Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Πυρά του ΚΙΝΑΛ σε Χρυσοχοΐδη για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου - Ζητείται η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης


Πυρά του ΚΙΝΑΛ για τη «βεβαιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» πως ο θάνατος του 27χρονου δε συνδέεται με τον προ μηνός ξυλοδαρμό του από την ΕΛ.ΑΣ., τον οποίο και είχε καταγγείλει.
Απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν τόσο την προ μηνός καταγγελία του νεαρού από τον Βόλο για αστυνομική βία, όσο και τη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν τελικά στον θάνατό του, ζητάει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης με σημερινή ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτηση ο κ. Καμίνης επισημαίνει μάλιστα το παράδοξο να σπεύδει να αποσυνδέσει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο τον θάνατο του 27χρονου από τις καταγγελίες, προκαταλαμβάνοντας την ιατροδικαστική έρευνα. «Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το Υπουργείο οφείλει να έχει ως πρώτιστο μέλημα την αναζήτηση της αλήθειας και όχι την εμπλοκή σε στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις», σημειώνει ο κ. Καμίνης.

Στην ερώτησή του ο Γιώργος Καμίνης διατυπώνει τα ακόλουθα ερωτήματα: «Προέβη η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 27χρονου στις 14 Ιουνίου 2020 ; Εαν ναι, με ποιες κατηγορίες; Κατεγράφη ή όχι το περιστατικό στο Βιβλίο Συμβάντων; Αφέθηκε ή όχι ελεύθερος ο 27 χρονος προκειμένου να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου; Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο ως άνω βίντεο; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Θα αναθέσετε την υπόθεση στον Συνήγορο του Πολίτη; Που οφείλεται η βεβαιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως εκφράστηκε από την επίσημη ανακοίνωση, ότι είναι “ψέμα και αθλιότητα” η σύνδεση του θανάτου του νεαρού με τον προ μηνός ξυλοδαρμό του;».

Πέθανε ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος.στο Βόλο, που είχε καταγγείλει αστυνομική βία

Ο πατέρας του είχε καταγγείλει αστυνομική βία - Προκλητική ανακοίνωση από το υποργείο Προστασίας του Πολίτη που στοχοποιεί ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ - Υπάρχουν καταγγελίες ότι η Αστυνομία μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια αποφάσισε η σωρός να σταλεί εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία.

Νεκρός βρέθηκε χτες το απόγευμα 27χρονος στο Βόλο ο οποίος είχε καταγγείλει πρόσφατα άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Ο 27χρονος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ζητώντας επειγόντως βοήθεια, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να διαπιστώνουν το θάνατό του.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία - νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου.

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, παρουσία εισαγγελέα, θα γίνει τελικά την Τετάρτη η νεκροψία – νεκροτομή που ζήτησε η Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου που βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα στο σπίτι του, στο Βόλο από τη μητέρα του.

Οι γονείς του 26χρονου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, και ζήτησαν από τον εισαγγελέα υπηρεσίας, η ιατροδικαστική εξέταση να γίνει στη Λάρισα, που είναι κλειστή κάθε Τετάρτη, την Πέμπτη, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μεγαλύτερα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη.