Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση 20.000 ατόμων έκανε ο Τσίπρας στην Μπολώνια, χθες!

 Napoli con Tsipras
20.000 απόψε στην πλατεία Piazza Maggiore στη Μπολόνια για τον Αλέξη Τσίπρα. Μια κόκκινη παλίρροια είναι έτοιμη να εισβάλει στο τις πλατείες της Ευρώπης, από την Ελλάδα, στην Πορτογαλία, από την Ιταλία στην Ιρλανδία, και τινάζει τα παλάτια της εξουσίας και τους μπάτλερ, Renzi και Μέρκελ. Είναι η παλίρροια "Μία άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα"
Είμαστε σίγουροι, ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν θα σας το δείξουν.... 
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/05/20000.html

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ΚΚΕ και στον Δήμο Χαιδαρίου.

Όπως γράψαμε εχθές, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Μιχάλη Σελέκου πλευρό του. Την πολιτική της επιλογή για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στο Χαϊδάρι, ανακοίνωσε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης, Γιώργος Μαλιώτης, στη διάρκεια χθεσινής κομματικής εκδήλωσης για τις Ευρωεκλογές, στο Παλατάκι.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου ψηφίζει τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Χαϊδάρι. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρξουν τεράστια πολιτικά διακυβεύματα για την πόλη μας. Θεωρούμε ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση", με βάση την πολιτική της φιλοσοφία, θα υπερασπιστεί τη δημοτική περιουσία και το δημόσιο πλούτο, λ.χ τα μεγάλα ζητήματα όπως του Σκαραμαγκά, του Στρατοπέδου, του Ποικίλου Όρους κ.τ.λ. Θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών δομών. Θα υπερασπιστεί μια διαχείριση των απορριμμάτων, που δεν θα υπαγορεύεται από συμφέροντα μεγαλοεργολάβων. Θεωρούμε ότι θα προωθήσει και θα ενισχύσει τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη συμμετοχή. Θα ήταν καταστροφικό για την πόλη, να αναλάβει τη δημοτική αρχή η δημοτική παράταξη "Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι" των Μποζίκα - Χαλκιά, η οποία στην ουσία αποτελεί συνέχεια της δημοτικής αρχής της διοίκησης Μαραβέλια, είναι εξαρτημένη από τη διαπλοκή, τις πελατειακές σχέσεις και τα συμφέροντα. Η υποστήριξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", συμβάλει στην προσπάθεια μας για ενότητα στη δράση της Αριστεράς, απέναντι στις πολιτικές κοινωνικής καταστροφής».

Όταν για να καταλάβεις τι συμβαίνει σ’έναν ανήλικο που βάζει φωτιά στο κρεββάτι που κοιμάται τον συλλαμβάνεις…

15 ανήλικοι, υπήκοοι Αιγύπτου αναποδογύρισαν και έσπασαν κρεβάτια και καρέκλες, ενώ έβαλαν φωτιά σε στρώμα, γιατί όπως ισχυρίζονται καθυστερούν τα έγγραφα για να επιστρέψουν στη χώρα τους
Ένταση σημειώθηκε τη Δευτέρα από 15 ανήλικους αλλοδαπούς στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά Βόλου.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι 15 ανήλικοι, υπήκοοι Αιγύπτου, που φιλοξενούνται στο κέντρο από τις αρχές Απριλίου, αναποδογύρισαν και έσπασαν κρεβάτια και καρέκλες, ενώ έβαλαν φωτιά σε στρώμα, διαμαρτυρόμενοι, όπως ισχυρίζονται, γιατί καθυστερούν τα έγγραφα για να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που συνέλαβαν τους ανήλικους. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργούν οι Αρχές του Βόλου, ενώ σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία.
Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης μπερδεύει την κάλπη με το "κρεβάτι"...


"Η πρώτη της φορά"... Έτσι τιτλοφορεί το προεκλογικό του σποτ για τις ευρωεκλογές "το Ποτάμι" και ο τίτλος, μόνο καταχρηστικός δεν είναι.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τοποθετήσει μία έφηβη μπροστά στον φακό, για να ενσαρκώσει και να αντιπροσωπεύσει όσες νεαρές κοπέλες καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

"Δεν το έχω κάνει ποτέ. Ξέρω πως η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να είναι με τον οποιονδήποτε, οι συνέπειες είναι μεγάλες. Πρέπει να είναι μοναδική. Αξέχαστη. Πρέπει να είναι με κάποιον που τον εμπιστεύεσαι. Που μαζί του νιώθεις οικειότητα και ασφάλεια. Που δεν θα σε προδώσει την επόμενη μέρα". Είναι "εκείνη η στιγμή, που από κορίτσι γίνεσαι γυναίκα", μας λέει όλο νόημα.
Η "πρωταγωνίστρια" του σποτ, μιλάει για την ανασφάλεια και τις αγωνίες που μπορεί να νιώθει μια νεαρή κοπέλα, πριν κάνει έρωτα για πρώτη φορά, για να μας χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο, στο τέλος, εξηγώντας μας πως μιλά για τις εκλογές.

Allgood Trio Sesame steps

Οι καθαρίστριες. Του Λουκά Αργυρίου

Του Λουκά Αργυρίου, ψυχολόγου
Για κάποιο λόγο που ποτέ δεν θα μάθουμε, το πογκρόμ των διώξεων χάριν της εξυγίανσης του δημοσίου τομέα στόχευσε αρχικά ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων γυναικών στην καθαριότητα των δημοσίων κτιρίων.
Από τότε όταν λέγαμε και ακούγαμε τη λέξη καθαρίστριες αμέσως το μυαλό μας πήγαινε σε ένα μάτσο γυναίκες που κάθε ημέρα έτρεχαν στο κέντρο της Αθήνας και φώναζαν για τη χαμένη δουλειά τους. Συνηθίσαμε από ένα σημείο και μετά να θεωρούμε δεδομένο ότι αυτές οι γυναίκες θα βρίσκονται κάθε ημέρα στους δρόμους και θα διαμαρτύρονται. Μέχρι και η τρόικα τις έμαθε και ακόμη περισσότερο οι διμοιρίες έξω από το ΥΔΜΗΔ όπου και τους έκαναν τη ζωή δύσκολη για ένα μεγάλο διάστημα..Τελικά οριστικοποίησαν την παρουσία τους στο υπουργείο οικονομικών και σχεδόν έγιναν ένα με το κάδρο αυτού του κτιρίου. Στην πορεία σχεδόν ξεχάσαμε γιατί αυτές οι γυναίκες βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως νοιώθαμε ήσυχοι που τουλάχιστον αυτές “κάθε ημέρα” έπρεπε να είναι εκεί έξω και να φωνάζουν..

Η καταστροφή έρχεται...





Ζοζέ Σαραμάγκου: "Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να επαναστατήσουν"

Πάντα επίκαιρος ο Ζοζέ Σαραμάγκου. Μια συνέντευξή του στην El Pais το 2004, μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες.

H... λευκή επανάσταση των πολιτών INA daily - El Pais

Ο Ζοζέ Σαραμάγκου, ο Πορτογάλος συγγραφέας που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998, είχε δηλώσει ότι η δημοκρατία είναι κοροϊδία. Δέκα χρόνια πριν ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, με τίτλο «Δοκίμιο περί διαύγειας» αμφισβητεί τη δημοκρατία με αλληγορικό, ωστόσο, τρόπο. O Σαραμάγκου καλούσε τότε τους πολίτες να κάνουν την επανάσταση της λευκής ψήφου και ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις, στην Αριστερά και σε όλους όσοι ευθύνονται γι' αυτό που αποκαλεί πολιτική παγκοσμιοποίηση.

Στο «Δοκίμιο περί διαύγειας» -τίτλος που αντιπαραβάλλεται με το «Δοκίμιο περί τυφλότητας», παλαιότερο έργο του συγγραφέα- οι ψηφοφόροι μιας πόλης ψηφίζουν σε ποσοστό 83% λευκό στις εκλογές. Οσο και αν ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα φαντάζει ανέφικτο και εξωπραγματικό, ο Σαραμάγκου ευχόταν να συμβεί σε όλες τις χώρες. "Η λευκή ψήφος ισοδυναμεί με βόμβα για το δημοκρατικό σύστημα, όχι για να το καταστρέψουμε, αλλά για να το αναμορφώσουμε και να το ανανεώσουμε". Την ημέρα, είχε πει, που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ψηφίσει λευκό, θα ετίθεντο αυτομάτως τα ερωτήματα. Και τώρα τι θα κάνουν οι πολιτικοί; Τι θα κάνουν τα κόμματα;