Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Η δήλωση του προέδρου της Nestle: Το νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα !


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του για το ντοκιμαντέρ “We Feed the World”, ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck, έκανε την απίστευτη δήλωση ότι το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Επιτέθηκε στην ιδέα ότι η φύση είναι καλή, ενώ επιπλέον τόνισε ότι είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το γεγονός ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Επιτέθηκε επίσης στη βιολογική γεωργία, υποστηρίζοντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα.
Η Nestlé είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού παγκοσμίως. Ο Brabeck υποστηρίζει – ορθώς- ότι το νερό είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη του πλανήτη. Ωστόσο, προσθέτει ότι η ιδιωτικοποίησή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του. “Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις”, λέει ο Brabeck, προσθέτοντας ότι “το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία”. 
Πιστεύει επιπλέον ότι η μέγιστη κοινωνική ευθύνη ενός προέδρου είναι να δημιουργεί όσο περισσότερο κέρδος μπορεί για την εταιρία του, ώστε οι άνθρωποι να έχουν δουλειές.
Για να υπογραμμίσουμε τέλος το πόσο “αξιαγάπητος” άνθρωπος είναι, πιστεύει επιπλέον ότι όλοι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και σκληρότερα.

Θρησκείες: Η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας - Το "Ιερόν κατάστημα της Τήνου" και ο "διαχειριστής" του.

Του Γ.Γ

Πλοία με χιλιάδες λαού καταφθάνουν κάθε μία ώρα στην Ευαγγελίστρια της Τήνου . Πάνω από 30.000 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των πιστών που θα κατακλύσει το νησί της Μεγαλόχαρης για εκπληρώσει το τάμα του και να παραβρεθεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .

Εδώ διαπιστώνεις περίτρανα την βαθιά πίστη των Ελλήνων όσο κι αν κάποιες φορές λοξοδρομεί…

Εδώ βλέπεις τον εγωιστή και την εγωίστρια να «φελτράρει» με την ταπείνωση, σαν το χαλί που είναι στρωμένο, κατά μήκος,στο δρόμο της οδού Ευαγγελιστρίας, από την παραλία έως την εικόνα της Παναγίας…!

Εδώ βλέπεις ότι η ελπίδα υπάρχει και η πίστη ανθίζει στις ψυχές των πονεμένων! 

Τα παραπάνω μας γράφει, μεταξύ άλλων, ένα πολύ γλαφυρό, ρεπορτάζ που υπάρχει σε θρησκευτική ιστοσελίδα. 

Αυτό που δεν μας γράφει όμως είναι που θα καταλήξουν και πάλι τα "τάματα" των αφελών πιστών. Οτι δηλαδή θα τα διαχειριστεί πάλι ένας "μεγάλος παπάς που θέλει την μίζα του" όπως έχουν αποκαλέσει τον δεσπότη Σύρου Δωρόθεο, (Δείτε εδώ). 
Το ότι ένας τέτοιος ρασοφόρος είναι το "αφεντικό" στο "Ιερόν κατάστημα της Τήνου", πιθανόν να είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

Ας μας τα πει καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα ένας καλλιτέχνης

Ποια είναι η G4S και γιατί «ντρέπεται» για αυτήν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ


Aπό το info-war.gr

Μια νέα σελίδα στο φαινόμενο που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν Revolving Doors (τις περιστρεφόμενες πόρτες, που φέρνουν στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων στον κρατικό τομέα και αντίστροφα) συνιστά ο διορισμός του Παναγιώτη Κοντολέων στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.

Ο Κοντολέων ήταν γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της πολυεθνικής G4S, η οποία μεταξύ άλλων προωθούσε την ιδιωτικοποίηση των βρετανικών αρχών ασφαλείας, προσέφερε υπηρεσίες στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και σε ελληνικά κέντρα φύλαξης μεταναστών.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ φρόντισε να σβήσει τo προφίλ με το βιογραφικό του από το Linkedin ενώ στη σελίδα με τα στελέχη της G4S υπάρχει μια… τρύπα εκεί όπου υποθέτουμε πρέπει να βρισκόταν η φωτογραφία του παλαιού γενικού διευθυντή.


Το να σβήνεις βέβαια το επαγγελματικό σου προφίλ (αφήνοντας όλα τα ίχνη του στο ίντερνετ) δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς από τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών μιας χώρας. Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι γιατί κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν τη σχέση του Κοντολέων με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το «κράτος του ΠΑΣΟΚ» δεν είναι πια εδώ

Το «λάφυρο» της δημόσιας διοίκησης και ο Μητσοτάκης

του Σταύρου Χριστακόπουλου

Αν δεν είχαμε φτάσει στον Δεκαπενταύγουστο, με όλο τον κόσμο στις παραλίες, θα είχε πράγματι μεγάλη πλάκα η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το «επιτελικό κράτος», όπως άλλωστε και τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. Τόσο αυτά που λένε ότι ο λαβύρινθος τον οποίο θεσμοθετεί η Ν.Δ. οδηγεί στο να έχουμε «επιτέλους κράτος», όσο και αυτά που υποστηρίζουν ότι επέστρεψε η σκληρή Δεξιά για να το αλώσει.

Στην πραγματικότητα το κράτος υπήρξε πάντοτε το σημαντικότερο λάφυρο για τον εκάστοτε νικητή των εκλογών, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα, παρά τη μείωσή του λόγω χρεοκοπίας, παρά το τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων την τελευταία εικοσιπενταετία και παρά τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Ο όρος «επιτελικό κράτος» δεν είναι νέος και, προφανώς, δεν αποτελεί έμπνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποτίθεται ότι, σε ένα περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας, το μέγεθος και ο ρόλος του κράτους είναι, αναλόγως της ιδεολογικής προσέγγισης του καθενός, αντικείμενο αντιπαράθεσης.

1. Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, το ελληνικό κράτος έχει κατοχυρώσει εδώ και χρόνια έναν ρόλο τροχονόμου, ο οποίος ορίζει ποιος ιδιώτης θα πάρει ποιο δημόσιο φιλέτο και αν θα του σερβιριστεί σενιάν ή καλοψημένο.