Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ισοπεδώνει Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ειρωνίες με τα τρακτέρ

Ισοπεδώνει Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ειρωνίες με τα τρακτέρ: ” Εγώ δεν χρειάζομαι τον κύριο Γκρίνμπεργκ και σκηνοθετημένες πόζες. Είμαστε μέσα στην κοινωνία. Εμείς ήρθαμε για να χτίσουμε όχι να γκρεμίσουμε…”

Ισοπέδωσε τις ειρωνίες και τη σπεκουλα του Μαξίμου και των κυβερνοκίνητων ΜΜΕ ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του κλείνοντας τις εργασίες του πρώτου αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Δυτική Μακεδονία.

«Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ξεχασμένη, μαραζωμένη, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι η πρώτη περιφέρεια σε ανεργία. Εδώ οφείλει να ξεκινήσει η αποκέντρωση, η ανάταξη της χώρας. Είναι δίκαιο και ηθική μας υποχρέωση» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κοζάνη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Κοζάνη δεν ήταν μία τυχαία επιλογή για να ξεκινήσουν τα αναπτυξιακά συνέδρια. «Αρχίζουμε εκεί που η κοινωνία μας έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη, τη μεγαλύτερη αδικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για αυτούς που δεν έχουν φωνή. Είμαστε για να ενώσουμε τη χώρα για να μείνει ο Έλληνας να διαπρέψει. Ο αγρότης είναι η πρώτη γραμμή της κοινωνίας μας» τόνισε.

Η χαιρεκακία των ανθρώπων στην υπόθεση «Άλλος Άνθρωπος»

Από menshouse

Είναι μια πραγματικότητα πως τα αρνητικά πράγματα μας προκαλούν σιγά σιγά έναν εθισμό στο να κυνηγάμε τον αρνητισμό, στο να τον προάγουμε. Η υπόθεση «Άλλος Άνθρωπος» είναι ξεκάθαρα ένα τέτοιο παράδειγμα.

Δεν θέλουμε να υπεισέλθουμε σε νομικά ζητήματα και κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνει κανείς. Δεν θα έπρεπε να παίρνει κανείς θέση για μια υπόθεση όπου ακόμα δεν έχουμε δει να απαγγέλονται κατηγορίες ή οτιδήποτε πρέπει να γίνει νομικά, ούτε έχει κληθεί ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος του «Άλλος Άνθρωπος» για να καταθέσει.

Θα σταθούμε όμως στο πόσο εύκολους στο δηλητήριο μας έχουν κάνει τόσες υποθέσεις τα τελευταία χρόνια. Έγινε αυτό που έγινε πριν 15 μήνες με την Κιβωτό του Κόσμου και τον Πατέρα Αντώνιο και πολύς κόσμος, προεξαρχόντων δημοσιογράφων, έχουν βγει στη γύρα για να εκθέσουν μετά μανίας τις ΜΚΟ.

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δε τόσο κραυγαλέο πως έχει δοθεί το tip στον δημοσιογράφο από κάποια πηγή στα υψηλά κρατικά κλιμάκια, που σε πιάνουν τα γέλια. Αυτό, το τονίζουμε, δεν αφορά απαραίτητα την υπόθεση των ημερών, ούτε λέμε ότι είναι αθώος ή ένοχος. Λέμε πως κάποια πράγματα είναι αποδεικτικά μιας ανάγκης μας για χαιρεκακία.

Δημήτρης Γληνός: Για τη διαφορά φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης



“Aν ισχύει η ρήση πως οι νεκροί βαραίνουν στα μυαλά των ζωντανών και η παράδοση αποτελεί και βαρίδι στην πρόοδο, τότε η περίπτωση του Γληνού θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση. Γιατί ο πνευματικός ηγέτης και αγωνιστής δάσκαλος, δίκαια πρέπει να θεωρηθεί μεταξύ των πρώτων στο πνευματικό στερέωμα του 20ου αιώνα. Ίσως ο μέγιστος αριστερός διανοητής στον παιδαγωγικό χώρο”

“Μέσα σ’ αυτή τη φοβερή στιγμή της παγκόσμιας κρίσης πλήθυνε το κακό, που ήτανε πάντα πολύ, μεγάλωσε η αθλιότητα των απαθλιωμένων ανθρώπων. Ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο υπάλληλος ζούνε μέσα σε μια αδιάκοπη αγωνία ….

… Απέναντι στην απέραντη τούτη τραγωδία, η βοήθεια που η επίσημη και ιδιωτική φιλανθρωπία καταπιάνεται να δώσει δεν είναι ούτε σα σταγόνα νερού σε φλογισμένο καμίνι. Τα ελατήριά της άλλως τε δεν είναι καθαρά. Για να υπάρχει της χρειάζεται να υπάρχουνε θύματα.

Ο φτωχός εργαζόμενος λαός που είναι το θύμα, και τα παιδιά που είναι διπλά θύματα, πρέπει να ζητήσουνε και να βρούνε τη βοήθεια και την απολύτρωση από τον ίδιο τον εαυτό τους. Δεν πρέπει να περιμένουν τη σωτηρία τους από την άλλη πλευρά.

Προσφυγές για ακύρωση προκηρύξεων του ΑΣΕΠ...

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, προσβάλλοντας τέσσερις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την πλήρωση μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο, έχουν προσφύγει δύο διαφορετικές –αμφότερες, ωστόσο, πολυμελείς– ομάδες που διεκδικούν την πρόσληψή τους. Η... μία αποτελείται από επιτυχόντες του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, η άλλη από νέους που καταγγέλλουν τον «άδικο αποκλεισμό» τους από διαδικασίες πρόσληψης. Κάθε πλευρά αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της, ενώ το ΑΣΕΠ από την πλευρά του αντικρούει όσες κατηγορίες δέχεται και δηλώνει ότι όλες οι διαδικασίες που έχει εκκινήσει γίνονται με αξιοκρατία και κατ’ εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου. «Την απάντηση θα μας τη δώσει η Δικαιοσύνη, βέβαια», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» μία από τις επιτυχούσες του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έγινε στις 4 Μαρτίου 2023, σε προεκλογική –ουσιαστικά, παρότι άτυπη– περίοδο. Προηγουμένως, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, επικαλούμενος την «με καταλυτικό τρόπο επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων», είχε «σπάσει» τη διαγωνιστική διαδικασία σε δύο στάδια: το πρώτο ήταν ο γραπτός διαγωνισμός και το δεύτερο, οι προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «στήνει ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας», καθώς και ότι καλεί χιλιάδες υποψηφίους που επιζητούν μια θέση με σταθερή σχέση εργασίας να μπουν σε μια κοπιαστική και αγχωτική διαδικασία προετοιμασίας και να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό «χωρίς καμία διαβεβαίωση για το πόσοι και πότε θα διοριστούν».

Επιστολή

Όταν η μεικτή Μακρονήσου κέρδισε τον Ολυμπιακό


Η γερμανική κατοχή είχε κλειδωθεί από τετραετίας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά η ταλαίπωρη Ελλάδα δεν έλεγε να ησυχάσει. Σφιχταγκαλιασμένοι με τους μηχανισμούς της μεταπολεμικής εξουσίας, οι εθνικόφρονες της εποχής έχυναν αίμα κατακόκκινο και εξόριζαν στα ξερονήσια όλους όσοι λοξοκοίταζαν κρυφά το σιδηρούν παραπέτασμα ή σταυροκοπιόνταν με το αριστερό. Ο αδελφοκτόνος Εμφύλιος μαινόταν και η κυβέρνηση πάσχιζε να «αποτοξινώσει», όπως έλεγε, τον λαό της από τον δηλητηριώδη ιό του κομμουνισμού.
Τα παιδιά που «επλανήθησαν»

Στη μαρτυρική Μακρόνησο συνέβαινε ό,τι και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής θηριωδίας: μια μπάλα καμωμένη από κουρέλια γινόταν όχημα επιβίωσης και ελπίδας. «Να οργανώσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό» σκέφτηκε κάποιος φαεινός εγκέφαλος στην ταραγμένη Αθήνα. «Ετσι θα δείξουμε ότι η ζωή στη Μακρόνησο συνεχίζεται κανονικά και θα διαψεύσουμε στην πράξη τα περί βασανιστηρίων και δολοφονιών».
Η επιστολή που δρομολόγησε

Τη συγκλονιστική συνάντηση των ελεύθερων με τους φυλακισμένους, στην οποία το φως νίκησε το σκοτάδι, γραμμένη στην παράξενη καθαρεύουσα της εποχής, έφερε την υπογραφή κάποιου Γεωργίου Σγουρού, ταγματάρχη, διοικητή του Γ΄ Τάγματος Σκαπανέων της Μακρονήσου. Και στάλθηκε στον επίσημο Ολυμπιακό με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 1948:

Στις ΗΠΑ, 9στους10 CEOs απόφοιτοι κρατικών ΑΕΙ–Εδώ… περιμένουμε το Χάρβαρντ



Την ώρα που στην Ελλάδα οι φοιτητές έχουν βγει στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με τις κινητοποιήσεις τους να περιλαμβάνουν δεκάδες καταλήψεις ΑΕΙ, και την κυβέρνηση να ποινικοποιεί τόσο τις δικές τους αντιδράσεις – εξάλλου, ο πρωθυπουργός τούς παρομοιάζει με… «ληστές στο διπλανό μπακάλικο» – όσο και των ακαδημαϊκών εκείνων, οι οποίοι διαφωνούν με τις ψηφιακές εξετάσεις στα υπό κατάληψη Ιδρύματα, στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες ένας καθηγητής έκανε μία εκπληκτική αποκάλυψη.

Από το 1999, ο David Kang ασχολείται με ένα περίεργο χόμπι. Εκείνη τη χρονιά, αφού το Fortune κυκλοφόρησε το ετήσιο τεύχος τού Fortune 500, ο Kang άρχισε να αναρωτιέται πού είχαν φοιτήσει οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι γνωστοί μας… CEO, των εταιρειών του καταλόγου.

Για να το παρακολουθήσει, ο τότε καθηγητής στο Tuck School of Business του Dartmouth College, έκανε ενδελεχή έρευνα, την οποία, όταν ολοκλήρωσε, σοκαρίστηκε από τα στοιχεία που προέκυψαν.

«Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά», δήλωσε στο Fortune. «Όπως όλοι οι άλλοι, πίστευα ότι τα Ivy Leagues πανεπιστήμια θα κυριαρχούσαν. Αλλά το ανώτερο μέρος στο οποίο είχαν πάει ήταν… καθόλου κολέγιο!». Να σημειώσουμε πως τα Ivy Leagues πανεπιστήμια ή και κολέγια στις ΗΠΑ έχουν αρχικά χρηματοδοτηθεί με κληροδοτήματα ή διαπιστεύματα, είναι μη κερδοσκοπικά, διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν δίδακτρα.

«Σταθείτε γεροί, θα είμαστε δίπλα σας»! Ο Στέφανος Κασσελάκης βράδυ Σαββάτου στα μπλόκα των αγροτών


Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε το βραδυ του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς μετά την επίσκεψή του στην Agrotica της Θεσσαλονίκης, μετέβη σε αγροτικά μπλόκα μαζί με τους αγρότες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άκουσε προσεχτικά τις αγωνίες και τα προβλήματα τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνοδευόμενος από τη Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε αρχικά αγροτικό μπλόκο στην Κουλούρα Ημαθίας, όπου άκουσε τα προβλήματα των αγροτών. «Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις σας, σταθείτε γεροί, σηκώστε ανάστημα και εμείς από δίπλα σας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Φλεβάρης – Μάρτης 1956: 20ό συνέδριο και «6η Ολομέλεια» Η επιβολή του ρεβιζιονισμού στο διεθνές και στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα


«Μία συνεχής σειρά από νίκες ενάντια σε μια συνεχή σειρά κολοσσιαίων δυσκολιών», αυτή ήταν στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα η συγκλονιστική πορεία του σοβιετικού κράτους της διχτατορίας του προλεταριάτου που εγκαθίδρυσε η Οκτωβριανή Επανάσταση. Το πρώτο στον κόσμο σοσιαλιστικό κράτος έγινε φάρος για τις εργαζόμενες μάζες της υφηλίου, ένα ανοιχτό παγκόσμιο βήμα των καταπιεζομένων τάξεων: «Ζήτημα είναι αν μπορεί κανείς να αμφιβάλει, ότι η καταστροφή αυτού του βήματος, θα σκέπαζε για πολύν καιρό την κοινωνική και πολιτική ζωή των “προηγμένων” χωρών με τα σκοτάδια μιας αχαλίνωτης μαύρης αντίδρασης», παρατηρούσε (στα «Δεκάχρονα του Οκτώβρη») ο Στάλιν. Μια τέτοια καταστροφή, που θα προκαλέσει την άγρια χαρά όλης της αντίδρασης, έμελλε να δρομολογηθεί στα κατοπινά, μετά τον θάνατο του Στάλιν, χρόνια. Δεν θα προέλθει από τις ένοπλες στρατιωτικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, που στο παρελθόν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες και τις αμέτρητες θυσίες του σοβιετικού λαού είχαν κατανικηθεί, αλλά από την αναρρίχηση και την εδραίωση σταδιακά των οππορτουνιστών – ρεβιζιονιστών στην εξουσία. Την αρχή του τέλους της Σοβιετικής Ένωσης θα σηματοδοτήσει το κακόφημο 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ, κανοναρχώντας μέσα από διαδοχικές φάσεις μια οικτρή αντισοβιετική αντεπαναστατική πορεία κατεδάφισης του σοσιαλισμού, παλινόρθωσης του καπιταλισμού, αποσύνθεσης και διάλυσης τελικά της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης, κάτω από τους ενθουσιαστικούς αλαλαγμούς του διεθνούς κεφαλαίου.
Ο Στάλιν, για το έργο του οποίου έκαναν πάντα μια υψηλή εκτίμηση οι μαρξιστές – λενινιστές, πέθανε τον Μάρτη του 1953, αφού είχε επάξια σηκώσει, όσο λίγοι στην ιστορία, τόσο μεγάλο φορτίο για τόσο μεγάλο διάστημα.

Νόμος για τις ευρωεκλογές και την επιστολική ψήφο: Αντιδημοκρατικότεροι φραγμοί και διαβλητές εκλογικές διαδικασίες


Τριπλασιασμός του παράβολου για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Από τα πρώτα μελήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν εκλέχτηκε το 2019, ήταν να ξεκινήσει αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία για να διαμορφώσει όρους μιας μακρόχρονης παραμονής της στην εξουσία.

Το 2020 προχώρησε στην αντιδημοκρατικότερη τροποποίηση του εκλογικού συστήματος για τις βουλευτικές εκλογές, με ισχυρή ενίσχυση σε έδρες του πρώτου σε ψήφους κόμματος.

Το 2019 πέρασε με τη συναίνεση όλης της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης το νόμο για την «διευκόλυνση της άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός Ελληνικής Επικράτειας».

Το 2023 με νέο νόμο ακύρωσε τις προϋποθέσεις που υπήρχαν στον πρώτο για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κατοίκων εξωτερικού, έτσι ώστε στους εκλογείς να συμπεριληφθούν πολλοί, που αν και δεν έχουν καμία ουσιαστική σύνδεση με την εσωτερική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, να μπορούν να ψηφίσουν.

Νέοι βομβαρδισμοί από ΗΠΑ και Βρετανία κατά των Χούθι στην Υεμένη


ΗΠΑ και Βρετανία προχώρησαν χθες σε νέους βομβαρδισμούς, πλήττοντας δεκάδες «στόχους», θέσεις και εγκαταστάσεις των Χούθι της Υεμένης, σε αντίποινα για τις δεκάδες επιθέσεις των ανταρτών, που θεωρείται πως υποστηρίζονται από το Ιράν, εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Οι επιδρομές έπληξαν «36 στόχους» σε «13 τοποθεσίες στην Υεμένη σε ανταπόδοση για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι εναντίον της διεθνούς εμπορικής ναυσιπλοΐας καθώς και πολεμικών πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων έξι χωρών (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Καναδάς, Δανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία) που παρείχαν υποστήριξη στην επιχείρηση.

Αυτή έγινε την επομένη σειράς αμερικανικών βομβαρδισμών εναντίον ιρανικών επίλεκτων δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων στη Συρία και στο Ιράκ, μετά την επίθεση της 28ης Ιανουαρίου, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις αμερικανοί στρατιωτικοί. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο στόχαστρο μπήκαν υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών, πυραυλικά συστήματα, εκτοξευτήρες, ραντάρ και άλλες εγκαταστάσεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! ΤΡΑΚΤΕΡ κατέκλυσαν τους δρόμους ακόμη και στην Ελβετία...

Περίπου τριάντα τρακτέρ κατέβηκαν χθες στους δρόμους της Γενεύης προκειμένου να εκφράσουν την “εξέγερση” και τις διεκδικήσεις των Ελβετών αγροτών, στην πρώτη τέτοια συγκέντρωση στην Ελβετία αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη.

«Ως νέους, μας κάνει να φοβόμαστε πολύ το ότι δεν ξέρουμε ειλικρινά αν υπάρχει μέλλον στο επάγγελμά μας. Είναι αρκετά λυπηρό να βλέπουμε την προηγούμενη από εμάς γενιά η οποία δυσκολευόταν ήδη να παραγάγει κέρδη και να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό για να κάνει αυτό που η πολιτική απαιτεί από εμάς να κάνουμε: να παράγουμε με πιο πράσινο και ποιοτικό τρόπο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντόνέν Ραμού, 19 ετών, μαθητευόμενος αμπελουργός.

Χαιρετίζοντας τη μετάβαση στην πράσινη γεωργία, αυτός ο νεαρός διαδηλωτής ζητάει «περισσότερη βοήθεια». «Και κυρίως, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε προϊόντα που δεν ακολουθούν αυτούς τους ίδιους κανόνες και αυτήν τη στόχευση», υπογράμμισε.

Ευθείες απειλές Μητσοτάκη προς τους πρυτάνεις


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

«Όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους και το νομικό πλαίσιο είναι πολύ σαφές» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης απ' τις Βρυξέλλες, ενώ νέα φοιτητικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση και την εγκύκλιο Πιερρακάκη για εξετάσεις εξ αποστάσεως στα πανεπιστήμια εν μέσω καταλήψεων, ήρθαν και οι ευθείες απειλές από τα πρωθυπουργικά χείλη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που τάχθηκε αρνητικά στην διαδικτυακή εξεταστική, και είπε: «Όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους και το νομικό πλαίσιο είναι πολύ σαφές. Και το υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του, ώστε να επισημάνει στις ηγεσίες των πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν με το νόμο για να υπηρετήσουμε πιστεύω αυτό το οποίο όλοι θέλουμε σε πρώτη φάση να μη χαθεί η εξεταστική».

Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η χούντα και η Δεξιά


| Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
Γεωργιάδης και Πλεύρης συνέπλεαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων από την εποχή που ήταν στον ΛΑΟΣ 
Η αντισυνταγματική επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δημόσια Πανεπιστήμια, τους φοιτητές και την Αριστερά

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών ήταν αυτονόητη πολιτική θέση όλου του αντιδικτατορικού πολιτικού κόσμου μετά το 1974 ● Αυτό που διαφέρει στη σημερινή κυβερνητική μεθόδευση από την αποτυχημένη απόπειρα του 2006 είναι το γεγονός ότι το άνοιγμα των ιδιωτικών ΑΕΙ είναι μία από τις προσωπικές εμμονές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα αρκούσε να κοιτάξει κανείς το βιογραφικό των πιο στενών συνεργατών που επέλεξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον συνοδέψουν στη συγκρότηση του «επιτελικού» του κράτους για να καταλάβει πόσο αξίζουν όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων μέσω του νομοσχεδίου που παρακάμπτει το Σύνταγμα και ανοίγει διάπλατα την Κερκόπορτα στην ιδιωτική κερδοσκοπική πρωτοβουλία.

Ασπίδα προστασίας Κυριάκου στο Netflix που παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως «gay»!

Διαχρονική η στήριξη του Μαξίμου σε ένα μέσο που έχει εξελιχθεί κέντρο προώθησης της τουρκικής οπτικής.
Όποιος πληρώνει, παίρνει. Αυτή είναι η αλήθεια στην σημερινή εποχή και όποιος δεν την καταλαβαίνει, είναι αθεράπευτα ρομαντικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι πολιτικοί.

Η μεγάλη πλατφόρμα Netflix, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις της και φυσικά την ιστορική της οπτική στο NETFLIX. Φανταστείτε ότι στην ιστορία του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, η ηρωική αντίσταση της Ελλάδας είχε κυριολεκτικά εξαφανιστεί, όπως φυσικά και ο επαίσχυντος ρόλος της Τουρκίας υπέρ των ναζί…

Ο αριστοτέχνης πρωθυπουργός μας, ως γνήσιο τέκνο της νέας εποχής και εμβληματικός εκσυγχρονιστής, είναι πραγματιστής. Ξέρει πολύ καλά ποια χέρια να «δαγκώσει» και ποια να «φιλήσει». Το έχει αποδείξει άλλωστε με την διαχρονική του στάση απέναντι στην Τουρκία.

Ε.ΠΑ.Μ.: Το «νταβατζηλίκι» κυβέρνησης και τραπεζών δεν έχει τέλος


Από τον τύπο πληροφορούμαστε, ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να βάλουν μηνιαίο τέλος -δηλαδή χαράτσι- στους καταθετικούς λογαριασμούς των πολιτών, για να μην χάσουν τίποτε από τα κέρδη τους, επειδή, λένε, δεν πρόκειται να συνεχιστεί η άνοδος των επιτοκίων (των χορηγήσεών τους βεβαίως, όχι αυτά των καταθέσεων).

Ήταν κάτι που θα έρχονταν ως φυσική συνέπεια των κυβερνητικών επιλογών και είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα.

Αφού πρώτα το κατοχικό καθεστώς επέβαλε το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών των πολιτών να γίνονται μέσω τραπεζών, όπως η καταβολή των συντάξεων, των μισθών, των ενοικίων κτλ, καταργώντας σταδιακά το φυσικό χρήμα, τώρα μας παραδίδει όλους χειροπόδαρα δεμένους στις ορέξεις των τραπεζιτών.

Αφού επίσης το καθεστώς φρόντισε, ήδη από το 2008 να χορηγήσει στις τράπεζες, για τη σωτηρία τους βεβαίως, πάνω από 231 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ελλάδα: Συμμετοχή στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ


Εβδομήντα εννιά (79) χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, τα διδάγματα από αυτόν ενισχύουν τη θέση ότι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η μόνη εναλλακτική λύση είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Τα ιμπεριαλιστικά «κέντρα» συγκαλύπτουν ότι οι άδικοι πόλεμοι ξεπηδούν από την καρδιά και τις φλέβες του καπιταλιστικού συστήματος, ότι δεν οφείλονται σε κάποιους μανιακούς, όπως συχνά παρουσιάζουν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Η διεθνής πραγματικότητα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη και τη διάλυση της ΕΣΣΔ κατέδειξε με βεβαιότητα το πού βαδίζει η ανθρωπότητα. Ηδη από το 1991 και μετά, είχαμε τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου με την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας με την επέμβαση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αρχικά στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και κατόπιν στη Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο - Μετόχια. Μετά ήρθε η σειρά της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM).

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου οι λαοί της Ευρώπης έβλεπαν ξανά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα να επιστρέφει στην καρδιά της Ευρώπης, να επεμβαίνει στρατιωτικά και να διαλύει χώρες, να χαράζει νέα σύνορα και να δημιουργεί προτεκτοράτα κάτω από τον πλήρη έλεγχο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.