Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Αυστρία: Ψηφίστηκε το 12ωρο στη Βουλή -Πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι


Με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού Κόμματος των «Ελευθέρων» αλλά και τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την Πέμπτη, τη θέσπιση 12ωρης ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας.


Επίσης η πλειοψηφία στη Βουλή απέρριψε αίτημα που είχε καταθέσει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, του πρώην καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος. 

Χέρι – χέρι, νεοφιλελεύθεροι, φασίστες και ακροδεξιοί προχώρησαν στη νομοθέτηση της εργασιακής ημέρας των 12ωρών επαναφέροντας συνθήκες προ «Σικάγου εποχής» για τους εργαζομένους της χώρας!

Της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, εναντίον του οποίου είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο τεράστια πορεία και διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννης με τη συμμετοχή 100.000 ανθρώπων, προηγήθηκε πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκε επίσης και υπερψηφίστηκε τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει την έναρξη ισχύος του νόμου ήδη από την 1 η Σεπτεμβρίου, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2019, που προβλεπόταν αρχικά.

κάνε, γιέ μου, τη δουλειά σου, κι ύστερα είμαι πάλι θειά σου



Να δω πώς θα πάτε στη Θεσσαλονίκη, να δω πώς θα περπατήσετε στους δρόμους να εξηγήσετε στους Μακεδόνες τη συμφωνία την οποία υπογράψατε. Έτσι έκλεισε τη δευτερολογία του ο μάτσο Μητσοτάκης στη συζήτηση για την οικονομία. Και αναρωτιέται κανείς αν καταλαβαίνει τι λέει αυτός ο άνθρωπος. Αν συνειδητοποιεί τι σημαίνουν οι κουβέντες και οι σιωπές του. Αν είναι πολιτικά ηλίθιος ή αν είναι τόσο μπαγαμπόντης που, ενώ ξέρει τι σημαίνουν και οι κουβέντες και οι σιωπές του, τις διαπράττει. Αδιαφορώντας για το αποτέλεσμά τους επί του πεζοδρομίου, όπου οι μακεδονομάχοι -Αλήτες, προδότες, πολιτικοί!- δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Έχουμε και λέμε. Ο Κυριάκος διάλεξε τη μούγκα -όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, μηδέ του Κουτσούμπα εξαιρουμένου- για το είδος των «ακτιβισμών» που λαμβάνουν χώρα εν ονόματι της μίας, μοναδικής και ελληνικής Μακεδονίας. Δεν πα' να βρομίζουν, μετά από μια εθνικώς υπερήφανη διαδήλωση, το μνημείο του Ολοκαυτώματος; Δεν πα' να απειλούν με κρεμάλες, να αμολούν παρόλες για προδοσίες και προδότες, να τσουβαλιάζουν τους πάντες στη μειοδοσία, να κυνηγούν με παλούκια όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους; Ο Κυριάκος, σιωπά εντελώς τρυφερά για όλα αυτά. Επί της ουσίας κλείνει στους δράστες επιδοκιμαστικά το μάτι - κάνε, γιέ μου, τη δουλειά σου, κι ύστερα είμαι πάλι θειά σου.