Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Κοτζιάς εναντίον 53+ και 53+ εναντίον Κοτζιά

Μάχη ιδεών έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και των «νεοσημιτικών του Σύριζα και τους λεγόμενους 53», όπως τους αποκαλεί.

Αφορμές στάθηκαν το editorial του Commonality για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και η αρθρογραφία του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Βαλντέν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο άρθρο του ο Σ.Βαλντέν ασκεί κριτική στην έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί η κυβέρνηση κατά τα πρότυπα του 2018 όταν το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Νικηφόρος» άσκησε πιέσεις κατά του τουρκικού ερευνητικού Barbaros με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «θα ήταν καλύτερα, αντί να προσπαθούμε να αποκλείσουμε την Τουρκία από τη Μεσόγειο με κυκλωτικές κινήσεις, να επιδιώκαμε ευθέως να τα βρούμε με αυτήν».

Σκληρή είναι η απάντηση του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα κόντρα στις κατηγορίες εναντίον του για εθνικισμό, μαξιμαλισμό και «χλαμύδες με περικεφαλαίες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Καιρός να γίνουν συγκεκριμένοι. Απάντηση σε αστήρικτες κατηγορίες των νεοσημιτικων του Σύριζα και στους λεγόμενους 53