Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

DW: Σε «πορνείο» της Ευρώπης έχει εξελιχθεί η Γερμανία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη χώρα εργάζονται περίπου 800.000 ιερόδουλες.
«Γερμανία, το “πορνείο” της Ευρώπης» τιτλοφορείται δημοσίευμα της Deutsche Welle, στο οποίο αναφέρεται πως στη χώρα περίπου 800.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες- με 8.000 μόνο στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Λένι Μπραϊμάγερ τονίζει πως «το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις με το σώμα σου δεν δικαιολογεί τον πόνο των γυναικών που εξαναγκάζονται στην πορνεία», προσθέτοντας ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη κερδίζουν πολύ λίγα χρήματα. «Στην πρωτεύουσα ξεκινάνε από δέκα ευρώ» δηλώνει η Μπάρμπαρα Έριτ από την καθολική οργάνωση «In Via» στο Βερολίνο.

«Η Γερμανία έχει τη φήμη στον κόσμο που είχε παλαιότερα η Ταϊλάνδη. Εδώ μπορείς να οδηγείς με 260 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο και παράλληλα να αγοράσεις πολύ φθηνά τις υπηρεσίες μιας γυναίκας. Η Γερμανία είναι το πορνείο της Ευρώπης. Με το που βγάλεις 20 ευρώ από την τσέπη σου μπορείς να ασκήσεις όση βία θέλεις πάνω σε μια γυναίκα» τονίζει η πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών.

Ιρλανδία: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία περνούν στον έλεγχο του κράτους στη διάρκεια της πανδημίας

«Όσοι ασθενούν από τον ιό θα περιθάλπτονται δωρεάν και θα αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου, εθνικού νοσοκομειακού συστήματος»
Το ιρλανδικό κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα λειτουργήσουν ως μέρος του δημόσιου συστήματος υγείας για όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Περίπου 2.000 κλίνες, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες προσωπικού έχουν ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Leo Varadkar σε συνέντευξη Τύπου στις 24/3. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υγείας Simon Harris είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την αντιπαράθεση «δημόσια ή ιδιωτική υγεία»», όταν ερωτήθηκε για τη κρίση του κορωνοϊού.

«Εννοείται πως πρέπει να υπάρχει ισότητα στην περίθαλψη, όσοι ασθενούν από τον ιό θα περιθάλπτονται δωρεάν και θα αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου, εθνικού νοσοκομειακού συστήματος. Κατα τη διάρκεια της κρίσης, το Κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικού υγειονομικών δομών και θα διαχειριστεί όλους τους πόρους για το κοινό όφελος όλων των πολιτών. Δεν μπορεί να συζητάμε για “δημόσιο εναντίον ιδιωτικού” όταν έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία», είπε ο Harris.

Κορονοϊός: Τα συμπτώματα, πώς μεταδίδεται, πόσο θα κρατήσει η επιδημία – Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις

Διαβάστε τον οδηγό του Εθνικού Οργανισμού Υγείας

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα. Στους 26 που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, προστέθηκε ένας ακόμη και πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 27.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας πλησιάζουν τα 900. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πέμπτης, ανέρχονται σε 892.

Στην ιστοσελίδα του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει αναρτήσει έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κορονοϊό.

Τι είναι ο νέος κορωνοϊός Covid-19;


Ο νέος κορωνοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο. Ο νέος κορωνοϊός δεν έχει σχέση με άλλα στελέχη κορωνοϊού (πχ 229E, NL63, OC43, HKU1) που απομονώνονται στον άνθρωπο και προκαλούν ήπια συμπτωματολογία όπως το κοινό κρυολόγημα.

Συγκλονίζει Έλληνας στην Σουηδία: «Θέλουν να εξαφανίσουν τους ηλικιωμένους!»

Οι Σουηδοί λιάζονται σαν να μην υπάρχει κορονοϊός/Reuters

Την ώρα που οι Έλληνες στη Σουηδία θρηνούν για το θάνατο δυο ομογενών από τον κορονοϊό και ανησυχούν για δυο ακόμη που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καρολίνσκα νότια της Στοκχόλμης, η κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να αδιαφορεί για την καλπάζουσα εξάπλωση του ιού, με τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα αν φτάνουν τα 2.500.

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr ο οδοντοτεχνίτης Παναγιώτης Λέτσιος, που ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη, όχι μέτρα δεν έχουν ληφθεί για την προστασία του κόσμου, αλλά αντιθέτως οι κυβερνώντες καλούν τον κόσμο να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ανοσίας της αγέλης, η οποία απέτυχε παταγωδώς στη Βρετανία.

Ο Παναγιώτης Λέτσιος

“Σαν επαγγελματίας στον χώρο της υγείας δουλεύω αρκετά με κρατικά νοσοκομεία αυτή τη στιγμή και γνωρίζω πολύ καλά το σύστημα υγεία και πρόνοιας” αναφέρει ο Παναγιώτης Λέτσιος, ο οποίος αντλεί την ελληνική του καταγωγή από την Ήπειρο.

Έντεκα εκατ. ευρώ εν μέσω επιδημίας για «υπηρεσίες επικοινωνίας» που είναι εκ του νόμου δωρεάν

Την ώρα που το υγεινομικό προσωπικό του ΕΣΥ απαιτεί στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά για να παλέψει με την επιδημία, η Προεδρία της Κυβέρνησης εγκρίνει δαπάνη 11
εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Να σημειωθεί, ότι τα ΜΜΕ υποχρεούνται να προβάλουν δωρεάν τα μνηνύματα των κρατικών φορέων, όπως ο ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, γεγονός το οποίο προκαλεί ερωτηματικά για τον τελικό προορισμό αυτών των χρημάτων. Υπενθυμίζεται πως ανάλογο σκάνδαλο με υπέρογκες διαφημιστικές καμπάνιες προς ΜΜΕ είχε αποκαλυφθεί και για το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΝΔ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 11 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει «τη σημερινή είδηση αποκαλυπτική, προκλητική και σοκαριστική» και προσθέτει: