Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΚΝΕ: Προτείνουμε στον Κ. Μητσοτάκη να διαλύσει τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αν θέλει να αντιμετωπίσει την ανομία



Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη δήλωση του πρωθυπουργού περί πειθαρχικών διώξεων φοιτητών και..

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη δήλωση του πρωθυπουργού περί πειθαρχικών διώξεων φοιτητών και ανομίας στα Πανεπιστήμια, σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός, εμφανώς πιεσμένος από τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις, καταφεύγει στα γνωστά και χιλιοειπωμένα περί ανομίας και τυφλής βίας στα Πανεπιστήμια. Όμως, η πραγματική “ανομία” στα Πανεπιστήμια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης.

Γιατί, ανομία είναι να πέφτουν φοιτητές του ΑΠΘ από τα παράθυρα, επειδή δε χωράνε στις αίθουσες, να έχει μειωθεί κατά 50% η χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των φοιτητικών εστιών που δεν καλύπτουν ούτε το 10% των φοιτητών, να υπάρχουν πτυχία που δεν κατοχυρώνουν επαγγελματικά δικαιώματα. Ανομία είναι τα κυκλώματα διαπλοκής, διαφθοράς και τραμπουκισμών της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ανομία είναι ο ίδιος ο νόμος-έκτρωμα της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία και το μέλλον της νέας γενιάς.

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ του «Τεστ Παπ»! ΞΕΚΙΝΗΣΕ να πουλάει χαλιά στην Αμερική του 1913...

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ Αμερική του 1913. Ο μεγάλος γιατρός και η σύζυγός του, είναι οικονομικοί μετανάστες όπως χιλιάδες άλλοι. Το πορτοφόλι του...

Αμερική του 1913. Ο μεγάλος γιατρός και η σύζυγός του, είναι οικονομικοί μετανάστες όπως χιλιάδες άλλοι. Το πορτοφόλι τους είναι άδειο για αυτό και αναγκάζονται και οι δύο να γίνουν υπάλληλοι σε εμπορικό κατάστημα.
Ο Παπανικολάου πουλάει χαλιά και η Μάχη ράβει κουμπιά για 5 δολάρια την εβδομάδα.

Παράλληλα δουλεύει ως δημοσιογράφος στην ελληνική εφημερίδα Ατλαντίς και παίζει βιολί τα βράδια σε μαγαζιά, μέχρι να κερδίσει μία θέση στο Εργαστήριο Ανατομικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια και αργότερα, μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης.
▪︎ “Έφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά και νόμιζα πως δεν θα μπορούσα πια ποτέ να πετάξω. Όλοι γύρω μου με θεωρούσαν ως ένα ναυαγισμένο ιδεοπαθή και άρχισα σιγά σιγά να το πιστεύω και εγώ ο ίδιος… Ευτυχώς εδώ βρήκα άλλο κόσμο.
Για πρώτη φορά στη ζωή μου μπορώ να πω, πως είμαι ευχαριστημένος. Έχω γύρω μου ζωή που κοιτάζει μπροστά εις το μέλλον και όχι οπίσω εις το παρελθόν.
Η Ελλάς είναι ένα παμμέγιστον νεκροταφείον.

Hegel: Η Διαλεκτική πολέμου και ειρήνης


Γκέοργκ Χέγκελ 1770–1831

Η Φαινομενολογία του πολέμου

§1

Ι. Η εποχή, που έζησε ό Χέγκελ, 1770-1831, ήταν μια πολυκύμαντη εποχή, με φοβερές δονήσεις της ιστορίας, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η Γαλλική επανάσταση. Η τελευταία αποτέλεσε μια από τις πιο συνταρακτικές παρορμήσεις για τη συγκρότηση αλλά και την εξέλιξη της σκέψης του. Στο πλαίσιο τούτης της εξέλιξης εντάσσεται και η διαμόρφωση της πολιτικής του σκέψης, δυνάμει της οποίας διατυπώνει και τη διαλεκτική του θεωρία για τον πόλεμο. Ακριβώς επειδή η εγελιανή θεωρία του πολέμου είναι διαλεκτική δεν αφήνει περιθώρια για μια ερμηνεία, αποπροσανατολιστική για κάθε λαό και έθνος, που ανυμνεί την ειρήνη και αναθεματίζει τον πόλεμο. Σε κάθε στιγμή του χρόνου αποδεικνύεται επίκαιρη και αληθής.

ΙΙ. Οι σκέψεις του Χέγκελ για τον πόλεμο κινούνται πέραν κάθε «συμπονετικού» πασιφισμού και υποκριτικής ειρηνοφιλίας. Φορείς, άτομα ή ομάδες, που υπερασπίζονται ή αναπαράγουν τέτοιου είδους υποκρισίες, είναι συνήθως ακατέργαστοι παράγοντες της πολιτικής ζωής, με ύψιστη αξία τους την καλοπέραση και την τρυφηλή ζωή: λουφαγμένοι μέσα στο ένα ή το άλλο χλιδάτο πολιτικό μαγαζί ή στην καρέκλα της εξουσίας ιδιοποιούνται τον πλούτο της ολότητας του έθνους για να υλοποιούν ως πολιτική του τελευταίου την εγκληματική παραίτηση από την αναγκαία ετοιμότητά του για πόλεμο. Μια τέτοια παραίτηση, που φτάνει συνήθως στα όρια της εθνικής μειοδοσίας συμβαίνει, όταν τη διακυβέρνηση αναλαμβάνουν τα φασιστοειδή μορφώματα της καθεστωτικής «αριστεράς».

Τρίτο κόμμα η ακροδεξιά στην Πορτογαλία στην επέτειο της επανάστασης των γαρυφάλλων

της Αντωνίας Πάνου

Στη φωτογραφία ο Αντρέ Βεντούρα, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Chega, σε συγκέντρωση στην Μπράγκα της βόρειας Πορτογαλίας

Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Πορτογάλοι προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή 10 Μαρτίου, σε πρόωρες εκλογές, για να εκλέξουν τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης.

Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία εδώ και οκτώ χρόνια, μετά τις εκλογές της 10ης του Μάρτη υπέστησαν μια μεγάλη ήττα, υποχωρώντας σημαντικά σε ένα κατακερματισμένο Κοινοβούλιο χωρίς σταθερή πλειοψηφία.

Έτσι Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), έχασε 13 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2022 (κερδίζοντας το 28,7% των ψήφων και 77 έδρες) και την άνετη απόλυτη πλειοψηφία του. Ο κεντροδεξιός Συνασπισμός Δημοκρατική Συμμαχία (AD), βγήκε μεν πρώτος (29,5%, 79 έδρες), αλλά με ένα προβάδισμα που δεν είναι μόνο πολύ μικρό αλλά δεν είναι και αποφασιστικό μέχρι την καταμέτρηση των ψήφων των αποδήμων.

Ελλείψει σαφούς νικητή, το ακροδεξιό κόμμα Chega («Αρκετά πια») φαίνεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών. Με 18,1% των ψήφων, 11 μονάδες περισσότερες από ό,τι το 2022, θα κερδίσει 48 έδρες στην Εθνοσυνέλευση (από τις 230), τέσσερις φορές περισσότερες από το 2022.

Είπαμε: “Άλλος ΣΥΡΙΖΑ πλέον” – Πληρωμένες … απαντήσεις σε Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη: “Ο πιο διεφθαρμένος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του”



Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την υπόθεση των εταιρειών του Στέφανου Κασσελάκη, εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι «ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και ο πιο διεφθαρμένος πρωθυπουργός της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για να συνεχίσουν ένα χυδαίο πόλεμο λάσπης – ενώ όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος, από πού έρχεται, και τι δουλειά έκανε εκεί».

«Κάποτε έλεγαν στον Μητσοτάκη «πρόσεξε μη γίνεις Όρμπαν». Τώρα λένε στον Όρμπαν πρόσεξε μη γίνεις Μητσοτάκης»

Επί των εταιρειών του Στέφανου Κασσελάκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «όλα νόμιμα. Όλα φορολογημένα. Και όλες οι εταιρείες μεταβιβασμένες ήδη», ενώ, όπως αναφέρει, «στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης των 40 ακινήτων με τον μισθό βουλευτή. Πόθεν, είναι η ερώτηση. Αρχηγός σε ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. και που συνεχώς αυξάνεται. Πώς, είναι η ερώτηση».

Ο Γιάννης Τσίτος, μέλος της Φοιτητικής Πορείας, σε συνέντευξη για τα ιδιωτικά αει

Η Γαλλία έλαβε ένα πύραυλο «γεια» από τη Ρωσία


Τα δύο επιτυχημένα χτυπήματα της Ρωσίας στην Οδησσό λειτούργησαν ως προειδοποίηση στον Μακρόν@ Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας

Κείμενο: Andrey Rezchikov
Σε δύο χτυπήματα στην Οδησσό, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε εκατοντάδες δυτικούς μισθοφόρους, υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατιωτικό εξοπλισμό και μαχητές του εθνικού σχηματισμού Lyut. Οι ειδικοί αποκαλούν την Οδησσό «φωλιά του σφήκα» όπου φτάνουν ξένοι μισθοφόροι και στέλνονται δυτικά όπλα. Αυτά τα χτυπήματα λειτούργησαν και ως προειδοποίηση στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μιλά για την ετοιμότητά του να στείλει γαλλικές ειδικές δυνάμεις στην Οδησσό.

Ως αποτέλεσμα του ρωσικού χτυπήματος στο σανατόριο της Οδησσού "Mriya", όπου μια μεγάλη ομάδα δυτικών μισθοφόρων και υψηλόβαθμων αξιωματικών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονταν στη θέση διοίκησης, σκοτώθηκαν περίπου εκατό ξένοι μισθοφόροι και υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματικοί. . Το χτύπημα έγινε την Παρασκευή. Κατέστρεψε επίσης τον στρατιωτικό εξοπλισμό που βρισκόταν στο έδαφος του σανατόριου.

Το Sanatorium "Mriya" βρίσκεται στην οδό Dacha Kovalevsky. Εδώ χτίστηκαν εγκαταστάσεις παράκτιας άμυνας τη δεκαετία του 1930. Την Παρασκευή, αναφέρθηκε ότι υπήρξε ρωσικό χτύπημα από το πυραυλικό σύστημα Iskander στη βάση του εθνικού τάγματος στον ίδιο δρόμο. Προφανώς χτυπήθηκαν διαφορετικά αντικείμενα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δύο εκρήξεις στην Οδησσό μέσα σε λίγα λεπτά η μία από την άλλη .