Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

χιλια χρόνια πιτσαρία παρά αυτή την άσχημη θητεία



Ελλην Φορολογούμενος

Μετά τις τελευταίες εκλογές πάνε έτσι τα πράγματα και ο Αντώνης χρίζεται πρωθυπουργός .
Βλέπει σε τι σκατο-κατάσταση έμπλεξε απελπίζεται και λέει:
- Τώρα την γ@μησα.
Ξαφνικά ακούγεται μια παράξενη βαθιά φωνή σαν από το υπερπέραν που του λέει:
- Όχι δεν την γ@μησες. Πάρε τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη και κάνε κυβέρνησηηηη.
Ο Αντωνάκης ακολουθεί τις οδηγίες, και βλέπει ότι η....... κυβέρνηση χωλαίνει τα νούμερα δε βγαίνουν και λέει:
- Τώρα την γ@μησα.

Ληστές, κυνικοί, κανίβαλοι. Μιλώ γι’ αυτούς που μείωσαν τη σύνταξη του ΟΓΑ -των 330 ευρώ-,

\
Γι’ αυτούς (εταιρεία τηλεπαιχνιδιού, που χρησιμοποιεί τη Fortnet και τον OTE), που τηλεφώνησαν σε μία υπερήλικη, εμπαίζοντάς την και χρεώνοντάς τη με 370 ευρώ την κλήση! Μιλώ για τους «πάνω» αλλά και τις συντεχνίες, μεταξύ των οποίων και η δημοσιογραφική, που θέλουν να ξεχωρίσουν από την κοινωνία, γλιτώνοντας -μόνο αυτές- από τις φοβερές ανθρωποθυσίες των Μνημονίων. ....

Τραγικές στιγμές ζουν οι Ισπανοί - Έχουν χάσει τα σπίτια τους πάνω 350.000 άτομα


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες...Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.
«Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας». Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης άρχισε

Δικαίωση της τακτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, θεωρούν κύκλοι του κόμματος τις χθεσινές εξελίξεις, δηλαδή, όπως αναφέρουν, την αποδυνάμωση της κυβέρνησης και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της λαϊκής πίεσης, όπως εκδηλώθηκε με τη συγκέντρωση χθες το βράδυ έξω από τη Βουλή...Υπό το πρίσμα αυτό, κομματικές πηγές εκτιμούν ότι μετά το πλήγμα που δέχθηκε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή «η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της έχει αρχίσει» και προσθέτουν ότι «δεν ήταν μόνο η ισχνή πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και οι διαρροές από τα κυβερνητικά κόμματα, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν επί ώρες έξω από το κοινοβούλιο».

Βενιζέλος: «Είμαι μάγκας και το κέφι μου, στο κόμμα μου, θα κάνω»


Στην Ιπποκράτους ακούγονται δύο τραγούδια σήμερα: Το «I did it my way» του Sinatra και το «είμαι μάγκας και το κέφι μου θα κάνω». «Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τι θα κάνει Βενιζέλος». Με τις φράσεις αυτές στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιγράφουν τις διαθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου την επόμενη ημέρα των διαγραφών και της κρίσης που σοβεί στο εσωτερικό του Κινήματος....
Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος όχι μόνο να παραμείνει μέχρι τέλους στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, αλλά να υιοθετήσει και ακόμη πιο σκληρή γραμμή εφεξής έναντι των διαφωνούντων.
Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης


 Λίγες ώρες μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα προανήγγειλε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί για να βοηθήσει τον Ευ.Βενιζέλο, τον Φ. Κουβέλη και τον Αλ.Τσίπρα.
«Δεν είμαι μέρος της κρίσης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκαν με την τρόικα.
Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ανάγκη να γίνει ανασύσταση της κεντροαριστεράς και τόνισε ότι με την κίνησή του αυτή απελευθερώνεται για να έρθει πιο κοντά στη βάση του ΠαΣοΚ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΙΓΔΗΣ


Ιωάννης Ζίγδης
Ο Ιωάννης Ζίγδης (1913 -1997) ήταν Έλληνας Οικονομολόγος και πολιτικός, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.
Τα πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε στην Λίνδο τηςΡόδου στις 21 Ιουλίου 1913. Στη Ρόδο συμπλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Αρχικά πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε., συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Οικονομικές και Πολιτικές επιστήμες σε Γενεύη, Λωζάννη και Λονδίνο. Το 1939ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Φιλοσοφίας του κλάδου της Οικονομικής (Ph.D. Econ.) από τη London School of Economics and Political Science του Λονδίνου. Ήταν καλός γνώστης της Αγγλικής, Γαλλικής και Ιταλικής γλώσσας.
Πολεμική δράση
Από μαθητής πήρε ενεργό μέρος στον αγώνα για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επέστρεψε από το Λονδίνο στην Ελλάδα και μετά την 28η Οκτωβρίου 1940 πρωτοστάτησε στον σχηματισμό του "Συντάγματος Δωδεκανησίων Εθελοντών", στο οποίο κατατάχτηκε ως απλός στρατιώτης. Υπηρέτησε στο Μακεδονικό Μέτωπο και στην Κρήτη - την τελευταία περίοδο ως σύνδεσμος με τις Βρετανικές Δυνάμεις. Ευθύς μετά διέφυγε στηνΑίγυπτο (1941), όπου κατατάχθηκε για δεύτερη φορά εθελοντής στις Ελληνικές Δυνάμεις της Μέσης Ανατολής. Υπηρέτησε ως υποδεκανέας μέχρι της αρχές του 1944. Για την πολεμική του δράση τιμήθηκε με δύο μετάλλια.

Νέα κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δένδια


Οταν ο Δεντιας δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των παιδιών μας χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, τι ειναι?  
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,  ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ!!! ΓΖ

Φωτιές μεταξύ υπουργείου και Κουμουνδούρου άναψε η πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξουν αστυνομικούς με πολιτικά στην πλατεία Συντάγματος. Μηνύσεις για φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Αριστεράς

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Δημήτρης Τσουκαλάς. Μαζί τους υπήρχαν και φωτορεπόρτερ οι οποίοι κατέγραφαν τους αστυνομικούς με πολιτικά.Το οπτικό υλικό (από όπου και η παραπάνω φωτογραφία) αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Αριστεράς
Με βαριές εκφράσεις και κατηγορίες για έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς επιτέθηκε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ενέργεια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσουν «παρέμβαση» σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρίσκονταν γύρω από την πλατεία Συντάγματος πριν από το συλλαλητήριο της Τρίτης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου.

Νίκος Ξυλούρης - Πότε θα Κάνει Ξαστεριά

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΖΗΤΑΝΕ !...

Σαν να μην έφτανε η ομοβροντία νέων μέτρων, σκάει και άλλος, ορατός κίνδυνος: η επιστροφή κονδυλίων τουλάχιστο 2 δισ. ευρώ από «ξεχασμένα» έργα του Γ΄ ΚΠΣ. Δηλαδή από έργα που ξεκίνησαν την περίοδο 2000- 2006, στηριζόμενα σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, τα οποία όμως ποτέ δεν τελείωσαν. 

Αν η «επιστροφή», δεν αποφευχθεί μέσα στους επόμενους μήνες, θα δημιουργεί ισόποση δημοσιονομική «τρύπα» αναφέρουν κοινοτικά στελέχη. Προσθέτουν ότι σε αυτά τα λεφτά πρέπει να αθροιστούν και οι επιδοτήσεις που θα ζητήσει η Ελλάδα από τις Βρυξέλλες στις 31 Δεκεμβρίου.

"NAI" ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΛΑΟ !

Η τροϊκανή δικτατορία που διαφεντεύει τις τύχες της Ελλάδας, στην πιο κρίσιμη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας της, πέρασε, με συνοπτικότατες και αμφίβολης συνταγματικότητας, διαδικασίες, το σφαγιαστικότερο των Μνημονίων.
Ένα ανοσιούργημα 800, περίπου, σελίδων, με εκατοντάδες μέτρα και ρυθμίσεις, δεν πρόλαβε, καν, να συζητηθεί και ψηφίστηκε …«αδιάβαστο» και απόλυτα εκβιαστικά, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, με αρκετές, όμως, απώλειες !http://logoplokies.blogspot.gr/