Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

«Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ ενιαίο μέτωπο»- Συνέντευξη Ganapathi (Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό)

Σε μια εκτενή συνέντευξη, ο Ganapathi, μέχρι πέρσι γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκού), αναλύει, μεταξύ άλλων, τους αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους για την υποχώρηση του επαναστατικού κινήματος στην Ινδία, αναδεικνύει την αναγκαιότητα συγκεκριμένης μελέτης για τις αλλαγές στην κοινωνία και την παραγωγή και την αλληλοσυσχέτιση ανάμεσα στο κεντρικό καθήκον και σε άλλα άμεσα καθήκοντα και στην αντίστοιχη εργασία για αυτά, ενώ τονίζει τη σημασία της ενοποίησης όλων των ταξικών και άλλων κοινωνικών αγώνων με τους εθνικοαπελευθερωτικούς και το συντονισμό τους με τον παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο, καθώς και της δημιουργίας μετώπων ακόμα και με ταλαντευόμενες δυνάμεις για την απομόνωση του κάθε φορά κύριου εχθρού.

***

Συνέντευξη Ganapathi (ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό))

Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους απαλλαχτήκατε των καθηκόντων σας ως γενικού γραμματέα;

Καλεί τους απόστρατους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις


Κάλεσμα συμμετοχής των αποστράτων στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, απευθύνει η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). «Για να βροντοφωνάξουμε -όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της- ότι δε δεχόμαστε να ζούνε τα παιδιά μας στην ανεργία, στην απληρωσιά. Δεν δεχόμαστε οι οικογένειές μας να ζούνε σε εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια και συγχρόνως να βρίσκονται μπλεγμένες όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δεν θέλουμε μια τέτοια ζωή για μας και τις οικογένειές μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει».

Συγκεκριμένα η ΚΕΘΑ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα ώθηση με το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στο "γύψο" τα συνδικάτα και τους αγώνες.

Η "ανάπτυξη για όλους" με βασικούς στυλοβάτες τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνει γη και ύδωρ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας τα εναπομείναντα εργατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα και οδηγεί στην κόλαση τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Επιχειρούν να αφοπλίσουν τα εργαζόμενα παιδιά μας, για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματά τους, εξασφαλίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την όλο και πιο απρόσκοπτη κερδοφορία των λίγων.

Μήνυμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στην Κεραμέως: Τα σχολεία μας δεν χρειάζονται κατηχητές

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της απόφασης του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών κάνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, διαμηνύοντας πως «τα σχολεία μας δεν χρειάζονται ούτε κατηχητές ούτε απολογητές».

«Η απόφαση του ΣτΕ ανήκει πλέον στην ιστορία. Τώρα η ευθύνη βρίσκεται και πάλι στα χέρια εκείνων των θεσμών που δεν κατάφεραν να βρουν τις λύσεις μέσα από έναν ειλικρινή και ψύχραιμο διάλογο στη βάση της επιστήμης της Θεολογίας και της Παιδαγωγικής με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα δικαστήρια. Το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη η απόφαση του ΣτΕ θα εξαρτηθεί από το πώς θα εφαρμοστεί. Πολιτεία, Εκκλησία και Θεολόγοι μπορούν και πρέπει να διασώσουν ένα μάθημα θρησκευτικών που θα σέβεται την θρησκευτική παράδοση του τόπου, θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα παιδαγωγικά και επιστημονικά πρότυπα και δεν θα στοχεύει στην κατήχηση αλλά στην παροχή γνώσης για την πίστη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων που έχει διαμορφώσει καθοριστικά τον ελληνικό πολιτισμό και την ταυτότητα του έθνους μας», σημειώνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Αφού διαμηνύσει ότι «τα σχολεία μας δεν χρειάζονται ούτε κατηχητές ούτε απολογητές», ο ιερέας τονίζει πως «τα σχολεία μας χρειάζονται εμπνευσμένους καθηγητές, επιστήμονες Θεολόγους που θα διδάσκουν ένα μάθημα γνώσης, ένα μάθημα πολιτισμού, ένα μάθημα σύμφωνα με τα επιστημονικά και παιδαγωγικά πρότυπα, ένα μάθημα ως μια άσκηση αγάπης με τα μάτια στραμμένα στον κόσμο και όχι στον εαυτό μας», σημειώνει στον αντίποδα. «Ίσως αυτό το ταξίδι στο μάθημα των θρησκευτικών, να μπορούσαμε να το φανταστούμε όπως τα ταξίδια των ναυτικών μας. Ταξιδεύουν σ’ όλον τον κόσμο γνωρίζοντας θρησκείες, πολιτισμούς και γλώσσες αλλά δεν χάνονται και γυρίζουν πάντα στην πατρίδα τους πιο πλούσιοι και ισχυροί γιατί έμαθαν να κάνουν το σταυρό τους από την κοιλιά της μάνας τους, μιλούν την ίδια γλώσσα με αυτή που μιλούσε ο Οδυσσέας και προσεύχονται στην Παναγιά και στον Άι Νικόλα», προσθέτει.