Ένα κύμα αλληλεγγύης στο πρόσωπο της καπετάνισσας του SeaWatch 3 έχει ξεσπάσει από τη μέρα που έγινε γνωστή η σύλληψή της με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας να προτρέπει τις ιταλικές αρχές να επανεξετάσουν την αντίδρασή τους: «Η θαλάσσια διάσωση δεν επιτρέπεται να ποινικοποιείται», έγραψε στο Twitter ο Μάας καλώντας τα ιταλικά δικαστήρια να «αποσαφηνίσουν γρήγορα τις κατηγορίες».

16 λεπτά...

Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια εκκωφαντικής σιωπής, εκτός από επικριτικά ως και περιπαικτικά σχόλια σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, προκάλεσε και την αντίδραση του νυν Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο χρόνος αλλά και ο τρόπος της επανεμφάνισης Καραμανλή συμβολίζει και την προσπάθεια της ΝΔ να επιστρέψει «στον τόπο του εγκλήματος», με τη βεβαιότητα ότι έχουν ξεχαστεί οι τεράστιες ευθύνες της για τη χρεοκοπία της χώρας και την απώλεια του 25% του εθνικού πλούτου.

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στο OPEN την Πέμπτη αλλά και στην ομιλία του στην Καβάλα λίγο αργότερα, ήταν αιχμηρό: «Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια. Επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας ότι άλλοι έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και η κυβέρνησή του την έβγαλε.

Ακροδεξιό παραλήρημα του δημάρχου Θερμαϊκού: Θέλει να υψώσει τείχος για τους Ρομά

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το ακροδεξιό παραλήρημα του νεοεκλεγέντα δημάρχου Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος ζήλεψε τον Τραμπ και θέλει να υψώσει τείχος για τους Ρομά. 

Ο δήμαρχος που προέρχεται από τη ΝΔ αλλά εκλέχθηκε χωρίς τη στήριξή της, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για παραβατικότητα από τους Ρομά που μένουν στον καταυλισμό της Περαίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ανάβουν φωτιές, δημιουργώντας ρύπανση σε αέρα, νερό και γη και πως κλέβουν μεταλλεύματα, τα οποία πωλούν σε εταιρείες. «Είναι φαινόμενο αρκετών χρόνων με ένταση αυξανόμενη την τελευταία τετραετία» είπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και πρόσθεσε: «Καίνε υλικά που περιέχουν μέσα μέταλλα, κυρίως χαλκό, και είναι κατά βάση ελαστικά αυτοκινήτων και καλώδια της ΔΕΗ. Παίρνουν τα μεταλλεύματα και τα πουλάνε σε εταιρείες. Αποτέλεσμα της καύσης είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, έδαφος, υπέδαφος, αέρας, υδροφόροι ορίζοντες και θάλασσα, προβλήματα υγείας, άμεσα και ορατά, όπως η δύσπνοια και η δυσοσμία και πιο σοβαρά, όπως οι καρκινογενέσεις».