Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Αμαζόνιος : Στάχτη τα δάση και σε Βραζιλία, Βολιβία, Παραγουάη

Μετά τις φωτιές στη Σιβηρία, και τον Καναδά η Βραζιλία, η Βολιβία και η Παραγουάη βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Οι φλόγες έχουν προκαλέσεις "ανεπανόρθωτη" καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα, σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους.

Στη Βολιβία, περίπου 654.000 εκτάρια έγιναν στάχτη στην περιφέρεια της Σάντα Κρους τους τελευταίους τρεις μήνες, με τις πυρκαγιές να πολλαπλασιάζονταιν τον Αύγουστο. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να καταστείλουν τις ανεξέλεγκτες φωτιές.
Στην Παραγουάη, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές στις βόρειες επαρχίες της, δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία για την έκταση που έχει καεί.
Οι πυρκαγιές αυτές δεν σχετίζονται με εκείνες που κατακαίνε τον Αμαζόνιο στη Βραζιλία.
"Είμαστε σε επαφή με τους ομολόγους μας στην Παραγουάη, δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βολιβίας, Κάρλος Ορτούνο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σάντα Κρους.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής, ο Ρούμπεν Κόστας, είπε ότι δυστυχώς οι μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν βροχή για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση.
Οι δασικές πυρκαγιές προκαλούνται κυρίως από αγρότες που βάζουν φωτιές στα χωράφια τους γιατί με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ποιότητα του εδάφους ενόψει της σποράς.

Ρουβίκωνας: «Χτύπησε» το εστιατόριο του Μποτρίνι!


Ο Ρουβίκωνας είχε απειλήσει ότι θα..., επιληφθεί του θέματος και το έκανε. Επίθεση στο εστιατόριο του γνωστού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι. Σπασμένες πόρτες και μπογιές. Τον χαρακτηρίζει "τηλεμαϊντανό/σεφ, κακέκτυπο έταιρου βρετανού τηλεμαϊντανού σεφ". Σφοδρές επικρίσεις και για τη νέα κυβέρνηση. Αφορμή οι καταγγελίες 19χρονου για βασανιστήρια στην επιχείρησή του. Όλα όσα αναφέρει η αναρχική ομάδα στο κείμενό της.
«Αφεντικά θα μας βρείτε μπροστά σας»! Έτσι καταλήγει το κείμενο της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, η οποία ανακοίνωσε σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου πως πραγματοποίησε… επίσκεψη σε εστιατόριο που ανήκει στον γνωστό σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, όπως είχε «προειδοποιήσει» γνωστό μέλος της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα αυτά έσπασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος και στη συνέχεια πέταξαν μπογιές, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Αφορμή στάθηκαν οι προ εβδομάδων καταγγελίες του 19χρονου, ο οποίος εργαζόταν σε εστιατόριο του πασίγνωστου σεφ στην Κέρκυρα και έκανε λόγο για απίστευτα βασανιστήρια.
Δείτε τι μετέδωσε ο ΣΚΑΪ για την επίθεση

Δεξαμενόπλοιο: Φτάνει Ιταλία! Ανοιχτές απειλές ΗΠΑ σε όποιον βοηθήσει!

Φωτογραφία από: marinetraffic.com
Το πρώην Grace 1 και νυν Adrian Darya 1, το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει δηλώσεις ως προορισμό την Καλαμάτα, διασχίζει την Μεσόγειο, ανοιχτά της Ιταλίας.

Συνεχίζει το ταξίδι του, έστω με μειωμένη ταχύτητα, το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που ξεκίνησε από το Γιβραλτάρ και έχει δηλώσεις ως προορισμό του το λιμάνι της Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα θηριώδες τάνκερ που μεταφέρει αμέτρητους τόνους πετρελαίου, με τις ΗΠΑ να λένε ανοιχτά πως το πετρέλαιο αυτό προορίζεται για την Συρία και να ξεκαθαρίζει: Όποιος βοηθήσει, θα έχει βοηθήσει μια τρομοκρατική οργάνωση.

Νέες απειλές ΗΠΑ για το δεξαμενόπλοιο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, λοιπόν, στο νέο «επεισόδιο» προειδοποιήσεων, τονίζει πως σκοπεύει να εφαρμόσει με «επιθετικό» τρόπο τις κυρώσεις που επιβάλλει στο Ιράν προκειμένου να εμποδίσει τον ιδιωτικό τομέα να παράσχει συνδρομή στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο το οποίο πλέει στη Μεσόγειο και η Ουάσινγκτον θέλει να συλληφθεί.
click4more