Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Γ. Παπανδρέου: Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη



Υποψήφιος στην Αχαΐα θα είναι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απ’ όπου «ξεκίνησε ο παππούς του, Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου και ο ίδιος». Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «θα συνεχίσω να δίνω πάντα, παντού και με όποιον ρόλο τη μάχη για να διασφαλιστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση και για να προωθηθούν οι ζωτικές αλλαγές».

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Η χώρα, οδηγείται σε μια από τις κρισιμότερες μετά την Μεταπολίτευση εκλογικές και εθνικές μάχες.

Οι Έλληνες πολίτες, κυριαρχικά, θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

Οι εκλογές της τιμωρίας και των εκπλήξεων.


Του Στέλιου Κούλογλου
Αν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα είδηση ότι συνελήφθη πολιτικός για διαφθορά, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε είναι πρωταπριλιά, ή θα γίνουν εκλογές. Για την χθεσινή σύλληψη Τσοχατζόπουλου, ισχύει το δεύτερο: τα ίδια κόμματα που μερικές μέρες πριν έκλεισαν το μεγάλο σκάνδαλο Siemens χωρίς να ανοίξει ελληνικό ρουθούνι, αποφάσισαν χθες ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου. Την ανακοίνωση έκανε με διάγγελμα του ο κ. Παπαδήμος.. στραβοκοιτάζοντας τον ελληνικό λαό: η κάμερα στην οποία κοιτούσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε τοποθετηθεί σε λάθος, πλάγια θέση, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί, πλέον, ούτε η τηλεχειραγώγηση.

«…Μες τη μιζέρια ετούτη ζούνε οι θλιβερές ψυχές εκείνων που έχουν ζήσει δίχως ψεγάδια, μα και χωρίς επαίνους»





Η ανθρώπινη φύση είναι εύπλαστη, ευάλωτη αλλά και μη προβλέψιμη.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να την ελεγξεις είναι ο τρόμος.

Η τιμωρία είναι το μοναδικό μέσο συνετισμού και πρέπει να φαντάζει στα μάτια των ανθρώπων αμείλικτη ώστε ο φόβος της και μόνο να μπορεί να καθοδηγεί .

Η Ιερά Εξέταση ή ο ηγεμόνας λειτουργούν σαν «προκαταβολή» από τα αιώνια μαρτύρια της κόλασης.

Τα βάσανα των ανθρώπων δεν σταματάνε στη γη…

Η ψυχή της Δαντικής τριλογίας εχει υλική διάσταση και τα βασανιστήρια συνεχίζονται για μιαν αιωνιότητα....

Κόλαση Καθαρτήριο και Παράδεισος υπάρχουν μέσα μας και το δικό μας έργο είναι μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτή την δουλεία και να αρχίσουμε το ασκητικό,το επίπονο ανέβασμα απο το κτήνος, στο Θεό..

Το ευρώ χωρίς πολιτική ένωση δεν θα επιβιώσει





Με την ανεργία των νέων να αγγίζει το 50% στην Ισπανία και την Ελλάδα, μήπως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μια γενιά θυσιάζεται για τη σωτηρία ενός ενιαίου νομίσματος που περιλαμβάνει τόσο διαφορετικές χώρες ώστε να μην είναι βιώσιμο; Και να αναρωτηθούμε αν πράγματι εξυπηρετεί τον στόχο της μεγιστοποίησης της οικονομικής ολοκλήρωσης η συμμετοχή κι άλλων κρατών στο ευρώ, δίχως υποχρεωτικά να επιτυγχάνεται η πλήρης πολιτική ένωση;

Τα καλά νέα είναι πως η οικονομική έρευνα έχει να μας πει μερικά πράγματα περί το αν η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει ενιαίο νόμισμα. Τα κακά νέα είναι πως γίνεται όλο και πιο σαφές ότι, τουλάχιστον για τις μεγάλες χώρες, οι νομισματικές ζώνες είναι άκρως ασταθείς αν δεν συμπίπτουν με τα εθνικά σύνορα. Μια νομισματική ένωση χρειάζεται κατ’ ελάχιστον μια συνομοσπονδία με πολύ πιο συγκεντρωτικές εξουσίες φορολόγησης και άλλων πολιτικών απ’ αυτή που έχουν ή οραματίζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ευρωζώνη.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ή ΟΧΙ;


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Τα ψέματα τελείωσαν. Σε είκοσι πέντες μέρες θα γίνουν εκλογές. Η ανώμαλη περίοδος που άρχισε με τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και κατά τη διάρκεια της οποίας ο εκλεγείς σαρωτικά και θριαμβευτικά τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε μια πολιτική εντελώς αντίθετη από εκείνη την οποία είχε υποσχεθεί και για την οποία υπερψηφίστηκε ενθουσιωδώς από τον λαό, θα λάβει τέλος στις αρχές Μαΐου.
Επιπροσθέτως, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το τελευταίο πεντάμηνο, υπό την πρωθυπουργία του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, και η από κοινού προώθηση του νέου Μνημονίου έχουν καταστήσει στο εκλογικό σώμα σαφέστατες τις πολιτικές επιλογές των δύο κομμάτων-πυλώνων του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας.


ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΝΑΤΟ


  Kατάλοιπο της εποχής του ψυχρού πολέμου, χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ o Βλαντμίρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις ρώσων βουλευτών, αναγνώρισε ωστόσο ότι ορισμένες φορές διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στις...
διεθνείς σχέσεις. «Θεωρώ ότι ο συνασπισμός του ΝΑΤΟ, γενικότερα είναι κατάλοιπο της ψυχροπολεμικής εποχής. Το ΝΑΤΟ εμφανίστηκε την περίοδο της ύπαρξης του διπολικού συστήματος στις διεθνείς σχέσεις» είπε ο Πούτιν. «Σήμερα δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση και δεν είναι κατανοητό γιατί χρειάζεται μια οργάνωση, όπως το ΝΑΤΟ. Παρόλα αυτά υπάρχει. Οι πραγματικότητες αυτές είναι πολιτικές και πρέπει να τις υπολογίζουμε», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.


Κριτική προς τους Ευρωπαίους ηγέτες άσκησε ο Νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Κολούμπια, Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος τονίζει πως «η υπερβολική δόση λιτότητας χειροτερεύει τα πάντα», επισημαίνοντας παράλληλα πως το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν αρκεί.

Πιο συγκεκριμένα ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», επικρίνει την λιτότητα που επιβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όπως υποστηρίζει «οι δημοκρατίες μπορούν να αντέξουν περικοπές χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ μόνο μέχρις ενός σημείου».