Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

«Θα γίνει της Ισπανίας»: Πλειστηριασμοί χωρίς έλεος για golden visa και airbnb

Τέλος από την 1η Μαΐου στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Που σημαίνει ότι ο ευνοϊκός νόμος Κατσέλη, που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2010 και προστάτευε τα ευπαθή, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα αποτελεί παρελθόν. Η ελληνική κοινωνία θα πορευτεί με νέο πτωχευτικό δίκαιο, ξεκαθάρισαν οι Θεσμοί στη συνάντηση που είχαν με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό τι θα περιλαμβάνει αυτό, καθώς η κυβέρνηση δεν το έχει ακόμη επεξεργαστεί. Επί της ουσίας και όπως όλοι αναγνωρίζουν, από την 1 Μαΐου επιβάλλεται πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, χωρίς κανένα κοινωνικό, εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο προστασίας.

«Θα ζήσουμε τις οδυνηρές και βίαιες καταστάσεις της Ισπανίας» εκτιμά ο νομικός σύμβουλος του «ΕΚΠΟΙΖΩ», Βίκτωρας Τσιαφούτης, δηλαδή θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις και εξώσεις και απρόβλεπτες ψυχοκοινωνικές αντιδράσεις.

Αλλά και όσοι προσφεύγουν στην περιβόητη ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας και να ρυθμίσουν τα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, και προθεσμία την 30η Απριλίου, τελικά μένουν εκτός, επισημαίνει ο Β. Τσιαφούτης.

«Στην πράξη δεν εντάσσεται κανείς στην πλατφόρμα, αλλά ούτε και τον συμφέρει»