Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Μαρία Καρυστιανού προς Κυβέρνηση: «Τι φοβόσασταν ότι θα αποκαλυφθεί;»


Η πρόεδρος του «Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών», Μαρία Καρυστιάνου απάντησε στις δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Τριαντόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και τις κατηγορίες για «προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση της στο Documento, αναφέρει προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «γνωρίζει ότι είναι ποινικό αδίκημα η αλλοίωση του χώρου εγκλήματος» να υποστηρίξει εμπράκτως όσα δηλώνει για άπλετο φως στην υπόθεση και τιμωρία των ευθυνόντων και τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού

Μόλις πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος κατά τη συνήθη τακτική των πολιτικών προσώπων, αποποιείται των ευθυνών του. Κύριοι, δόθηκε μια εντολή μπαζώματος. Ως ελάχιστο για εμάς, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας είναι να δοθεί ένα όνομα για αυτήν την αξιόποινη και υβριστική πράξη… Υπάρχουν εγκλήματα για τα οποία η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος… Οφείλετε να επιδείξετε σεβασμό στον άνθρωπο, στις αξίες του αλλά και στους νόμους της χώρας που ορκιστήκατε να υπηρετείτε…

Τέμπη / Να γιατί η ΝΔ εξαίρεσε κρίσιμους μάρτυρες από την Εξεταστική - Τι κατέθεσαν στον ανακριτή


EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Οι καταθέσεις - φωτιά του τέως προέδρου του σωματείου των μηχανοδηγών και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όλο και πιο ξεκάθαρη γίνεται η αιτία των μεθοδεύσεων της ΝΔ για να μην καταθέσουν κρίσιμοι μάρτυρες, αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς σήμερα έρχονται στο φως σημαντικά σημεία της δικογραφίας του ανακριτή Λάρισας η οποία χθες διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το ieidiseis.gr δημοσιεύει τις καταθέσεις δύο πολύ σημαντικών μαρτύρων. Η πρώτη αφορά σε όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας στον ανακριτή Λάρισας. Η δεύτερη, αφορά στην κατάθεση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη.

Αναλυτικά ο Κώστας Γενιδούνιας κατέθεσε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι το σωματείο των μηχανοδηγών τα τελευταία δύο χρόνια έστειλε τρία σχετικά εξώδικα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο αρμόδιο υπουργείο, προς τη ΡΑΣ και προς τον υπουργό Μεταφορών, τον ΓΓ Γραμματέα Μεταφορών και στη Hellenic Train.

«Μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 750 τραυματίστηκαν, με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει την εν ψυχρώ σφαγή.


Ένα από τα φορτηγά που μετέφερε την επισιτιστική βοήθεια, κατέληξε να φορτώσει δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους Παλαιστίνιους και να τους μεταφέρει εσπευσμένα στις πλησιέστερες υγειονομικές εγκαταστάσεις

«Πήγαμε να πάρουμε αλεύρι. Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον μας. Υπάρχουν πολλοί μάρτυρες στο έδαφος και μέχρι αυτή τη στιγμή τους αποσύρουμε. Δεν υπάρχουν πρώτες βοήθειες», είπε ένας παλαιστίνιους μετά το μακελειό.

Οδημοσιογράφος, Ismail al-Ghoul, του Al Jazeera, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι αφού άνοιξαν πυρ, ισραηλινά τανκς προχώρησαν και πέρασαν πάνω από πολλούς από τους νεκρούς και τους τραυματίες. «Είναι μια σφαγή, πέρα από την πείνα που απειλεί τους πολίτες στη Γάζα», δήλωσε.

Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία: Το αλ Σίφα, το Καμάλ Αντβάν και το Αχλί, τα οποία υπολειτουργούν και ήδη έχουν γεμίσει.
«Σκόπιμη δολοφονία αμάχων»