Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:«Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ»

Στην επίσκεψη της ‘Αγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Η κ. Μέρκελ πρώτα θα πληρώσει το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις και εν συνεχεία ισότιμα μπορούμε να διαπραγματευτούμε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο κύριος Σμιτ είπε ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για την ελληνική οικονομία και αυτό είναι αλήθεια. Οι Έλληνες φορολογούμενοι όμως έχουν δώσει πάνω από 80 δισεκατομμύρια από σκληρούς φόρους που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν.

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ S&P ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ 2004

Ειδική έκθεση για την μετα-ολυμπιακή Ελλάδα είχε συντάξει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News», η συγκεκριμένη έκθεση μιλούσε για τον κίνδυνο υπερκοστολόγησης των Αγώνων του 2004 και των ολέθριων συνεπειών για την ελληνική οικονομία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έκθεση έφερε τίτλο: «Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Μαραθώνιος και όχι σπριντ», ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου του 2004 και μια μέρα μετά τέθηκε στη διάθεση της κυβέρνησης.
Οι αναλυτές του οίκου ανέφεραν τη σκληρή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας από την επόμενη κιόλας μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην έκθεση τονίζονταν ότι πολλά κατασκευαστικά έργα για τη διοργάνωση έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο από τους αρχικούς υπολογισμούς ανεβάζοντας το κόστος από τα 4,6 στα 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Eρχομός του Πόντιου Πιλάτου

Μετά το «ουδείς αναμάρτητος» του Σαμαρά, η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να του δώσει άφεση αμαρτιών. (Η ίδια η Μέρκελ- η φίλη του Μπαρόζο, που είναι φίλος του Καραμανλή- απαντάει στο κάλεσμα του Σαμαρά, του Έλληνα φίλου του Καραμανλή. Κοινώς παρανομαστής των ευρωπαϊκών συντηρητικών για την Ελλάδα- το όνομα Καραμανλή. Αυτός που είχε την «αλληλεγγύη» του Μπαρόζο σε ότι αφορά το έλλειμμα και την απόκρυψη της ευρωπαϊκής έκθεσης- η οποία έκθεση ήθελε την Ελλάδα στο ΔΝΤ από το 2007.) Την ίδια στιγμή ο “καλός” Καραμανλής ξεκοκαλιάζει τα παϊδάκια στην Ραφήνα και ο “κακός” Παπανδρέου τρέχει σε όλο το κόσμο για να μιλάει για την Ελλάδα και για τις θυσίες των εργατικών Ελλήνων. Ο ίδιος Παπανδρέου που η Μέρκελ, μετά την καθυστέρηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, που το ζητούσε ο π. Πρωθυπουργός, τον άφησε «να κάνει την λάντζα»- και τον έστειλε στο ΔΝΤ προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στους Έλληνες... μια που το πρόβλημα ήταν «μόνο ελληνικό», όπως υποστήριζε η ίδια, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου, ο οποίος επέμενε ότι ήταν ευρωπαϊκό, η και παγκόσμιο.

Ερίκ Τουσέν: Ανατροπή εδώ και τώρα!

 www.avgi.gr
Πρέπει να συγκροτηθεί ένα μαζικό κίνημα του Νότου που μαζί με τους εργαζόμενους του Βορρά θα αποτρέψει τις καπιταλιστικές επιθέσεις, υπογραμμίζει στην "Αυγή" ο Ερίκ Τουσέν. Ο Βέλγος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα από τη δράση του για τη διαγραφή του χρέους του Τρίτου Κόσμου, σύμβουλος της κυβέρνησης του Ισημερινού, εξηγεί γιατί η Αριστερά πρέπει να παραμείνει ριζοσπαστική και γιατί το κούρεμα του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει άνευ όρων.

* Υπάρχει πλέον μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη καθώς όλες οι χώρες του Νότου βρίσκονται σε διάφορα στάδια «ελληνοποίησης». Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση;

Ευ. Βενιζέλος: Έθεσε εαυτόν "στη διάθεση" του Αντ. Σαμαρά εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ

Αυτό το ξέρει η Άνγκελα;

Στον κυβερνητικό του ρόλο και στην εθνική στρατηγική της κυβέρνησης θέλει να εστιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να μετατοπίσει τη δημόσια συζήτηση από την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που μετά από αυτές τις εξελίξεις βρίσκεται πλέον σε μειονεκτική θέση απέναντι στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους, εμφανίζεται πρόθυμος να συνδράμει τον Αντ. Σαμαρά εν όψει της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, με την Ιπποκράτους να σημειώνει με το βλέμμα (και) στο Μαξίμου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει στρατηγική.

Ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε για "πολύ σημαντική επίσκεψη" για τη χώρα, "σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρωζώνη". Είπε ακόμη ότι αποτελεί "ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση", όπως το παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Επ' ευκαιρία, ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο πυρήνας του πλαισίου που θέτει είναι η επιμήκυνση, η βιωσιμότητα του χρέους, τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα και η πλήρης και άμεση εκταμίευση της δόσης: "Μόνον έτσι το πακέτο των μέτρων θα είναι το τελευταίο και μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για την Ελλάδα", είπε και τόνισε ότι είναι "στη διάθεση του πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων".

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*


Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες σηματοδότησε νέα φάση της ευρωπαϊκής αναταραχής. Είναι πια φανερό ότι δεν έχουμε τρεις, ή τέσσερις κρίσεις, μία σε κάθε χώρα, που απλώς έτυχε να συμπέσουν χρονικά, κάτι που θα ήταν ιστορικά πρωτοφανές. Η αναταραχή είναι ενιαία, πηγαζει από την παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2007 κι έχει να κάνει με τη νομισματική ένωση. Το κοινό νόμισμα έχει διαχωρίσει την ευρωζώνη σε κέντρο και περιφέρεια. Τα χρέη της περιφέρειας - δημόσια και ιδιωτικά - είναι σε ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το εθνικό νόμισμα της κάθε χώρας, αλλά στην πράξη είναι ένα ξένο νόμισμα που ελέγχεται κυρίως από το Βερολίνο δημιουργώντας ασφυξία στην περιφέρεια. Η αντιμετώπιση της κρίσης με τις μεθόδους της τρόικας μέσα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης επιφέρει ύφεση, ανεργία, φτώχεια και κοινωνική διάλυση.

ΤΖΕΦ ΜΑΝΤΡΙΚ: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΟΗΤΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!»

«Καταστροφή!» Για τον Τζεφ Μάντρικ, αυτή είναι η λέξη που περιγράφει όλες τις μέχρι σήμερα ασκούμενες πολιτικές για την επίλυση της κρίσης χρέους τόσο ειδικά στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρωζώνη. Όπως μάλιστα επισημαίνει, η? μπάλα τους παίρνει όλους: από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, μέχρι την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

Σε πρώτη ανάγνωση η προσέγγιση του διάσημου σχολιαστή και συγγραφέα οικονομικών μπεστ σέλερ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μοιάζει ισοπεδωτική. Όταν όμως παραθέτει τα επιχειρήματά του, δεν δυσκολεύεται διόλου να δικαιολογήσει την αφοριστική του ρητορική.

Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ !...


http://logoplokies.blogspot.gr
Σήμερα ζούμε τη διάλυση του μεταπολιτευτικού κοινωνικοπολιτικού συνασπισμού. Η διεθνής κρίση και η κρίση του ευρώ ανέτρεψαν απότομα τις προϋποθέσεις συγκρότησης και λειτουργίας του. Οπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, ήρθαν στην επιφάνεια και έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις τα εγγενή εθνικά προβλήματα. Ενας καπιταλιστικός τομέας χαμηλής ανταγωνιστικότητας, υπερβολικά εξαρτημένος από το κράτος (καρικατούρα του τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), επιρρεπής στις αρπαχτές, στον σχηματισμό καρτέλ και στον πληθωρισμό.

Μια κοινωνική διαστρωμάτωση που ευνοεί την προσοδοθηρία και την αντιπαραγωγική νοοτροπία. Ενα πολιτικοδιοικητικό σύστημα αφάνταστης ανεπάρκειας. Ενα σύστημα πρόνοιας που παγιώνει ανισότητες αντί να τις θεραπεύει. Μια πολιτική τάξη που ομογενοποιήθηκε στη βάση των κρατικιστικών και πελατειακών πρακτικών.

Προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι πολίτες της Βενεζουέλας

Με τον Τσάβες μπροστά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και τον αντίπαλό του, Ενρίκε Καπρίλες, να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι πολίτες της Βενεζουέλας για να αποφασίσουν ποιος θα είναι πρόεδρος της χώρας για τα επόμενα έξι χρόνια. Έκκληση σε όλους να αποδεχτούν το αποτέλεσμα, απηύθηνε ο Τσάβες λέγοντας πως «όποιο κι αν είναι, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου για κανέναν». Επιμέλεια: Αγγελική Δημοπούλου.
Η εκλογική αναμέτρηση φέρνει στο φως μια ποικιλία θεμάτων που έχουν προκαλέσει ανησυχία για τη Βενεζουέλα. Ο ανταποκριτής της Guardian στο Καράκας, Τζόναθαν Βατς αναφέρει: «Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εκλογές της Κυριακής αφορούν το ποιος θα ελέγχει και θα διανέμει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Για τους ιδεολόγους δεν είναι παρά μια μάχη πρώτης γραμμής μεταξύ του μπολιβαριανού σοσιαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά για τους περισσότερους ψηφοφόρους της Βενεζουέλα πρόκειται για την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και αφορά σε ένα πρόσωπο που αναμφισβήτητα έχει εμπνεύσει την περισσότερη αγάπη αλλά και το μεγαλύτερο μίσος από οποιονδήποτε άλλον πολιτικό στον κόσμο».