Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Στ.Τζουμάκας:Ο πολιτικός πλέον είναι του κουτιού,κάθε βράδυ στις 8 να λέει το ποίημα

Συνέντευξη στο super TV παραχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Στέφανος μιλά για ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ στον σοσιαλιστικό χώρο και την διάσπαση του σε δυο μορφώματα,αυτά της ΕΛΙΑΣ και το ΠΟΤΑΜΙ που είναι βαθιά συντηρητικά.
Η κατάσταση της σημερινής Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής με έδρα την Γερμανία και έχει αποτύχει.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων επέφεραν έξι καταστροφές.
1.Μείωσαν τον εθνικό πλούτο της χώρας για πρώτη φορά από τον εμφύλιο.
2.Κλείσανε 200.000 επιχειρήσεις και μαγαζιά.
3.Μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων από 40 μέχρι 60%
4. Στο όριο της φτώχειας 4 εκατομμύρια Έλληνες που αυτό συμβαίνει μόνο σε δυο χώρες της Ευρώπης στην Λιθουανία και Βουλγαρία
5.Ανεργία των νέων πάνω από 30%
6.Έφυγαν πάνω από 150.000 κυρίως μορφωμένοι νέοι στο εξωτερικό.


Οι δυο παρατάξεις αυτής της καταστροφής θα πρέπει να ηττηθούν στις Ευρωεκλογές και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ διότι έκανε πολιτική αντίθετη με τις αρχές του.
Θεωρεί ότι την πολιτική πλέον στην Ευρώπη δεν την επιβάλει όπως φαίνεται η Μέρκελ αλλά οι διεθνείς αγορές,τα χρηματιστηριακοί κύκλοι,οι κερδοσκόποι.

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ο Στέφανος λέει ότι το υπόβαθρό της που είναι το μίσος,η εκδίκηση και ο φθόνος βγήκαν στην επιφάνεια από την ασκούμενη πολιτική που είναι η κύρια αιτία και πρέπει να παραγκωνισθεί.Αν δεν λύσουμε το αίτιο θα μας μένει συνεχώς το αποτέλεσμα(το έλλειμμα και το χρέος).

Για την αυτοκριτική του διευκρίνισε ότι ήδη από το 89 έκανε κριτική,πολέμησε τον αυριανισμό,πήγε απέναντι με το σκάνδαλο Κοσκωτά,διαφώνησε με τον Σημίτη το 98 στο χρηματιστήριο και έφυγε από την κυβέρνηση.Στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει αυτοκριτική αφού του αφαίρεσαν το δικαίωμα να έχει εθνικό λόγο μέσα από τα ΜΜΕ σε μια εποχή που ο πολιτικός πλέον χρηματίζεται,λέει ψέμματα και είναι ελεγχόμενος,"του κουτιού κάθε βράδυ στις 8 να λέει το ποίημα" όπως παραστατικά λέει.
Πρέπει να πάνε φυλακή τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Όλοι οι πολιτικοί όμως δεν είναι το ίδιο.Υπάρχουν και οι άλλοι πολιτικοί που δεν λέγανε ψέμματα,ούτε χρηματίστηκαν και κυρίως δεν ελέγχονται.
Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να είναι κατά της πολιτικής αλλά να αξιολογήσει τους ανθρώπους της.

Δείτε όλη την συνέντευξη του Τζουμάκα και κυρίως στην αρχή της και στο τέλος της
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/8.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου