Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Επιλογή και Ευθύνη

Η λέξη "επιλογή" χρησιμοποιείται αρκετά στην καθημερινότητα, αλλά συχνά δεν γνωρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στα ρήματα "επιλέγω" και "διαλέγω". Διαλέγω, όταν έχω να αποφασίσω ανάμεσα σε εναλλακτικές.

Αυτές μπορεί να αφορούν ένα συνεργάτη μας, το πού θα πάμε διακοπές, ή τι θα πάρουμε σε ένα δείπνο. Επιλέγω σημαίνει οικειοποιούμαι την απόφαση που μόλις πήρα.

Στην καθημερινότητα μπορεί να μην έχουμε μπροστά μας πολλές εναλλακτικές, έχουμε όμως μία επιλογή και αυτή είναι να αποφασίσουμε αν θα οικειοποιηθούμε ή όχι την αλληλουχία των πράξεών μας.

Όπως λέει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σέξπηρ, "Να ζεις κανείς ή να μη ζει, αυτό είναι το ερώτημα" (Άμλετ 3.1).

Πράγματι, υπαρξιακά υπάρχει μόνο ένα ερώτημα, αν θα αποδεχθούμε τη ζωή και τις συνέπειες των πράξεών μας ή αν θα τις αποφύγουμε και θα τις αρνηθούμε.

Καμία ανοχή στα κυκλώματα Trafficking και παιδοβιαστών


Ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Ρεμπάπης κατέγραψε απόψε με το φακό του ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Ρεμπάπης

Δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν απόψε χιλιάδες νέοι εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αλληλεγγύη τους στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό που βιάστηκε και εκπορνεύτηκε από την Ηλία Μιχο.

Ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Ρεμπάπης κατέγραψε με το φακό του ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.


Ο Μίχος δεν είναι η μόνη περίπτωση



του Θανάση Σκαμνάκη

Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα. Συνεχή χτυπήματα, σε διαδοχική και συνεπή σειρά, πλήττουν όχι μόνο την κοινωνική συγκρότηση αλλά και τη στοιχειώδη αίσθηση ηθικής συνείδησης και «τάξης». Κλονίζεται το μέσα μας.

Δεν προλάβαμε να αισθανθούμε την ταραχή από την επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους εναντίον των δυο διεμφυλικών παιδιών και έρχεται μια εισαγγελέας να μας πει πως παρόμοια συμπτώματα είναι κοινωνική (και νομική) κανονικότητα. Λίγες μέρες πριν το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδωσε σχεδόν σε σύμπτωση (την γνωστά «κακιά ώρα») το έγκλημα των Τεμπών.

Οπότε, αν ξεκινήσεις να γράψεις ένα άρθρο για μια υπόθεση είναι σχεδόν σίγουρο πως πριν προλάβεις να το τελειώσεις, κάποια άλλη νεώτερη θα διεκδικήσει το περιεχόμενο του. Έτσι λοιπόν το άρθρο αυτό ξεκίνησε ως μια αποτίμηση του τι έγινε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το βράδυ και βρέθηκε στη δίνη της εισαγγελικής πρότασης για την ουσιαστική αθώωση του Μίχου.

Παύλος Πολάκης: ΟΧΙ στις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ που υποβαθμίζουν το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον !!

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και Τομεάρχης Διαφάνειας, Παύλος Πολάκης διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τις Άνεμογεννήτριες στα βουνά της Κρήτης θα μείνουν στα χαρτιά.

Επιμέλεια : Σάββας Σεληθωμάς

Ποτέ!!!!
Έχουμε διαλέξει δρόμο ήπιας ανάπτυξης με Γεωργία-κτηνοτροφία -μελισσοκομία με εξαιρετικά προϊόντα και τοπική μεταποίηση σε τυροκομεία και φούρνους ονομαστούς,με μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και στο παράλιο μέτωπο και τα τελευταία χρόνια και στα ορεινά που διαχέουν εισόδημα σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Έχουμε αναβαθμίσει τις υποδομές μας τα τελευταία χρόνια ,θα κάνουμε κι άλλα τιμώντας τον ιστορικό μας τόπο και κρατώντας τη νεολαία μας .

Τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ για φαραωνικές ανεμογεννήτριες όχι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ,αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΤΙΣΕΙ.
Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για ανάπτυξη ΑΠΕ με οικιακή παραγωγή και με ευθυνη και συμφωνία του Δήμου που έχει κατατεθεί από το 2012!!

«Όχι στη συγκάλυψη και την ανοχή, τα τέρατα να μπούνε μες στη φυλακή», «Φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά, η..


 
 «Όχι στη συγκάλυψη και την ανοχή, τα τέρατα να μπούνε μες στη φυλακή», «Φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά, η σήψη του συστήματος τέρατα γεννά», «Σύστημα απάνθρωπο που προκαλεί οργή, στα σάπια ιδανικά του καμία ανοχή»: Την οργή τους για την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό εξέφρασαν με μαχητικό τρόπο εκατοντάδες νέοι άνθρωποι και κάτοικοι των Σεπολίων και του Κολωνού, στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, φωνάζοντας δυνατά αυτά τα συνθήματα.

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση απηύθυναν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Χημικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας από το ΕΚΠΑ, Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων από το ΕΜΠ, Μηχανικών, Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Επιστημών Τροφίμων από το ΠαΔΑ, Παντείου, Γεωπονικού, ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστημίου Πειραιά και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ, ενώ συμμετείχαν και μαθητές μετά και από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαθητών Αθήνας καθώς και παιδιά από το Γυμνάσιο που φοιτά η 13χρονη κοπέλα.

Προκλητικές δηλώσεις από τη δικηγόρο Βάσω Πανταζή: «Η 12χρονη είχε επιλέξει να εκδίδεται»


ΑΠΟ IRAKLIS3 

Η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, που εκπροσωπεί τους κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, προκαλεί νέες αντιδράσεις με δηλώσεις της μετά τη θύελλα που ξεσήκωσε η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου.

Η δικηγόρος δήλωσε επί της ουσίας πως ήταν επιλογή της 12χρονης να εκδίδεται, καθώς είχε «επιλέξει» μια «συγκεκριμένη στάση ζωής».

Υπενθυμίζεται πως η δικηγόρος είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν και τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και τον αστυνομικό μαστροπό στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Μιλώντας στο Open, υποστήριξε ανερυθρίαστα πως «δυστυχώς αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει, για να επιβιώσει, μια συγκεκριμένη στάση ζωής». «Δεν τη χτύπησαν, δεν την απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία», είπε για τους κατηγορούμενους και πρόσθεσε πως η εισαγγελέας αναγνώρισε στους εντολείς της, «πλάνη για την ηλικία του θύματος».

Πηγή: ieidiseis.gr