Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Όταν η υπεροψία της κυβέρνησης πλήττει τον Μητσοτάκη


Ενώ η πανδημία κτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα μας και η οικονομική δραστηριότητα έχει ουσιαστικά μηδενιστεί, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε την ευκαιρία να βοηθήσει με δεκάδες εκατομμύρια τα ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης που δεν κατάφερε παρά τη σφοδρή της επιθυμία να τα εξισώσει με τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Με πρόσχημα τον κορονοϊό η κυβέρνηση πέρασε χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση στη Βουλή, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καθιερώνουν ελαστικό ωράριο και μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους, διαλύουν τη μεσαία τάξη και πολύ περισσότερο την κατώτερη, ενώ ενισχύουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους καναλάρχες και μια ελίτ που τη χρηματοδότησε για να ανέβει στην εξουσία τον προηγούμενο Ιούλιο.

Φυσικός αυτουργός των περισσότερων μέτρων της καταστροφικής για τους εργαζόμενους πολιτικής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Είχε δείξει άλλωστε τις προθέσεις του από την κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία κατείχε το ίδιο πόστο. Εμπνευστής και ηθικός αυτουργός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Και αυτός στην κυβέρνηση Σαμαρά ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε στείλει στην ανεργία αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους και υπερηφανευόταν για αυτό.