Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Νέα δεδομένα από τη συμφωνία Άσαντ - Κούρδων: Ξεκινά η μάχη της Μανμπίτζ

ΟΜπασάρ αλ - Άσαντ μπαίνει κι επίσημα στη σύρραξη επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Δαμασκό κι έτσι συριακά κυβερνητικά στρατεύματα αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να βοηθήσουν τους Κούρδους μαχητές όχι μόνο να αναχαιτίσουν τη στρατιωτική επίθεση της Άγκυρας, αλλά και να εμποδίσουν τυχόν συνέχειά της στο εσωτερικό της χώρας.
μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων στα βόρεια σύνορα της Συρίας. Όπως ανακοίνωσε η κουρδική ηγεσία

Πλέον εκφράζονται φόβοι για γενίκευση της σύρραξης, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ξεκινουν την επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ, που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων και στην οποία αναπτύσσονται πλέον και δυνάμεις του Συριακού στρατού. Τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την έναρξη της επίθεσης, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες.

«Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδιστεί η συνέχισή της, πετύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε η κουρδική ηγεσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται επίσης πως τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα θα επιχειρήσουν την απελευθέρωση πόλεων της Συρίας, όπως το Αφρίν, πρώην θύλακα των Κούρδων που «έπεσε» όμως το 2018 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελιάς» που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός με τη βοήθεια Σύρων ανταρτών που αντιμάχονταν το καθεστώς Άσαντ. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας διευκρίνισε ωστόσο σήμερα ότι η «προκαταρκτική στρατιωτική» συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των συριακών κουρδικών αρχών με την Δαμασκό περιορίζεται στην ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα πολιτικά ζητήματα αργότερα.

40 εκπληκτικές φωτογραφίες που απεικονίζουν την απίστευτη ομορφιά της Συρίας πριν τον πόλεμο

Απολαύστε 40 φωτογραφίες που απεικονίζουν την απίστευτη ομορφιά της Συρίας πριν η πανέμορφη αυτή χώρα διαλυθεί από τον πόλεμο.
Ελπίζουμε κάποτε να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη.


Τζαμί Umayyad Δαμασκός

21 εικόνες πριν και μετά τον πόλεμο στην Συρία!